Az Oracle ARM processzor alapú felhőszolgáltatást kínál nagyon kedvező áron

forrás: Prím Online, 2021. május 30. 17:10

Annak érdekében, hogy az ügyfeleit és a fejlesztőket segítse az ARM technológia előnyeinek kiaknázásában, az Oracle eszközöket, megoldásokat és támogatást nyújt az ARM-alapú alkalmazások fejlesztéséhez. 

Az Oracle bejelentette, hogy első ARM processzor alapú számítási kapacitása, az OCI Ampere A1 Compute már elérhető az Oracle felhőinfrastruktúrájában (Oracle Cloud Infrastructure, OCI). A felhasználók mostantól jelentős ár-teljesítmény előnyökkel futtathatnak felhőalapú és általános célú munkaterheléseket az ARM-alapú számítási példányokon. Az Oracle az egyetlen nagy felhőszolgáltató, amely óránként egy dollárcent/processzormag áron kínál ARM számítási kapacitást – ez az iparág legalacsonyabb ára magonként. Mindezt rugalmasan méretezhető virtuális gépekkel 1–80 OCPU és 1–64 GB memóriával magonként, kiegészítve egy 160 magot és 1 TB memóriát kínáló bare metal szolgáltatással. A felhasználók mostantól ARM-optimalizált alkalmazásokat telepíthetnek tárolókra, „bare metal” szerverekre és virtuális gépekre az Oracle nyilvános felhőjében vagy a Dedicated Region Cloud@Customer szolgáltatás keretében.

 

Az ARM architektúrák rendkívül hatékonyak, méretezhetők és rugalmasak, így a processzor minden eszközhöz alkalmazható az okostelefonoktól kezdve a IoT eszközökön, PC-ken, autóipari és ipari alkalmazásokon keresztül a szuperszámítógépekig és szerverekig. A felhasználók az Oracle számítási lehetőségeinek széles skáláját aknázhatják ki az edge-től a felhőig; a nagy teljesítményű bare metal szervereinek, illetve az iparág egyik első ARM-alapú rugalmas virtuális gépformájának köszönhetően megtalálhatják a munkaterheléshez szükséges méretet. 

 

„Látjuk a növekvő igényt a szerveroldali ARM felhasználásra; széles kínálatunk kibővítése az ARM-alapú számítási példányokkal lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy kiválaszthassák a munkaterhelésüknek megfelelő processzorokat” – nyilatkozta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke. „Mostantól azok az ügyfelek, akiknek ARM-platformra van szükségük a fejlesztéshez, megkapják az ehhez szükséges rugalmasságot, méretezhetőséget és ár-teljesítmény arányokat. Továbbá azt is megkönnyítjük a fejlesztők számára, hogy áthelyezzék alkalmazásaikat és újakat fejlesszenek az felhőinfrastruktúrában.”

 

Arm Accelerator Program, Oracle Cloud Free Tier

Az Oracle befektet az ARM ökoszisztémába, ezzel több fejlesztési lehetőséget kínálva a számítási példányokban, továbbá magonként jobb ár-teljesítményt nyújtva, mint bármely más x86 példány. Három különféle ajánlatból választhatnak a fejlesztők az OCI használatának megkezdéséhez. Az Oracle Cloud Free Tier csomaggal a fejlesztők 300 amerikai dollár értékű ingyen kreditet kapnak harminc napra. Az Always Free Arm csomag négy Ampere A1 magot és 24 GB memóriát biztosít, ami az iparág egyik legkedvezőbb ajánlata. Végül, de nem utolsósorban, az újonnan elindított Arm Accelerator program keretén belül azok a nyílt forráskódot használó fejlesztők, ISV-partnerek, ügyfelek vagy ARM-alapú fejlesztési projekteken dolgozó egyetemek, akiknek nem elegendő az Oracle Cloud Free Tier által biztosított erőforrás, pályázhatnak az Oracle Cloud-kreditek 12 hónapos hozzáférhetőségére. Az Oracle fejlesztési kínálata elérhető az Ampere A1 példányokon, beleértve az Oracle Linux, Java, MySQL, GraalVM és az Oracle Container Engine for Kubernetes (OKE) szolgáltatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködés a Mercedes-Benz, a Stellantis és a TotalEnergies között

A Stellantis, a TotalEnergies és a Mercedes-Benz megállapodást kötöttek arról, hogy a Mercedes-Benzt az Automotive Cells Company (ACC) új partnereként üdvözölhetik. A megállapodás célja, hogy megalkossák az elektromos autózás alappillérét jelentő, európai akkumulátort. A Mercedes-Benz belépése az ACC-be egyértelműen bizonyítja az iparág fejlődését. Emellett a belépést követően a partnerek vállalják, hogy 2030-ra legalább 120 GWh-ra növelik az ACC ipari kapacitását.

2021. október 21. 18:37

HR digitalizáció a pandémia után: globális toborzás és virtuális irodák

A pandémia előre nem látható ütemben változtatta meg a munka világának több aspektusát is: a távmunka térnyerésén túl létrejöttek az akár teljesen virtuális vállalatok, a munkaerő-toborzás lokálisból globális lett, a munkáltatók és a munkavállalók is tudatosabbá váltak a fenntarthatóság terén. Közben az újabb generációk erősebben keresik a virtuális élményeket – derül ki a Deloitte kutatásából.

2021. október 21. 14:09

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20