Megjelent az új D7500 fényképezőgép

forrás: Prím Online, 2017. április 13. 08:22

A Nikon bejelentette a D7500 fényképezőgép forgalomba hozatalát, amelyet a fényképészek kreatív lehetőségeinek kibővítésére terveztek, a fényképészet iránti szenvedélyük megéléséhez. A nagy teljesítményű, gyors, könnyen csatlakoztatható D7500 ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a D500 – a Nikon DX-formátumú DSLR-csúcsmodellje –, és olyan teljesítményt, amely a legnagyobb kihívást jelentő feltételek között is megállja a helyét.

Az utazásra kiválóan alkalmas vázzal és nagy teljesítményű képfeldolgozó technológiával rendelkező D7500 ideális választás azoknak a fotósoknak, akik mindig a lehető legjobb kép elkészítésére törekednek. A D500-hoz hasonlóan a D7500 20,9 megapixeles, DX formátumú CMOS-érzékelője is olyan ISO-tartományt biztosít, amely a hihetetlen ISO 1 640 000-ig terjed. A beépített Nikon EXPEED 5 processzor gyorsabb és tisztább képfeldolgozást biztosít. A 180 ezer képpontos RGB-képérzékelő jelentősen megnövelt képpontszáma pedig pontosabb fénymérést tesz lehetővé. A videofelvétel funkcióval 4K/UHD felbontású videók rögzíthetők, és a Nikon fényképezőgépbe épített elektronikus rázkódáscsökkentési funkciója kiküszöböli a fényképezőgép nem kívánt mozgásainak hatását. Az ergonómiai fejlesztések között megtalálható az új dönthető monitor, amely érintőképernyős kezelést biztosít, és a mély markolat, amely stabil és rendkívül kényelmes fogást biztosít. Ez az első Nikon DSLR, amelynek beépített vakuja támogatja a rádióvezérelt, korszerű vezeték nélküli megvilágítás funkciót.

 

 

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A D7500 egy tökéletes haladó fényképezőgép az olyan amatőr fotósok számára, akik csodálják, hogy mire képes a D500, de nincs szükségük annak rengeteg professzionális funkciójára. Ugyanazt a kategóriaelső képminőséget biztosítja, mint a D500, de egy kisebb vázban, amelyet könnyebb kezelni. A 8 kép/mp sebességű fényképezés teljes AF/AE-követéssel biztosítja a nagyszerű akciófotók készítéséhez szükséges gyorsaságot és precizitást. A SnapBridge segítségével pedig a fotósok megoszthatják a kiváló fotóikat, bárhol is legyenek.”

 

Főbb jellemzők

  • A D7500 csúcsmodell képminősége: 20,9 megapixeles, DX formátumú képérzékelő. EXPEED 5. 180 ezer képpontos RGB-képérzékelő.
  • Lenyűgöző fényérzékenység: kiválóan teljesít gyenge fényviszonyok mellett az ISO 100–51 200 tartomány segítségével, amely ISO 1 640 000 (ekvivalens) értékig kiterjeszthető.
  • Elsőrangú témafelismerés: 180 ezer képpontos RGB-fénymérő-képérzékelő és továbbfejlesztett jelenetfelismerő rendszer. Rögzítsen dinamikus kompozíciókat pontos expozícióval.
  • Csúcsfényre súlyozott mérés: a kép legfényesebb elemeit részesíti előnyben, így segít elkerülni a beégett csúcsfényeket tartalmazó képeket.
  • Rendkívüli AF-precizitás: az 51 pontos AF-rendszer mindig pontos, egészen a lenyűgöző –3 Fé értékig. Kövesse, fókuszáljon rá, és tartsa meg a téma élességét – még akkor is, ha csak a holdfény világítja meg.
  • Moziszerű 4K/UHD- videofelvétel: készítsen 4K/UHD felbontású, 30p sebességű felvételeket vagy Full HD (1080p) felbontású videókat akár 50p/60p képkocka sebességgel.
  • Időzített videó: a fényképezőgéppel könnyedén készíthető tiszta, jól exponált 4K/UHD és Full HD felbontású időzített videó teljes DX formátumban.
  • 8 kép/mp teljes AF/AE- követéssel: készítsen 50 NEF (RAW) vagy 100 nagy JPEG finom képet egyetlen nagy sebességű sorozattal. 
  • Dönthető képernyő és érintéses vezérlés: vékony, 8 cm-es (3,2 hüvelykes) dönthető monitor. Kezelje az AF és a zárkioldó funkciókat érintéses vezérléssel az Élő nézetben készülő felvételeknél.
  • Optikai pentaprizmás kereső: körülbelül 100%-os képfedést biztosít.
  • Automatikus Picture Control rendszer: a fényképezőgépbe épített Picture Control rendszer nyolc vezérlőt tartalmaz, többek között az új Automatikus Picture Control funkciót, amely a témának megfelelően optimalizálja a színt, a kontrasztot és a fényerőt. Több kép készítése esetén automatikusan beállítja a változókat.
  • DX-könnyedség: a fényképezőgép vázának tömege mindössze kb. 640 g, és mély markolattal és időjárásálló szigeteléssel van ellátva. A DX NIKKOR objektívek kompaktak, a fényképezőgép érzékelőjének 1,5-szörös vágási tényezője pedig telefotóhatást nyújt az FX-objektívekkel történő fényképezés során.
  • Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a Nikon vakukkal, valamint a Nikon ME-1 sztereó mikrofonjával és a ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával is.
  • Készletek: a D7500 változatos összeállításban vásárolható meg. Portrékat vagy városi felvételeket készít? Válassza az AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR objektívet tartalmazó csomagot. A kompakt AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR objektív első osztályú útitárs. Rögzítsen lenyűgöző látképeket az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR objektív zoomos telefotó funkciójával.

 

 

SnapBridge-kompatibilitás

A fényképezőgép Bluetooth és Wi-Fi funkciói csak a SnapBridge használata esetén állnak rendelkezésre. A SnapBridge fényképezőgéppel történő használat előtt a kompatibilis intelligens eszközre telepíteni kell a Nikon SnapBridge alkalmazást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15