Idén is az Accenture a világ legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalata

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 30. 16:43

Az Accenture  második egymást követő évben végzett az első helyen a Refinitiv által készített, a világ 100 legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalatát rangsoroló Diversity & Inclusion Index listáján.  Az Accenture negyedik éve szerepel az indexben.

„Vállalati identitásunk az egyenlőség kultúrájára épül, amely mindenki számára biztosítja a boldogulás lehetőségét” – monda Julie Sweet, az Accenture vezérigazgatója. „Értékeljük egymás egyediségét, készségeit, tapasztalatait, és minket vezetőket is számonkérhetnek céljaink megvalósítása érdekében tett lépésekért. Az Accenture részben épp a befogadás és a sokszínűség ösztönzése miatt annyira különleges. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Refinitiv ismét elismerte ezirányú elkötelezettségünket.”

 

Korábban a Thomson Reuters által összeállított index átláthatóan és objektíven mérte a vállalatok egymáshoz viszonyított teljesítményét a sokszínű és befogadó munkahelyeket meghatározó tényezők alapján. Az index megállapításához a Refinitiv világszerte több mint 7000 vállalat publikus adatait vizsgálta 4 kategóriához tartozó 24 mérőszám alapján: sokszínűség, befogadás, az emberek továbbképzése, valamint az ellentmondásos hírek. Az indexet a fenti mérőszámok, azok piaci fontossága és a versenytársakhoz való hozzáállás alapján súlyozták. 

 

„Soha nem volt még ennyire fontos az egyenlőség iránti szilárd elkötelezettségünk” – jelentette ki Ellyn Shook, az Accenture vezetői szemléletért és emberi erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. „Az emberek nagyobb valószínűséggel fognak fejlődni és kiteljesedni az innovációban, ha azt érzik, hogy tartoznak valahová, és a vállalat értékeli egyéni erőfeszítéseiket, nézőpontjukat és körülményeiket.” 

 

Az Accenture az alábbi lépéseket tette, amelyek pozitívan hatottak az indexre:

  • Sokszínű igazgatótanács kialakítása. Az Accenture igazgatósága földrajzi és nemek szerinti összetétel alapján egyaránt sokszínű. Tagjai négy kontinens hat országából származnak, és közülük öt (azaz a tagok 42%-a) – beleértve a vezérigazgatót is – nő.
  • Munkahelyi egyenlőség támogatása. Az Accenture célja 2025-re a nemek szempontjából kiegyensúlyozott létszám elérése. A vállalat globális Pride Ally programjában több mint 110 ezren vesznek részt, a fogyatékkal élőket támogató Disability Champions hálózatnak pedig 22 ezer tagja van.
  • Tehetségek fejlesztése. A vállalat az elmúlt évben 927 millió dollárt fektetett oktatásba és szakmai fejlesztésekbe (különös tekintettel olyan kulcsfontosságú területekre, mint a felhő, a mesterséges intelligencia és a robotika).
  • Globális párbeszéd. Az Accenture évente jelentést tesz közzé elképzeléseiről, amellyel a munkahelyi egyenlőséggel kapcsolatos párbeszédet szeretné ösztönözni. A vállalat idei Getting to Equal jelentése bemutatta, hogyan segíti elő az egyenlőség kultúrája az innovációt és a növekedést. A fogyatékkal élők befogadásával foglalkozó Disability Inclusion Advantage jelentés pedig a vállalatok pénzügyi teljesítménye és a fogyatékkal élők befogadását segítő kultúrája közötti összefüggéseket vizsgálta.

 

  

A befogadás és a sokszínűség iránti elkötelezettségének köszönhetően az Accenture már eddig is számos elismerést szerzett, mint preferált munkaadó és a munkahelyi egyenlőség éllovasa. Tavaly is több listán szerepelt, köztük a Bloomberg Gender-Equality Indexében; a DiversityInc 50 legsokszínűbb USA-beli vállalatot rangsorló listáján (Top 50 Companies for Diversity in the U.S.); a The Times által a legtöbb női munkavállalót foglalkoztató 50 egyesült királyságbeli vállalatról összeállított listán (Top 50 Employers for Women in the UK); a Nikkei által készített, a nők számára legjobb munkakörülményeket biztosító japán vállalatok százas listáján (Nikkei Top 100 Companies for Women in Japan); a Working Mother & AVTAR nők szempontjából legjobbnak ítélt indiai munkaadókról összeállított százas listáján (100 Best Companies for Women in India); a Disability:IN Disability Equality Indexében; és a Human Rights Campaign Corporate Equality Indexben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46