Változás a hazai SAP élén

forrás: Prím Online, 2018. december 31. 12:07

Bejelentette távozását az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Ablonczy Balázs saját döntéséből, több mint tíz évnyi sikeres cégvezetés után távozik a társaságtól. Utódja tapasztalt kollégája, Pintér Szabolcs lesz.

Ablonczy Balázs 2008 végén csatlakozott az SAP-hoz, a szoftvervállalat hazai ügyvezető igazgatójaként. Irányítása alatt a cég Magyarország legnagyobb IT vállalatai közé emelkedett, meghaladva a 34 milliárd forintos árbevételt és az 1100 fős munkavállalói létszámot.

 

Ügyvezetése alatt a vállalat nemcsak az árbevételét, a dolgozói létszámát növelte több mint kétszeresére, de megduplázta piaci részesedését is. Ablonczy Balázs nevéhez fűződik továbbá az új, felhőalapú technológiára építkező üzleti stratégia bevezetése, számos SAP-s beruházás Magyarországra hívása, megvalósítása, a Kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, több üzleti díj elnyerése.

 

A  menedzser az SAP világában is számos díjat kapott, és vezetésével a magyar operáció többször kapta meg a régió legsikeresebb vállalata címet. Az év elejétől a magyar ügyvezetés mellett ő irányította a közép-kelet-európai régió felhőüzletágát is.

 

„A több mint tíz évnyi, sikeres SAP-s cégvezetés után úgy döntöttem, új kihívásokat keresek a hazai piacon” - mondta Ablonczy Balázs. A vállalatvezető hozzátette: „az évek alatt stabil csapatot tudtam felépíteni, amely továbbviszi az elért eredményeket és a nemzetközi vállalatcsoporton belül szerzett jóhírnevet.”

 

Ablonczy Balázs (45) a zökkenőmentes átvétel érdekében 2019. január 31-ig segíti az új ügyvezető munkáját.

 

Házon belül nevezték ki az új vezetőt

Az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatói posztját 2019. január 1-től Pintér Szabolcs tölti be. A szakember jól ismeri az üzleti szoftvercég működését, 2007 óta dolgozik a hazai vállalatnál. SAP-s karrierjét presales szakértőként kezdte, majd értékesítőként a ranglétrán egyre feljebb haladva elérte a szektorvezetői pozíciót. E tisztségben az egyik legfontosabb üzletágat vezette, és számos regionális jelentőségű ügyfél megszerzése kapcsolódik a nevéhez. „Gyakran szoktam mondani, hogy minden fejben dől el – ezzel a szemlélettel vágunk neki a 2019-es évnek is. Nagyon örülök a lehetőségnek, és hiszem azt, hogy az SAP Hungary eredményeit, sikereit a jövőben is hozni fogjuk a csapattal” – mondta el Pintér Szabolcs. 

 

A szakember diplomáit a Corvinus, valamint a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Pintér Szabolcs (34) házas, kislánya májusban született, szabadidejét családja körében tölti, és hobbijai közé tartozik az utazás, a futás és a fallabda.

 

„Balázs több mint tíz éven át volt az SAP csapatának meghatározó tagja, kiváló vezetőként erős csapatot épített és óriási eredményekhez segítette a magyar SAP-t. Hálásak vagyunk munkájáért, mindazért, amit a magyar és a regionális SAP érdekében tett, és sok sikert kívánunk karrierje következő lépcsőjéhez. Szabolcs vezetésével az SAP Hungary tovább fogja folytatni növekedését Magyarországon, amelynek alapja a szüntelen innováció, és hogy [az SAP megoldásaival] a magyar szervezetek hatékonyabban tudnak működni” - húzta alá Rudi Richter, az SAP közép-kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15