Távoli témák tökéletes megörökítése az új COOLPIX P950 fényképezőgéppel

Kütyü Magazin, 2020. január 7. 15:41

A Nikon a lenyűgöző 83-szoros optikai zoommal rendelkező COOLPIX P950 géppel egészíti ki bridge fényképezőgépeinek már eddig is figyelemre méltó családját. Ez a nagy teljesítményű, szuperzoomos fényképezőgép olyan hasznos funkciókkal egészíti ki a COOLPIX P900 tudását, amelyekkel kivételesen egyszerűvé válik a távoli témák kivételesen részletes megörökítése – ragyogó közeliken éppúgy, mint megdöbbentően éles 4K-s videókon.

Kiemelkedő távolságtartományának köszönhetően a COOLPIX P950 ideális társ azoknak a fotósoknak, akik madarakat és vadakat vagy éppen repülőgépeket szeretnének fotózni. A 83-szoros optikai zoom gyújtótávolság-tartománya 24–2000 mm, a 166-szoros Dynamic Fine Zoom funkció pedig digitálisan kiterjeszti a gyújtótávolság felső határát a szinte hihetetlen 4000 mm-es értékig.

A hajnalban és alkonyatkor vad- és madárfotózásra induló fotósok nagyszerű képeket készíthetnek a nagy fényerejű, f/2,8-as maximális rekeszű NIKKOR objektívvel. A készített képek még nagy nagyítás mellet is élesek. A videósok lélegzetelállító 4K-s videókat készíthetnek a nehezen megörökíthetők témákról, és felvétel közben is állíthatják az expozíciót, ami nagyon jól jön a fényviszonyok változásakor. A COOLPIX P950 támogatja a RAW- (NRW-) formátumú képek készítését, így a felhasználók kihasználhatják a fejlett feldolgozó-/szerkesztőprogramok minden előnyét. A teljes méretű vakupapucs pedig lehetővé teszi az olyan Nikon-tartozékok használatát, mint a mikrofonok és a keresők.

Ahogyan Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A COOLPIX P950 a szuperzoomos fényképezőgépek piacát alapjaiban megváltoztató COOLPIX P900 funkciókban gazdag utódja. Az új fényképezőgép megtartotta elődje lenyűgöző zoomtartományát, és számos olyan funkciót kínál, amelyet a felhasználók kértek, így többek között 4K-s videórögzítési lehetőséget, RAW-támogatást és a tartozékok csatlakoztatására használható vakupapucsot. Az új gép Nikon szuperzoomos fényképezőgépek családjának nagyszerű új tagja: a vásárlók most már igényeik szerint választhatnak a 83-szoros optikai zoom és a COOLPIX P1000 rendkívüli, 125-szörös optikai zoomja között.”

 

Főbb jellemzők

Hihetetlen zoom. 83-szoros optikai zoom (24–2000 mm) és 166-szoros Dynamic Fine Zoom (4000 mm).

Nagy fényerejű NIKKOR objektív. Az f/2,8-as maximális rekesznek és a Super ED üvegnek köszönhetően még nagy nagyításnál is csökken a torzítás.

Kiemelkedő felvételek. 16 MP-es, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő, gyors EXPEED képfeldolgozó egység és Dual Detect optikai rázkódáscsökkentés.

RAW-támogatás. Tömörítetlen RAW- (NRW-) képek mentése, és exportálása a feldolgozó-/szerkesztőprogramokba.

4K-s videófelvételek. Könnyedén készíthet 30p sebességű, sztereó, 4K-/UHD-felvételeket vagy Full HD (1080p) formátumú videókat akár 60p képkockasebességgel. Sztereó hangot rögzíthet, és kézzel állíthatja be a legfontosabb expozíciós beállításokat videózás közben.

Beépített time-lapse funkció. Kb. 10 másodperces time-lapse videókat rögzíthet, amelyeket 25 kép/mp vagy 30 kép/mp sebességgel játszhat vissza.

Dönthető LCD-monitor. A nagy fényerejű, 8,1 cm-es hüvelykes, 921 000 képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.

Tiszta képet adó elektronikus kereső. Nagy, 1 cm-es képátlójú, 2 360 000 képpontos OLED elektronikus kereső szemérzékelővel.

Könnyed zoomvezérlés. A nagy markolat, az oldalsó zoomvezérlő és a zoom-visszaállító gomb garantálja a biztos kezelést.

SnapBridge. Szinkronizálhatja fotóit okoseszközével, vagy okoseszközéről távvezérelheti a felvételkészítést.

Teljes méretű vakupapucs. Vakukat, mikrofonokat és más Nikon-tartozékokat rögzíthet. Érdemes kipróbálni a Nikon DF-M1 gyorskeresőt is: ezzel az összehajtható keresővel még a gyorsan szárnyaló madarakat is követheti.

 

SnapBridge-kompatibilitás

A SnapBridge fényképezőgéppel történő használata előtt a kompatibilis okoseszközre telepíteni kell az iOS vagy Android rendszerre készült Nikon SnapBridge alkalmazást.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itthonra is érkeznek az új LG projektorok

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14