A Fujitsu a „Vezetők” szegmensében a Gartner idei jelentésében

forrás: Prím Online, 2020. június 29. 10:47

A Fujitsu ismét „Vezető” besorolást kapott a Gartnertől az adatközponti outsourcing-szolgáltatások és a hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készült Magic Quadrant jelentésben*1. A vállalat immár nyolcadik éve őrzi ezt a pozíciót. 

A Fujitsu „Your Multi-Cloud” filozófiája jegyében fejlesztett többfelhős és hibrid IT-portfóliója az infrastruktúra, az alkalmazások és a szolgáltatások átalakítása révén segít az ügyfeleknek hálózatközpontú, intelligens és újszerű módon működni. A Fujitsu szerint a Gartnertől ismételten elnyert elismerés igazolja portfóliója és filozófiája sikerét – különösen azzal kapcsolatban, milyen hatékony támogatást tud nyújtani a migrálás, a modernizálás és a gyors ütemű innováció terén a felmerülő gyakori kihívások legyőzésében a felhőre átállni kívánó szervezeteknek. 

 

A Gartner az európai szolgáltatók „végrehajtási képességét” is értékeli. A helyben telepített kritikus infrastruktúrák felügyelete terén szerzett több évtizedes tapasztalatainak, a különféle felhőmegoldások használatában felhalmozott sokoldalú szakértelmének és globális stratégiai partnerkapcsolatainak köszönhetően a Fujitsu ezen a területen is kiválóan teljesít. A Magic Quadrant értékelés másik fontos szempontja a „jövőkép teljessége”. A Fujitsu ezen a területen annak köszönheti erős pozícióját, hogy co-creation szemléletén keresztül kiemelten képes odafigyelni az egyedi új ügyféligényekre, és folyamatosan befektet a gyors eredményeket ígérő, innovatív és áttörést hozó szolgáltatások, köztük a robotalapú folyamatautomatizáció, az IoT és a blokklánc fejlesztésébe.

 

Nagyobb figyelem a gyorsan változó ügyféligényekre

A Fujitsu kiemelt figyelmet fordít a gyorsan változó ügyféligények követésére. A hatékonyságnövelés helyett egyre inkább a nagyszabású átalakulás az ügyfelek célja. A nyilvánosan elérhető ügyfélvélemények rendszerint kiemelik a Fujitsu ügyfélélmény és partnerkapcsolat iránti elkötelezettségét, szakértelmét és rugalmasságát. Az ügyfelek a hosting biztonsága, a migrációs támogatás és az adatközpont-üzemeltetés megbízhatósága szempontjából is nagyra értékelik a Fujitsut. 

 

Az elmúlt 12 hónapban a Fujitsu több jelentős felhőprojektet is lebonyolított ügyfeleinél: felhővezérelt globális digitális munkahely- és menedzselt infrastruktúraszolgáltatási keretrendszert dolgozott ki a Wärtsilä technológiai csoport számára; a Microsoft Azure környezetben futó üzletileg kritikus alkalmazások DevOps támogatásának felgyorsítása és kézben tartása érdekében teljesen új alapokra helyezte a finn Keva nyugdíjszolgáltató infrastruktúráját; és számítási felhő és új technológiák alkalmazásával létrehozta a világ első blokklánc-alapú rizskereskedelmi platformját a Rice Exchange számára. Ezek a nagyvállalatok a felhőben rejlő lehetőségeket a Fujitsu segítségével sikeresen kiaknázva hálózatalapú működésre álltak át, ezáltal növelték hatékonyságukat, intelligensebb alapokra helyezték és átalakították működésüket, valamint fejlett szolgáltatásokon keresztül fokozták versenyképességüket. A gyorsabb innováció révén hozzájárultak a globális piacok működésének gyökeres megváltoztatásához. 

 

„Meggyőződésem, hogy az adatközponti outsourcing-szolgáltatások és a hibrid infrastruktúrához szánt menedzselt szolgáltatások európai piacán a Gartnertől elnyert ’Vezető’ besorolás jól érzékelteti, mennyire proaktív módon fejlesztjük és tökéletesítjük többfelhős szolgáltatás- és megoldáskínálatunkat az ügyfelek gyorsan változó igényeire reagálva. Sok vállalat szeretné átalakítani működését, és gyors eredményeket akar látni, ugyanakkor küzd a feladat komplexitásával” – nyilatkozta Sanjeev Kamboj, a Fujitsu North West Europe többfelhős megoldásokért felelős vezetője. 

 

„Ügyfeleink számára kritikus döntési tényező, hogy a Fujitsu képes gyors eredményeket biztosítani, és segítséget nyújtani a felhőre való átállás, a szolgáltatásintegráció és az alkalmazásmodernizáció terén jelentkező kihívások legyőzéséhez” – folytatta Sanjeev Kamboj. „A COVID világjárvány idején még nagyobb szükség van arra, hogy a vállalatok rugalmasan tudjanak reagálni a váratlan piaci változásokra. Mi minden ügyfélprojektet együttműködő szemlélettel közelítünk meg, és segítünk ügyfeleinknek olyan megoldásokat választani, amelyek egyrészt igazodnak a többfelhős működés terén elért jártasságukhoz, másrészt a szükségleteiknek is megfelelnek. Így biztosak lehetnek abban, hogy az üzleti céljaikat lehető legjobban szolgáló többfelhős vagy hibrid modellt alkalmazhatják.”

 

___________________

* A Gartner adatközponti outsourcing-szolgáltatások és hibrid infrastruktúrákhoz szánt menedzselt szolgáltatások európai piacáról készített 2020-as Magic Quadrant jelentését 2020. június 9-én tették közzé. Szerzői: Claudio Da Rold, Mark Ray, David Groombridge és Andrew Miljanovski. A jelentés online elérhetősége: https://www.fujitsu.com/global/services/multi-cloud/gartner/

Kulcsszavak: +céginfo Gartner Fujitsu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

2022. december 1. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56