Multicég tért vissza a hazai IT-piacra

forrás: Prím Online, 2021. március 11. 11:02

Visszatért a hazai SAP-piacra a Plaut. A nagy múltú osztrák vállalat többségi részesedést szerzett az SAP-tanácsadásra szakosodott Netlife Consulting-ban, mely msg Plaut Hungary Kft. néven működik tovább.

Az osztrák multi a hálózatbővítés és a gyorsan növekvő hazai SAP-piacon lévő lehetőségek kiaknázása érdekében döntött a magyar cég megvásárlása mellett. A több mint tíz éve sikeresen működő Netlife Consulting a nemzetközi és a hazai üzleti informatikai projektjei miatt került az msg Plaut radarjára. A 15 fős tanácsadói csapattal dolgozó cég az elmúlt években sikeres projekteket zárt Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Svájcban, itthon pedig főként az SAP újgenerációs megoldásainak bevezetésével bizonyítottak. 

 

“A felvásárlást egyéves tárgyalás előzte meg. Ragaszkodtam ahhoz, hogy minden kollégám folytathassa a munkáját az új cégben. A Netlife alapítójaként, cégvezetőjeként számomra az szintén fontos volt, hogy a Plaut hazai ügyvezetését én lássam el” - mondta Bartha Levente, az immár msg Plaut Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a felvásárlási ajánlatban komoly érv volt, hogy az osztrák multicég neve jól cseng az itthoni szakmai körökben, számos hazai szakember dolgozott a Plaut számára, és erre a jövőben is lehet építeni.

 

A cég hazai ügyvezetőjének elmondása szerint a szakmai felvásárlásnak köszönhetően új megoldásokkal is bővül korábbi portfoliójuk. A Plaut saját, SAP-alapú szoftvereivel főként a bank, a biztosítási szektor és az autóipar kihívásaira tudnak egyedi válaszokat kínálni. Az osztrák multicég hálózata egyúttal komoly hozzáférést kínál a különleges tudással rendelkező szakembergárdához, nemzetközi jó gyakorlatokhoz. Mindezeknek köszönhetően az msg Plaut magyar vállalata még a nagyobb kaliberű versenytársaknak is komoly fejtörést okozhatnak a bonyolult, alapos digitális tudást igénylő hazai transzformációs projektekért vívott küzdelemben.

 

A vállalat célja, hogy öt éven belül elérje az egymilliárd forintos árbevételét és megötszörözze ügyfelei és munkatársai létszámát. Az msg Plaut Hungary Kft. jogelődje, a Netlife Consulting tavaly közel 200 millió forintos árbevételt ért el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05