Az Oracle ARM processzor alapú felhőszolgáltatást kínál nagyon kedvező áron

forrás: Prím Online, 2021. május 30. 17:10

Annak érdekében, hogy az ügyfeleit és a fejlesztőket segítse az ARM technológia előnyeinek kiaknázásában, az Oracle eszközöket, megoldásokat és támogatást nyújt az ARM-alapú alkalmazások fejlesztéséhez. 

Az Oracle bejelentette, hogy első ARM processzor alapú számítási kapacitása, az OCI Ampere A1 Compute már elérhető az Oracle felhőinfrastruktúrájában (Oracle Cloud Infrastructure, OCI). A felhasználók mostantól jelentős ár-teljesítmény előnyökkel futtathatnak felhőalapú és általános célú munkaterheléseket az ARM-alapú számítási példányokon. Az Oracle az egyetlen nagy felhőszolgáltató, amely óránként egy dollárcent/processzormag áron kínál ARM számítási kapacitást – ez az iparág legalacsonyabb ára magonként. Mindezt rugalmasan méretezhető virtuális gépekkel 1–80 OCPU és 1–64 GB memóriával magonként, kiegészítve egy 160 magot és 1 TB memóriát kínáló bare metal szolgáltatással. A felhasználók mostantól ARM-optimalizált alkalmazásokat telepíthetnek tárolókra, „bare metal” szerverekre és virtuális gépekre az Oracle nyilvános felhőjében vagy a Dedicated Region Cloud@Customer szolgáltatás keretében.

 

Az ARM architektúrák rendkívül hatékonyak, méretezhetők és rugalmasak, így a processzor minden eszközhöz alkalmazható az okostelefonoktól kezdve a IoT eszközökön, PC-ken, autóipari és ipari alkalmazásokon keresztül a szuperszámítógépekig és szerverekig. A felhasználók az Oracle számítási lehetőségeinek széles skáláját aknázhatják ki az edge-től a felhőig; a nagy teljesítményű bare metal szervereinek, illetve az iparág egyik első ARM-alapú rugalmas virtuális gépformájának köszönhetően megtalálhatják a munkaterheléshez szükséges méretet. 

 

„Látjuk a növekvő igényt a szerveroldali ARM felhasználásra; széles kínálatunk kibővítése az ARM-alapú számítási példányokkal lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy kiválaszthassák a munkaterhelésüknek megfelelő processzorokat” – nyilatkozta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke. „Mostantól azok az ügyfelek, akiknek ARM-platformra van szükségük a fejlesztéshez, megkapják az ehhez szükséges rugalmasságot, méretezhetőséget és ár-teljesítmény arányokat. Továbbá azt is megkönnyítjük a fejlesztők számára, hogy áthelyezzék alkalmazásaikat és újakat fejlesszenek az felhőinfrastruktúrában.”

 

Arm Accelerator Program, Oracle Cloud Free Tier

Az Oracle befektet az ARM ökoszisztémába, ezzel több fejlesztési lehetőséget kínálva a számítási példányokban, továbbá magonként jobb ár-teljesítményt nyújtva, mint bármely más x86 példány. Három különféle ajánlatból választhatnak a fejlesztők az OCI használatának megkezdéséhez. Az Oracle Cloud Free Tier csomaggal a fejlesztők 300 amerikai dollár értékű ingyen kreditet kapnak harminc napra. Az Always Free Arm csomag négy Ampere A1 magot és 24 GB memóriát biztosít, ami az iparág egyik legkedvezőbb ajánlata. Végül, de nem utolsósorban, az újonnan elindított Arm Accelerator program keretén belül azok a nyílt forráskódot használó fejlesztők, ISV-partnerek, ügyfelek vagy ARM-alapú fejlesztési projekteken dolgozó egyetemek, akiknek nem elegendő az Oracle Cloud Free Tier által biztosított erőforrás, pályázhatnak az Oracle Cloud-kreditek 12 hónapos hozzáférhetőségére. Az Oracle fejlesztési kínálata elérhető az Ampere A1 példányokon, beleértve az Oracle Linux, Java, MySQL, GraalVM és az Oracle Container Engine for Kubernetes (OKE) szolgáltatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48