A Fujitsu új PRIMERGY szervere világrekorder teljesítményt ért el

forrás: Prím Online, 2020. november 15. 18:50

A nemrég bevezetett, új generációs FUJITSU PRIMERGY RX4770 M6 szerver új teljesítmény-világrekordokat állított fel. A magas szintű követelményeket támasztó memóriaalapú környezetekben nyújtott páratlan feldolgozási teljesítményét az SAP HANA benchmark* SAP BW kiadása szerint, a nagyszabású virtuális infrastruktúrákban elért eredményét pedig a VMware VMmark benchmarkja* szerint tanúsították.

Az SAP HANA adatbázisokat használó és 7,8 milliárd kiinduló rekordot feldolgozó SAP Standard Application Benchmark teszten a PRIMERGY RX4770 M6 a leggyorsabb adatbetöltés, az óránként végrehajtott legtöbb lekérdezés és a legrövidebb futásidejű komplex lekérdezési fázisok szempontjából ért el kiemelkedő teljesítményt. A teszteredmény igazolja, hogy a szerver nagy hatékonysággal használható nagy adatfeldolgozási kapacitást igénylő memóriaalapú és analitikai feladatok végrehajtására.

 

A négyfoglalatos szerver szintén világrekorder eredményt ért el a VMware VMmark virtualizációs benchmark szerint a „matched pair” konfigurációjú négyfoglalatos rendszerek szegmensében. A PRIMERGY RX4770 M6 szerveré volt a legjobb VMmark 3.x eredmény az összes négyfoglalatos „matched-pair” konfigurációjú szerver közül 2020. október 22-én. A dupla Intel Ultra Path Interconnect (UPI) csatlakozás mellett emiatt is tökéletes választás a PRIMERGY RX4770 M6 modell a teljesítményt, a megbízhatóságot és a hatékonyságot kiemelt szempontként kezelő, kiterjedt virtualizációs környezetekbe. 

 

Nagy teljesítményű szerver, a legújabb biztonsági technológiával 

A 3U magas, négyfoglalatos Fujitsu PRIMERGY RX4770 szerver hasznosítja az új, harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorok és az Intel Optane perzisztens memóriatechnológia által nyújtott MI-gyorsítási funkciókat. A teljes mértékben átalakított rendszer kivételes teljesítényt és egyszerű adminisztrációt biztosít költséghatékony méretben. Segítségével a szervezetek legfejlettebb alkalmazásaikat is felgyorsíthatják, maximális értéket nyerhetnek ki az adataikból és hamarabb átalakítják működésüket. 

 

A Covid19-világjárvány alatt mind gyakoribb internetes támadások elleni védekezés érdekében a Fujitsu integrálta az Intel Platform Firmware Resilience (PFR) megoldást a PRIMERGY RX4770 M6 rendszerbe. Malware észlelése esetén a PFR segít megvédeni a platform firmware-eit, észlelni azok sérüléseit, és visszaállítani a szervert a legutóbbi ismert jó állapotába. A megoldás révén a szerver maga is beépül a szervezet védelmi rendszerébe. 

 

______________

* Az SAP Standard Application Benchmark tesztek az iparág „aranystandardjaként” segítenek az ügyfeleknek és a partnereknek megtalálni az IT-megoldásokhoz megfelelő hardverkonfigurációt az SAP-alkalmazások és -komponensek hardver- és szoftverteljesítményének tesztelése alapján. A VMmark elfogadott eszköz a virtualizációs platformok teljesítményének, skálázhatóságának és energiafogyasztásának mérésére. Lehetővé teszi a virtuális adatközponti teljesítmény és energiafogyasztás pontos és megbízható benchmark-alapú mérését, és a különböző virtualizációs platformok összehasonlítását. 

Az SAP HANA Standard Application Benchmark 3. verziójának SAP BW Edition tesztjét 2020. október 27-én hajtotta végre a Fujitsu Kawasakiban (Japán), 7 800 000 000 kiinduló rekordon. Az SAP 2020. október 28-án hitelesítette az eredményt az SAP Benchmark Council nevében. A hitelesítési szám 2020040. A benchmarkban vizsgált konfiguráció: Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 szerver négy Intel Xeon Platinum 8380HL processzorral, 1536 GB DRAM és 3072 GB perzisztens memóriával, SAP NetWeaver 7.50, SAP HANA 2.0 és SUSE Linux Enterprise Server 15 szoftverekkel.

 

** A VMware VMmark V3 benchmark in VMmark V3.1 tesztet 2020. október 22-én végezték el a következő konfiguráción: két PRIMERGY RX4770 M6 rendszer „matched pair” konfigurációban. Mindkét rendszer Intel Xeon Platinum 8380HL processzorokkal dolgozott és VMware ESXi 7.0 U1 hypervisort használt. A Kawasakiban található PRIMERGY Performance Lab hivatalos tesztkörnyezetében ez a konfiguráció a következő VMmark1 V3 eredményeket érte el: 19,72@20 tile (csak teljesítmény), 6,3410@20 tile (számítási és szerverteljesítmény), 3,7609@20 tile (számítási, szerver- és tárolóteljesítmény). Az összes teszteredmény, azon belül a rendszerspecifikáció, a további részletek és az aktuális eredmények megtekinthetők a következő hivatkozáson: https://www.vmware.com/products/vmmark/results3x.html

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48