Talent Lab támogatja a pályakezdőket a kiberbiztonság területén

A Kaspersky Lab tehetség versenyén 10,000 dollárt és meghívást lehet nyerni a Cannes Lions-ra, valamint a SAS konferenciára (Security Analyst Summit)

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 15. 16:05

A kiberbiztonság nagyon jól fizető szakma, mégis a kezdők közül csak nagyon keveseknek sikerül átfogó üzleti sikert kovácsolni. Ebből adódó szakemberhiány számos üzletnek jelentheti a kockázatot, hogy féltve őrzött titkaik kiszivárognak vagy kiberbűnözők kezére jutnak.

Ennek megoldására a Kaspersky Lab elindította Talent Lab elnevezésű nemzetközi versenyét egyetemistáknak és fiatal, 18-30 év közötti szakembereknek. A program célja, hogy jellemző kiberbiztonsági kihívásokat oldjanak meg versenyképes kreatív és technológiai tudással rendelkező tehetségek. A Talent Lab fedezi a győztesek tanulmányainak költségét, valamint delegálja őket két fontos szakmai eseményekre, a Cannes Lions fesztiválra, valamint a Security Analyst Summit (SAS) konferenciára.

 

A verseny három győztest hirdet ki: A “Csúcstehetség” kategóriában a győztes 10,000 dollár értékű oktatási támogatást, a “Biztonságtechnológiai tehetség” győztese meghívást kap a SAS 2017 konferenciára, a “Kreatív tehetség” győztes részt vehet a 2017-es Cannes Lions fesztiválon akadémiai belépővel. A díjazottak összes költségét a Kaspersky Lab állja, továbbá 50 finalista hosszútávú karrierlehetőségekkel, valamint ajándékokkal gazdagodik, a főszponzor Kaspersky, valamint a Talent Lab partnerek jóvoltából.

 

“Nekem a biztonság volt a legérdekesebb aspektusa a számítógép-tudománynak. Akármit csináltam, a biztonság mindig előjött a legfontosabb megoldandó feladatok között. Nagyon rögös út vezet ahhoz, hogy ez egy igazi hivatássá váljon. Mivel még a legnagyobb kutatóinknak sem volt korábban biztonságtechnológiai végzettsége, őket leginkább a kíváncsiság motiválta. Ebben az értelemben mi is szeretnénk továbbadni ezt a kíváncsiságot mindenkinek és feltárni az utat a szövevényes kiberbiztonsági iparághoz. Szeretnénk megmutatni, hogy a biztonsági témák lenyűgözőek és relevánsabbak mint valaha, mivel a mai kor embereinek a legjobb IT-biztonsági szakértőkre van szükségük”. – mondta Ryan Naraine, a Kaspersky Lab  Kutató és Elemző csapatának vezetője.

 

 

 

A Talent Lab programra november 15-ig lehet pályázni az academy.kaspersky.com/talentlab oldalon. Az elbírálási időszak 2016 november 15-30-ig tart, a döntősöket december elején mutatják be.  Az 50 legjobb pályázó kerül be a döntőbe, akik Prágában mutatkoznak be és versenyeznek a dobogóért februárban.

 

A Talent Lab technológiai kategóriájában a következő témákban lehet pályázni: víruskutatás, kiberbiztonsági kutatás  és fejlesztés, mobilvédelem, biztonságtechnológiai szakértelem, kiber és fizikai rendszerek, internet of things, gyerekek online biztonsága és biztonsági figyelemfelkeltés. A non-technológiai résztvevők elbírálása fogyasztói marketing, web tartalom elemzés, konceptuális design és edutainment témában történik. Minden területet a Kaspersky Lab szakértői mentorálnak, lehet pályázni egyénileg, valamint csapatban is.

 

 

A Kaspersky Lab kezdeményezésével továbbra is a cég legfontosabb törekvése az edukáció, amelyre külön divíziót, a Kaspersky Akadémiát hozta létre, amely különböző projektekkel segíti a fiatal tehetségeket az IT-biztonságban. A cég továbbra is keresi és ösztönzi a fiatalokat, lehetőséget adva nekik, hogy jelen legyenek és fejlesszék tudásukat a kiberbiztonság iparágban.

 

További információért látogasson el az academy.kaspersky.com/talentlab oldalon.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40