Az AOC összeállított egy válogatást a diákok igényeinek megfelelő monitorokból

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 30. 11:06

Fiatalok ezrei kezdik meg éppen tanulmányaikat a középiskolákban vagy az egyetemeken. Egészségük szempontjából és hatékonysági okokból hasznos, ha olyan monitort vásárolnak, amely innovatív de elérhető árú. Az AOC képernyőspecialista bemutat a kínálatából pár olyan monitort, amely megfelel a diákok speciális igényeinek.

Manapság a laptopok és tabletek szinte a legfontosabb eszközök a diákok számára. Házifeladatok, munkák, kódolások, statisztikai elemzések, dolgozatok, esszék és prezentációk; a tanulás csaknem minden aspektusa ezeken az eszközökön zajlik. A tanulás után a diákok számítógépeiken videojátékokat játszanak vagy filmeket, TV műsorokat néznek/streamelnek, vagy más típusú kikapcsolódásra használják ezeket. Annak ellenére, hogy a diákok sok órát töltenek a számítógép előtt, gyakran nem rendelkeznek megfelelő méretű monitorral, így a laptopok és tabletek kisebb méretű, általában 13-15 hüvelykes, vagy legfeljebb 17 hüvelykes képernyőit használják. 

 

Csoportos feladatok esetén lehetséges, hogy több diák dolgozik ugyanazon a laptopon. Sajnálatos módon a keskeny látószög és a kisméretű képernyő olyan kevésbé hatékony feltételeket biztosít, amelyhez folyamatosan alkalmazkodni kell. Ha a diákok a lakásban, vagy a kollégiumban meg szeretnék nézni kedvenc TV műsorukat, ismét csak egy kis képernyőn tehetik meg ezt, elmulasztva ezáltal a fontos részleteket, valamint folyamatosan a laptop képernyőjéhez kell igazítaniuk testtartásukat és a látószög miatt valószínűleg színeltolódásokat is észlelnek.

 

A Microsoft 2003-as kutatása rámutat arra, hogy a szélesebb képernyő 9%-kal növeli a hatékonyságot (15 hüvelykes lapos és 46,5 hüvelykes ívelt képernyő összehasonlítása). Egy 2016-os kutatás eredményei szintén azt támasztják alá, hogy két monitor használatával nő a teljesítmény.

 

Ezért az is javasolandó a diákok számára, hogy gondolják meg egy olyan nagyobb monitor beszerzését, amely mind tanulmányaik hatékonyságát, mind a szabadidős tevékenységek élvezetét javíthatja. 

 

Dizájn monitorok

Az ultra stílusos megoldások kedvelői számára az AOC a világhírű Studio F. A. Porsche formatervező stúdióval történő együttműködésből született PDS sorozatot ajánlja, amelyben egyesül az innovatív dizájn és a kiváló képminőség. 

 

A PDS241 modell 24 hüvelykes (60,5 cm) 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel és full HD felbontással (1920x1080 pixel) rendelkezik. Az elegáns formatervezés széles színskálával, széles látószöggel és az AOC SuperColor WCG technológiájával párosul. A tápellátás és a monitorjel a lábazaton keresztül halad és egy külön dobozban válik szét.

 

Szuperkeskeny kialakítás aszimmetrikus lábazattal

 

A nagyobb PDS271modell  27 hüvelykes (68,8 cm) 3-oldalon keret nélküli AH-IPS panellel rendelkezik. Kistestvéréhez, a PDS241-hez hasonlóan ez a képernyő is lenyűgöző megjelenésű aszimmetrikus fém lábazattal és ultrakeskeny minimalista prémium dizájnnal büszkélkedhet. A monitor mögötti rendetlenség elkerülése érdekében a kábelek vezetése itt is letisztult módon történik.

 

A tápfeszültség és a monitorjel külső doboza

 

Egyensúly a munka és a játék között

Azoknak, akik egy hosszú áttanult nap után számítógépes játékokkal szeretnének kikapcsolódni, az AOC prémium gaming AGON sorozatának monitorait ajánljuk. Ezek a képernyők természetesen megfelelnek a diákok által támasztott minden elvárásnak és ezen felül számos olyan speciális funkcióval rendelkeznek amelynek minden komoly gamer nagyon örül.

 

A legfontosabb szempont a felhasználó egészsége. A hosszú számítógép előtti tanulás után a több órás számítógépes játék hátrányosan befolyásolhatja a felhasználó szemét és testtartását.

 

Erre kínál megoldást az AOC Flicker-Free technológiája, amely a PWM helyett közvetlen háttérvilágítás módszert alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a használat kevésbé veszi igénybe a felhasználó szemét és csökken a fejfájási hajlam is. Ugyanezt a célt szolgálja az AOC monitorokban található Low Blue Light mód is, amely csökkenti a potenciálisan káros rövid hullámhosszú kék fény arányát, ezáltal hozzájárul a felhasználó szemének egészségéhez, és csökkenti a mesterséges kék fény által okozott alvási zavarokat is.

 

 

Az AGON monitorok el vannak látva állítható magasságú, dönthető és billenthető AOC Ergo Dial lábazattal, amely optimális helyzetet tesz lehetővé a játékos számára, akinek így nem kell görnyednie és nem fog megfájdulni a nyaka.

 

Az AOC a felelős számítógépes játékot támogatja és ezek a funkciók nem arra ösztönzik a felhasználókat, hogy ne is álljanak fel időnként a számítógéptől, legyen az tanulás, játék, vagy szórakozás.

 

A 31,5 hüvelykes (80 cm) VA panellel és 2560 x 1440 pixel QHD felbontással rendelkező AG322QCX hajlított monitor extrém kicsi, 1800 mm sugarú görbülettel rendelkezik, amely megnöveli a 3 oldalon keret nélküli dizájn által nyújtott mélységélményt. A 144 Hz-es képfrissítési arány és az AMD FreeSync technológia zökkenőmentes számítógépes játékról gondoskodnak. A QHD felbontásnak köszönhetően a diákok több képernyőhellyel rendelkeznek a különféle programok és játékok futtatásához és jobban fel lesznek készülve a jövő kihívásaira is.

 

Az AG322QCX modell 3 oldalán szinte láthatatlan keretekkel és számos gaming üzemmóddal rendelkezik 

 

Az AG251FG modell 24,5 hüvelykes (62,2 cm) full HD TN panellel rendelkezik (16:9 formátum, 1920 x 1080 pixel), képfrissítési aránya 240 Hz, válaszideje 1 ms, valamint elmosódást csökkentő NVIDIA ULMB technológiával is fel van vértezve. A képernyő olyan speciális gaming funkciókkal rendelkezik, mint az AOC Shadow Control és az ‘FPS’, ‘RTS’, ‘Racing’ és ‘Gamer’ előre beállított játék módok. Beépített NVIDIA G-SYNC moduljával tökéletes választás olyan NVIDIA grafikus kártyával rendelkező gamerek számára, akik a versenyelőnyre akarnak szert tenni.

 

Maximális zökkenőmentesség NVIDIA felhasználók számára: az ergonomikus lábazattal és 240 Hz-es képfrissítéssel rendelkező AOC AGON AG251FG

 

Az AG352UCG modell 35 hüvelykes (88,9 cm), 3440 x 1440 pixeles UltraWide QHD felbontású VA panellel rendelkezik, amellyel fejest ugorhat a borotvaéles és fantasztikusan részletgazdag grafikájú játékok világába. 2000 mm-es extra kis görbületi sugarával a diákok közvetlenül a történések középpontjába kerülnek. Ez a monitor 100 Hz-es képfrissítési aránnyal és NVIDIA G-SYNC technológiával rendelkezik.

 

Ergonomikus állvány és 2000 mm görbületi sugár: az AOC AGON AG352UCG

 

Innovatív klasszikusok

A kedvező árú és hatékony monitort kereső diákok számára javasoljuk, hogy tekintsék meg a 90-es sorozat modelljeit, amelyek 24-27 hüvelyk képátlójú, fejlett IPS képernyőkkel, valamint széles színspektrummal rendelkeznek. Háromoldalon keret nélküli kialakításuk zökkenőmentes többmonitoros felállást is lehetővé tesz. Két vagy több ilyen monitor egymás melletti elhelyezése jelentős helyet szabadít fel az asztalon, amely hozzájárulhat a termelékenység növeléséhez. A monitorok kiváló hatékonysága segíti a felhasználót a költségek és az ökológiai lábnyom csökkentésében.

 

 

Vonzó és praktikus: a új 90-es sorozat 3 oldalon keret nélküli dizájnnal 

Kulcsszavak: képernyő monitor AOC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40