Biztonságosan a felhőbe

forrás: Prím Online, 2017. február 23. 12:33

A Fujitsu PRIMEFLEX integrált rendszerek családjának tegnap bemutatott, új tagja segít a vállalatoknak előkészíteni a nyílt forráskódú felhőalapú technológia bevezetését. 

A megbízható, nagyvállalati kategóriájú teljesítményt nyújtó megoldás a SUSE OpenStack Cloud felügyeleti platform költségelőnyeit is biztosítja. A FUJITSU PRIMEFLEX for OpenStack integrált rendszer új SUSE-változata zökkenőmentes megoldást kínál a felhasználó cégeknek ahhoz, hogy helyben telepített rendszereiket áthelyezzék a felhőbe. 

 

A megoldás a Fujitsu és a SUSE tavaly novemberben bejelentett stratégiai szövetségének első gyümölcse. A partnerkapcsolat a felhőmegoldások, a kritikus támogatás és a konténertechnológiák fejlesztését állítja a középpontba. A Fujitsu és a SUSE által fejlesztett, új PRIMEFLEX for OpenStack segítségével a vállalatok gyorsabban kiterjeszthetik környezetüket a felhőre – kiaknázva a felhőalapú számítástechnika rugalmasságát és költségtakarékosságát. A Fujitsu és a SUSE egyben zökkenőmentessé is teszik az OpenStack felhő bevezetését, mivel a PRIMEFLEX rendszer teljesen megszünteti a felhőkörnyezet üzembeállításával kapcsolatos komplexitást és bizonytalanságot. A stresszmentes indulást közös referenciaarchitektúra támogatja. Így a felhasználó cég biztos lehet benne, hogy a rendszer telepítés után azonnal gördülékenyen fog működni. 

 

A PRIMEFLEX for OpenStack olyan ügyfeleknek készült, akik a felhőkörnyezetre való átállás első lépéseként szeretnék gyorsan, biztonságosan és egyszerűen megvizsgálni és bevezetni a privát OpenStack platformot. A SUSE-kiadás a kulcsrakész rendszereket és referenciaarchitektúrákat egyaránt tartalmazó, rendkívül sikeres PRIMEFLEX integrált rendszercsalád legújabb tagja.

 

„Az OpenStack – a feladat jellegétől függetlenül – de facto szabványnak számít a felhőinfrastruktúrák világában, és jelentős költségmegtakarítást biztosít a szállítóspecifikus rendszerekhez képest. Eddig azonban az OpenStack-környezet bevezetése jelentős szakértelmet és önállóságot igényelt, ezért nagy hibakockázattal járt, sokáig tartott és drága is volt. A helyben telepített OpenStack felhőinfrastruktúra kialakítását támogató, előkonfigurált és előtesztelt integrált rendszerrel mi most mindkét terület legjavát nyújtjuk ügyfeleinknek. Validált referenciaarchitektúráinknak köszönhetően nem kell aggódniuk az OpenStack interoperabilitása miatt. A PRIMEFLEX-dizájnnak köszönhetően pedig kicsiben indulhatnak és igény szerint, biztonságos és kipróbált növekedési terv mentén skálázhatják rendszereiket – és egyben a nyilvános és privátfelhő-szolgáltatások bevezetésére is felkészülhetnek” – nyilatkozta Jörg Hartmann, a Fujitsu EMEIA-régió alelnöke és a termékkategóriáért felelős vezetője.

 

 

Gyorsítósáv az OpenStack bevezetéséhez

Az OpenStack a leggyorsabban terjedő nyílt forráskódú felhőfelügyeleti platformok egyike. Egyre népszerűbb a vállalatok körében, mivel költséghatékony, nyílt forráskódú, rugalmas és skálázható. Kifejezetten következő generációs felhőalkalmazásokhoz készült, így előszeretettel használják a jövőbeni felhőberuházások kiindulási alapjaként. A PRIMEFLEX for OpenStack mellett döntő ügyfelek könnyen ki tudják választani azt az előtesztelt rendszerkonfigurációt, amely megfelel a helyben telepített privátfelhő-infrastruktúrával szemben támasztott igényeiknek, és elég rugalmas ahhoz, hogy biztosítsa a konkrét igényeket kiszolgáló finombeállításokat, pl. a hardver- és szoftverátállás (failover), valamint a szoftveresen definiált hálózati és tárolókörnyezeti működés terén. 

 

A vadonatúj SUSE OpenStack Cloud 7 platformra épülő legújabb PRIMEFLEX rendszer nagy teljesítményű Fujitsu hardverekből, PRIMERGY szerverekből és ETERNUS tárolókból áll. Ezen túlmenően az ügyfelek professzionális szolgáltatások átfogó kínálatát vehetik igénybe: pl. helyszíni rendszerbevezetést és többféle, hozzáadott értéket képviselő kiegészítő szolgáltatást. A Fujitsu minden támogatási igényt egy forrásból elégít ki, legyen szó hálózati, hardver- vagy szoftverproblémáról. Összességében véve a PRIMEFLEX for OpenStack megbízható és kockázatmentes választás a rendkívül reagálókész és nyitott, költséghatékony felhőkörnyezet bevezetéséhez. 

 

„A PRIMEFLEX for OpenStack új kiadása egyszerre biztosítja a nagyvállalati rendszerek megbízhatóságát és a SUSE OpenStack felhő kulcsrakész agilitását és nyitottságát. A közös megoldással az ügyfelek gyorsan fejlődő, rugalmas és biztonságos felhőtechnológiával egészíthetik ki helyben telepített rendszereiket. Így üzleti szükségleteik bővülésével jövőbiztos, testre szabott, ‘as a service’ szemlélettel működő infrastruktúrát vehetnek igénybe” – tette hozzá Dr. Gerald Pfeifer, a SUSE termékekért és technológiai programokért felelős alelnöke. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40