Black Friday: 2017-ben már ötödször Magyarországon

forrás: Prím Online, 2017. november 23. 17:40

Immár 5. éve hódít a Black Friday hazánkban is, elsősorban az e-kereskedelemben. Az Ecommerce Hungary várakozásai szerint ezen a napon legalább 1. 000.000 darab kedvezményes árú termékkel várják a kereskedők a már a karácsonyra készülő vásárlókat. A hazai e-kereskedelem meghatározó szereplőit tömörítő egyesület a körültekintő tájékozódás fontosságára is felhívja a figyelmet.

A Black Friday a rendkívül nagy leárazásokat, az árakciókat jelenti a kereskedelemben.A Black Friday, vagyis fekete péntek akciók csaknem 50 éve kezdődtek és az Egyesült Államokban a karácsonyi bevásárlási szezon kezdő napjaként vált hagyománnyá. Magyarországon az utóbbi években kezdett elterjedni a Black Friday szokása. Dr. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary elnöke hangsúlyozta: “Az idei még csak az ötödik év, ugyanis az első magyar Black Friday 2013. novemberében volt. Nálunk a Fekete Péntek az internetes kereskedők igazi ünnepe, a hazai webáruházak elsőként látták meg a Black Friday -ben rejlő extra értékesítési lehetőséget. Az egyre népszerűbb Black Friday erejét az adja, hogy a kereskedők erre a napra már hetek óta készülve egyetlen napra összpontosítva várják a vásárlókat és indítják el a karácsonyi vásárlási szezont.”

 

A magyar e-kereskedők várható pénteki forgalma a 2017-es Black Friday-n egy átlagos novemberi nap 25-szörösét , azaz 25 milliárd forintot is meghaladhatja. A hazai vásárlók száma a tavalyihoz képest 50%-kal is nőhet, azaz a tavalyi 2,1 millió után idén elérheti a 3,3 milliót azoknak a száma, valamilyen módon igénybe veszik a kínált akciókat (forrás: eNet). Akciókban az Ecommerce Hungary várakozásai szerint nem lesz hiány, az egyesület becslése szerint a kedvezményes árucikkek száma meghaladhatja az 1.000.000 darabos álomhatárt.

 

Dr. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary elnöke azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy készüljenek fel előre, milyen terméket kívánnak vásárolni, illetve hasonlítsák össze az árakat a különböző webáruházakban. Fontos döntési szempont lehetnek a vásárláshoz kapcsolódó szolgáltatatások, például a kiszállítás feltételei vagy az elállási határidő, ami a jogszabály szerint 14 nap, de egyes kereskedők ennél kedvezőbb feltételt is adhatnak. Dr. Ormós szerint: “Érdemes keresni azokat a webáruházakat, ahol lehet bankkártyával fizetni, akár úgyis, hogy az utánvéttel rendelt árut a futárnál levő POS-terminálon keresztül fizetjük ki. A bankkártyás fizetési lehetőség egyfajta szűrőt jelent a webáruházak között, nemcsak a vásárlás kényelmesebb, de nagyobb biztonságot is garantál a vásárlók számára.”

 

 

“A bankkártyás online vásárlók minden esetben visszakapják a vásárlás összegét, akkor is, ha valamilyen oknál fogva a kereskedő nem tud kiszállítást vagy visszafizetést teljesíteni. Az internetes vásárlás előnyei közé tartozik, hogy a webáruházak éjjel -nappal nyitva tartanak, az ország bármelyik pontjáról, a vásárló otthonából elérhetőek. Így a klasszikus Black Friday már éjfélkor kezdetét veszi és 24 órán keresztül illetve a készletek erejéig érvényesek lesznek az ajánlatok.” - hangsúlyozta Dr. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary elnöke.

 

Érdekesség, hogy Amerikában a Black Friday-t követő hétfő a “Cyber Monday”, az online kereskedők akcióinak napja. A “Cyber Monday” Magyarországon szinte ismeretlen, nem terjedt el, ehelyett a webáruházak elindították a Black Friday-t, melyet mostanra több áruházlánc és bolt is átvett az e-kereskedőktől. A hazánkban is egyre erősödő népszerűséget mi sem bizonyítja jobban, minthogy itthon több Black Friday-t is számon tartanak. Egyes kereskedők már a Black Fridayt megelőző pénteken is nagy leárazásokat tartottak. Romániában pedig van, aki egy egész héten át fekete hetet, azaz Black Week-et tart. Kellő körültekintéssel az Ecommerce Hungary szerint mindenki talál majd megfelelő ajánlatot a karácsonyi készülődésben, de érdemes körültekintéssel vásárolni.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miskolc már 10 éve a Vodafone második otthona

A Vodafone Magyarország ügyfélszolgálata 10 éve kezdte meg működését Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb városában, azóta pedig rengeteg jelentős eseményhez járult hozzá a régióban. Az összesen több mint 1 milliárd forintos beruházás mára több mint 600 embernek ad munkát Miskolcon.

2019. június 24. 16:44

Piaci körkép: 5 hónap tanulás után garantált a programozói karrier

Az elmúlt három évben több mint hússzorosára bővült itthon a jellemzően 4-5 hónapos, intenzív és gyakorlatorientált képzés keretében szoftverfejlesztő szakmát adó tanfolyamok diákjainak száma. Ezek az úgynevezett bootcampek tavaly több mint 500 hallgatónak adtak képesítést, idén pedig már nagyjából 750, főként 21 és 45 év közötti életkorú diák kezdhet új karriert programozóként néhány hónap tanulás után. A bootcampek egy része ráadásul hallgatói elhelyezkedését is garantálja, méghozzá az egyetemet végzett, frissdiplomás szoftverfejlesztők bérével megegyező, minimum bruttó 350 ezer forintos kezdő fizetésért. Ez pedig a tapasztalatok szerint 3-4 év után átlépheti az 1 millió forintot is.

2019. június 24. 13:52

Az alternatív valóságok és a gamification határozhatja meg a jövő munkahelyeit

A virtuális valóság a fehér gallérosok munkáját segítheti a jövőben, miközben az Y és X generáció esetében a munkáltatóknak meg kell barátkozniuk a munkakörnyezet játékosításával, azaz a gamificationnal, hogy a munkavállalók minél inkább motiváltak legyenek, hozzásegítve ezzel a vállalatokat a jobb eredmény eléréséhez – mutat rá a jelenlegi trendre az Adecco Csoport, a világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége.

2019. június 24. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50
online sportfogadás