Idén is az Accenture a világ legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalata

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 30. 16:43

Az Accenture  második egymást követő évben végzett az első helyen a Refinitiv által készített, a világ 100 legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalatát rangsoroló Diversity & Inclusion Index listáján.  Az Accenture negyedik éve szerepel az indexben.

„Vállalati identitásunk az egyenlőség kultúrájára épül, amely mindenki számára biztosítja a boldogulás lehetőségét” – monda Julie Sweet, az Accenture vezérigazgatója. „Értékeljük egymás egyediségét, készségeit, tapasztalatait, és minket vezetőket is számonkérhetnek céljaink megvalósítása érdekében tett lépésekért. Az Accenture részben épp a befogadás és a sokszínűség ösztönzése miatt annyira különleges. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Refinitiv ismét elismerte ezirányú elkötelezettségünket.”

 

Korábban a Thomson Reuters által összeállított index átláthatóan és objektíven mérte a vállalatok egymáshoz viszonyított teljesítményét a sokszínű és befogadó munkahelyeket meghatározó tényezők alapján. Az index megállapításához a Refinitiv világszerte több mint 7000 vállalat publikus adatait vizsgálta 4 kategóriához tartozó 24 mérőszám alapján: sokszínűség, befogadás, az emberek továbbképzése, valamint az ellentmondásos hírek. Az indexet a fenti mérőszámok, azok piaci fontossága és a versenytársakhoz való hozzáállás alapján súlyozták. 

 

„Soha nem volt még ennyire fontos az egyenlőség iránti szilárd elkötelezettségünk” – jelentette ki Ellyn Shook, az Accenture vezetői szemléletért és emberi erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. „Az emberek nagyobb valószínűséggel fognak fejlődni és kiteljesedni az innovációban, ha azt érzik, hogy tartoznak valahová, és a vállalat értékeli egyéni erőfeszítéseiket, nézőpontjukat és körülményeiket.” 

 

Az Accenture az alábbi lépéseket tette, amelyek pozitívan hatottak az indexre:

  • Sokszínű igazgatótanács kialakítása. Az Accenture igazgatósága földrajzi és nemek szerinti összetétel alapján egyaránt sokszínű. Tagjai négy kontinens hat országából származnak, és közülük öt (azaz a tagok 42%-a) – beleértve a vezérigazgatót is – nő.
  • Munkahelyi egyenlőség támogatása. Az Accenture célja 2025-re a nemek szempontjából kiegyensúlyozott létszám elérése. A vállalat globális Pride Ally programjában több mint 110 ezren vesznek részt, a fogyatékkal élőket támogató Disability Champions hálózatnak pedig 22 ezer tagja van.
  • Tehetségek fejlesztése. A vállalat az elmúlt évben 927 millió dollárt fektetett oktatásba és szakmai fejlesztésekbe (különös tekintettel olyan kulcsfontosságú területekre, mint a felhő, a mesterséges intelligencia és a robotika).
  • Globális párbeszéd. Az Accenture évente jelentést tesz közzé elképzeléseiről, amellyel a munkahelyi egyenlőséggel kapcsolatos párbeszédet szeretné ösztönözni. A vállalat idei Getting to Equal jelentése bemutatta, hogyan segíti elő az egyenlőség kultúrája az innovációt és a növekedést. A fogyatékkal élők befogadásával foglalkozó Disability Inclusion Advantage jelentés pedig a vállalatok pénzügyi teljesítménye és a fogyatékkal élők befogadását segítő kultúrája közötti összefüggéseket vizsgálta.

 

  

A befogadás és a sokszínűség iránti elkötelezettségének köszönhetően az Accenture már eddig is számos elismerést szerzett, mint preferált munkaadó és a munkahelyi egyenlőség éllovasa. Tavaly is több listán szerepelt, köztük a Bloomberg Gender-Equality Indexében; a DiversityInc 50 legsokszínűbb USA-beli vállalatot rangsorló listáján (Top 50 Companies for Diversity in the U.S.); a The Times által a legtöbb női munkavállalót foglalkoztató 50 egyesült királyságbeli vállalatról összeállított listán (Top 50 Employers for Women in the UK); a Nikkei által készített, a nők számára legjobb munkakörülményeket biztosító japán vállalatok százas listáján (Nikkei Top 100 Companies for Women in Japan); a Working Mother & AVTAR nők szempontjából legjobbnak ítélt indiai munkaadókról összeállított százas listáján (100 Best Companies for Women in India); a Disability:IN Disability Equality Indexében; és a Human Rights Campaign Corporate Equality Indexben.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

2019. október 18. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás