A Fujitsu új SURIENT megoldása kiberbiztonságot kínál felsőfokon

forrás: Prím Online, 2016. november 2. 11:26

A Fujitsu az EMEIA-régióban is elérhetővé teszi FUJITSU SURIENT menedzselt rack-megoldását, amellyel új módszert kínál az adatközpont fizikai biztonságának megteremtéséhez. 

A végponttól végpontig terjedő új Fujitsu SURIENT megoldáskészlet első eleme az adatközpont, az adatátvitel és a végfelhasználói eszközök biztonságát hivatott erősíteni. A SURIENT menedzselt rack-megoldás a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító technológia, érzékelők és elektromechanikus zárak kombinálásával teszi biztonságosabbá a szerverek, az adatok, a tárolók és a hálózati komponensek elérését.

 

A rackeket, elektromechanikus zárakat, érzékelőket, rack-vezérlő szervereket, biometrikus azonosítást, valamint telepítési és konfigurációs szolgáltatásokat is tartalmazó Fujitsu SURIENT menedzselt rack-megoldás segítségével a szervezetek granuláris, felhasználóbarát hozzáférést tudnak biztosítani az adatközpont hardvereszközeihez. A SURIENT egyetlen hatékony megoldást kínál a hozzáférési jogok kezeléséhez, a hálózati, szerver- és tárolórackek monitorozásához, az ajtók nyitásának, csukásának észleléséhez, és minden hozzáférési művelet auditkonform naplózásához. A megoldás egyszerűen integrálható a meglévő adatközponti infrastruktúrába, elősegíti a szigorú fizikai biztonsági előírások teljesítését és az EU általános adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglalt elszámoltathatósági szabályok betartását. 

 

 

A SURIENT menedzselt rack-megoldás a Fujitsu új SURIENT biztonsági portfóliójának része. A portfólió különféle technológiák és megoldások átfogó kínálatával segít a szervezeteknek végponttól végpontig megerősíteni a biztonságot. A SURIENT megoldások fejlesztésével a Fujitsu egy forrásból, egységes, felhasználóbarát szemlélettel kíván megoldást nyújtani a biztonsági igények kezeléséhez – a végpontoktól az adatközponton át az adatátviteli folyamatokig – minden területen. A SURIENT beépül a FUJITSU kiberbiztonsági megoldásainak átfogó kínálatába, amely a biztonsági szolgáltatások, megoldások és termékek mellett biztonsági tanácsadást is tartalmaz. 

 

„A SURIENT új típusú biztonsági rendszer, amely alulról felfelé építkezve kezeli a biztonsági szükségleteket. A hatékony biztonsági megoldások új portfóliójával a Fujitsu maximális átláthatóságot és praktikumot biztosítva helyezi új alapokra a hagyományos IT-biztonságot. Célunk, hogy a lehető legátfogóbb módon támogassuk az adatközpontok, az adatátvitel, a végpontok, és a dolgok internetjét alkotó sokféle érzékelő és eszköz biztonságát. A menedzselt rack-megoldás az első nemzetközileg elérhető SURIENT megoldás, amelyet a következő hónapokban további új biztonsági termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal fogunk kiegészíteni” – nyilatkozta Rob Norris, a Fujitsu nagyvállalati és kiberbiztonsági megoldásokért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

Az első SURIENT ügyfelek egyike a Németország erősen szabályozott iparágai (pl. pénzügyi szolgáltatások, egészségügy, jogi szektor) részére hosztolt adatközpont-szolgáltatásokat nyújtó Wilken Rechenzentrum GmbH. „A lehető legmagasabb szintű biztonság elérése nálunk alapkövetelmény. Ügyfeleink elvárják tőlünk, hogy megvédjük kritikus infrastruktúráikat és szigorúan bizalmas adataikat az illetéktelen hozzáféréssel szemben. A Fujitsu SURIENT menedzselt rack-megoldásával korábban elképzelhetetlen szintre javítottuk a biztonságot. Szigorú, felhasználóspecifikus hozzáférési szabályokat vezettünk be, és lehetővé tettük ügyfeleink számára, hogy teljes mértékben ellenőrizzék, ki férhet hozzá hardvereikhez, és ezen keresztül adataikhoz” – fejtette ki a Wilken Rechenzentrum ügyvezető igazgatója Hans-Günther Märkle.

 

Ár és piaci bevezetés

A FUJITSU SURIENT menedzselt rack-megoldás már jelenleg is rendelhető az EMEIA-régióban – közvetlenül a Fujitsutól és hivatalos viszonteladóitól. A megoldás ára 7000 eurótól indul. 

 

A SURIENT portfólió további moduljai a következő hónapokban kerülnek piacra. A Fujitsu 2017 elején tervezi a SURIENT Stealth Connect Solution (SCS) bevezetését, amely zártportos technológiával teszi rendkívüli biztonságossá az adatközpontok közötti kommunikációt, és a portok pásztázásának megakadályozásával elrejti a hackerek elől a lehetséges támadási pontokat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38