Idén először ismerik el a zöld vállalatirányítást

forrás: Prím Online, 2021. március 9. 09:46

A zöld szempontok szerint történő vállalatirányítási megoldásokat ismeri el az IFUA Green Controlling Díj, amelynek pályázatát német mintára az idén először hirdeti meg Magyarországon az IFUA Horváth & Partners.

Németországban már 10 éves a Green Controlling Díj, amelyet a magyar származású Horváth Péter professzor, a stuttgarti központú Horváth & Partners vezetési tanácsadó cég alapítója hozott létre, és a Nemzetközi Controller Szövetséggel (ICV) együttműködve ítél oda. Ebben fontos szempont, hogy az adott projektnek mekkora jelentősége van a vállalat számára, s mennyire vonták be a munkába a controllereket. Megfelelő irányítással lehet ugyanis elérni, hogy egy-egy zöld projekt ne csak a fenntarthatóságot, de egyben a gazdaságosságot, a jobb üzleti működést is szolgálja.

 

 

A magyarországi IFUA Green Controlling Díj is a környezeti fenntarthatósági törekvések üzleti irányítási, controlling megoldásait díjazza. „Ezzel szeretnénk inspirálni a hazai vállalatokat és vezetőiket arra, hogy zöld szempontok mentén gondolják át a vállalatirányítási koncepciójukat” – mondta Huba Eörs, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnere.

 

Pályázni egy maximum 10 oldalas összefoglalóval lehet, amely bemutatja a megoldandó problémát, a megoldás koncepcióját, a megvalósítás lépéseit, a controlling szerepét a munkában, az eredményeket és a további terveket. A pályázat beadási határideje április 23., a díjat május 27-én, a 33. Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon adják át. További részletek az IFUA Horváth & Partners honlapján

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt küzd a Bridgestone és a Michelin a fenntarthatóságért

A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari korom felhasználása és a jobb anyagkörforgás megteremtése érdekében. A két vállalat november végén, egy amszterdami eseményen, a „Smithers Recovered Carbon Black Conference”-n mutatta be fenntartható törekvéseit. A becslések szerint világszerte évente közel egymilliárd abroncs éri el használati idejének végét. Az új gumiabroncsok gyártásában viszont a felhasznált korom csak kevesebb mint 1%-a származik újrahasznosított elhasznált gumiabroncsokból, köszönhetően a nem megfelelő ellátási láncnak. 

2021. november 29. 17:58

Környezetbarát és hatékony üzemeltetés ABB KNX-technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene”. A pár perces filmalkotások áttekintik az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.   

2021. november 29. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12