Az ABB villámtöltői töltik majd az elektromos járműveket az E.ON magyarországi töltőállomásain

forrás: Prím Online, 2016. december 20. 07:17

Az ABB három évre szóló megbízást kapott elektromos járművek töltésére szolgáló korszerű villámtöltők szállítására. Az E.ON magyarországi töltőállomásain felszerelt berendezésekkel az ABB az ország fenntarthatóbb közlekedésre történő átállását támogatja.

A megbízás keretében az ABB többszabványos, a ma forgalomban lévő elektromos járművek legtöbb modelljével kompatibilis töltőket, valamint hálózatüzemeltetést támogató szolgáltatásokat biztosít. 

 

Az ABB a keretszerződést a németországi székhelyű, villamosenergia-termelésre és -elosztásra szakosodott E.ON Energie AG magyar leányvállalatával, az E.ON Hungáriával kötötte meg. Az ABB azt követően nyert megbízást Terra 53 típusú töltők szállítására, hogy a vevői igényeket maximálisan figyelembe vevő ajánlatával sikeresen teljesítette a tendereljárás mindkét körét.  

 

Az elmúlt néhány évben az ABB világszinten több mint 3000 töltőt telepített, és ezzel a töltőállomások egyik legjelentősebb globális szállítójává lépett elő. Az ABB több mint 300 villámtöltőt szállított az USA-beli EVgo számára, amely az egyik legnagyobb nyilvános villámtöltő-hálózatot építette ki az Egyesült Állomokban.  Emellett az ABB Hollandiában részt vett az elektromos járműveket kiszolgáló egyik legnagyobb villámtöltő-hálózat kiépítésében is, amely 200 töltőpontot foglal magába.  A megbízás keretében az ABB partnerével, a Fastneddel országszerte elektromos villámtöltőket épít ki. A töltőállomásokat 50 kilométerenként telepítették. 

 

Egy másik mérföldkőnek számít az a megbízás, amelynek során az ABB több mint 160 elektromos töltőállomást telepített Észtországban. Ez a projekt abba az öt éves futamidejű keretszerződésbe illeszkedett, amelyet az észt kormány az ABB-vel és annak partnereivel, a G4S-sel és a NOW! Innovations-zel kötött.   

 

Az ABB nyerte azt a pályázatot is, amelyet a Cseh Elektromos Művek írt ki nyilvános villámtöltő állomások szállítására.  A projekt keretében a Cseh Köztársaságban jelenleg 57 nyilvános töltőállomást üzemeltetnek.

 

Hazánkban az első ABB villámtöltőt 2012 áprilisában helyezték üzembe Budapesten, a MOL Istenhegyi úti környezetbarát töltőállomásán. Azóta több villámtöltőt is átadtak, például az I. kerületben a Lovas úti parkolóban és a Várkert Bazárban, a Liszt Ferenc reptéren, Tatabányán a DELPHI Connection Systems parkolójában, Bükkaranyoson egy szélerőműhöz kapcsolva, és legutóbb múlt héten a LIDL élelmiszerlánc XVI. kerületi János utcai és a VIII. kerületi Hungária körúti áruházainál.

 

Az ABB váci üzemében gyártott Terra 53 többszabványos, egyenáramú (DC) töltőállomás egyidejűleg két autó töltésére képes. Ez a „mindent az egyben” megoldást kínáló, szóló, dupla vagy tripla csatlakozásúra konfigurálható, 50 kW-os DC villámtöltő állomás egyaránt támogatja a CHAdeMo, a CCS és a Type 2 AC csatlakozási szabvány szerint gyártott járműveket is. A CCS (Combo) és az AC dugaljat kombináló Terra 53 CT-vel minden elektromos és hálózatról tölthető („plug-in”) hibrid autó is tölthető. A hagyományos AC (váltóáramú) töltés 4-8 órás töltési idejével szemben egy DC villámtöltő állomáson sokkal gyorsabban, akár 15-30 perc alatt 80%-os töltöttségre feltölthető az autó akkumulátora.

 

A töltőhöz internet- és felhőalapú szolgáltatások kapcsolódnak, és tökéletesen alkalmassá teszik a jármű útközbeni töltésére autókereskedésekben, benzinkutaknál, vagy olyan közterületeken, mint pl. a bevásárlóközpontok vagy irodaházak.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás