Családbarát vállalatként ismerték el a Microsoft Magyarországot

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 16:28

A munka és a családi élet összeegyeztetésének jó gyakorlatait díjazó elismerést a Microsoft Magyarország is kiérdemelte azzal, hogy munkatársainak a lehető legrugalmasabb munkavégzés lehetőségét biztosítja és minden munkatársának lehetővé teszi, hogy maximális mértékben kivegye a részét a családi életből. Több mint száz jelentkező közül 39 cég nyerte el idén Családbarát Vállalat címet.

November végén adta át az alapító Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Családbarát Vállalat címeket. A rangos elismerést kiérdemelte a Microsoft Magyarország is. Technológiai szolgáltatóként a Microsoft elkötelezett az otthoni munkavégzés digitális megoldásainak elterjesztésében, így házon belül is régóta támogatja a távolról végezhető munkát és a családbarát munkaszervezés többi megoldását. A Microsoft napi működésében fontos, hogy ahogy a vállalat számíthat a munkavállalóira, a munkavállalók is számíthatnak a cégre.

 

 

A Microsoft olyan intézkedésekkel is gondoskodik a családbarát mindennapokról, mint a 6 hetes fizetett apasági szabadság, amely a 16 évesnél fiatalabb gyermeket örökbefogadóknak is jár. Édesanyáknak 20 héten át a fizetés száz százalékát fizeti a cég szülési szabadságként, valamint, a Microsoft munkavállalói minden évben 4 hét fizetett ápolási szabadságot vehetnek igénybe, a súlyos betegséggel küzdő hozzátartozóik ápolására. Családban történt veszteség esetén a jogszabályi két nap helyett közeli hozzátartozó esetén 10 napot, más hozzátartozó esetén 5 napot vehetnek igénybe a vállalat dolgozói ún. „gyász szabadságként”, ugyancsak teljes fizetéssel. A cég dolgozói évente 12 konzultációs alkalmon vehetnek részt független jogi, pénzügyi és pszichológus szakértőknél, ha úgy érzik, hogy a családi életükben szükségük van külső segítségre a fontosabb döntésekhez. A koronavírus miatti iskolabezárások alatt a vállalat, egyedülálló módon, akár 12 hetes tanítási szabadságot biztosított munkatársainak, amely alatt bérük 100 százalékát megkapták.

 

A rangos elismerést a kiíró civil szervezet azon vállalatoknak szánja, amelyek családbarát intézkedéseket vezetnek be, és ezeket beépítik a cég stratégiájába is. A díjra az idei kiírási időszakban több mint száz, Magyarországon működő vállalat pályázott, közülük választották ki azt a 39-et, akik méltónak bizonyultak a cím viselésére.

 

A családbarát kultúrájú szervezetek ellenállóbbak és hatékonyabbak, mint azok a vállalkozások, ahol a magánélet és a profitszempontok összhangjára kevésbé figyelnek – hangzott el a díjátadón. A munkavállalók lojálisabbak a családbarát cégekhez, a család szempontjainak figyelembevétele, a rugalmas és emberközpontú munkaszervezés pedig a termelékenységet is növeli. A díj tehát nem csak a társadalmi jólétet, a fenntartható társadalmi fejlődést szolgálja, hanem – a jó példák felmutatásán keresztül – a munka és a családi értékek összehangolásának révén a versenyképesség növelését, a gazdaság állóképességét is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08