A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

forrás: Prím Online, 2021. június 13. 15:53

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

 

 • A Cisco olyan innovációkat mutatott be, amelyek jelentősen egyszerűsítik az eszközök, hálózatok, alkalmazások és adatok védelmét a SecureX platform XDR (Extended Detection & Response) funkciói révén. 
 • A SecureX platformot a tavalyi RSA konferencián mutatta be a vállalat, azóta világszerte több mint 7000 ügyfélnél alkalmazzák.
 • A Cisco emellett bejelentette SASE (Secure Access Service Edge) megoldásának újdonságait, valamint az iparág első, dinamikus környezetek számára létrehozott integrált tűzfal- és alkalmazásvédelmi megoldását. 

 

„Az új világban, amiben élünk, a biztonságnak mindenre ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy ehhez egyszerű, átfogó, intelligens és platform-alapú megközelítés szükséges” – mondta Chuck Robbins, a Cisco elnök-vezérigazgatója a virtuális RSA konferencia közönsége előtt. „Mára megszűntek a vállalatok klasszikus „határai”, amelyeket meg kell védeni. Viszont szükség van a végpontok, a felhasználók és az alkalmazások védelmére, valamint a kritikus ellenőrzési pontok jelszó nélküli hitelesítéssel történő biztosítására.”

 

 

Jobb átláthatóság és a kiterjesztett észlelés és reagálás (XDR) egyszerűsítése

A hálózatok klasszikus határainak elmosódása és a távoli munkavégzésre való áttérés minden eddiginél kiszolgáltatottabbá teszi a végpontokat, a felhasználókat és az alkalmazásokat. Világszerte a vállalatok több mint 40 százaléka számolt be súlyos biztonsági incidensről az elmúlt két évben – derül ki az új Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition című jelentéséből. Azok a szervezetek, amelyek nem kezelik prioritásként az integrált megoldásokat, csaknem kétszer akkora valószínűséggel válnak valamilyen kiberbiztonsági incidens áldozatává. Ezekre a kihívásokra reagálva, a Cisco több biztonsági vezérlőpont integrálásával, valamint elemzési és automatizálási funkciókkal bővíti az XDR megoldást, amelyek jelentősen csökkentik a felhasználók észlelési és reagálási idejét. A Cisco új bejelentései:

 • Iparágvezető sebezhetőség-kezelés a Kenna Security révén: A Cisco egyesíti SecureX platformján a fenyegetések és a kockázat alapú sebezhetőségek kezelését, és ehhez kapcsolódóan bejelentette a Kenna Security felvásárlására irányuló szándékát is. Ez az integráció elősegíti a biztonsági rések kezelését, a döntéshozatal gyorsítását és automatizálását, valamint rövidíti a kiberbiztonsági felkészülés idejét. 
 • SecureX Device Insights: A felhasználók gyorsan és hatékonyan konszolidálhatják a több forrásból származó eszközeiket a SecureX platformon belül, amelynek révén teljes átláthatóságot és kontextust, valamint automatizált reagálást biztosítanak az informatikai (ITOps) és a biztonsági (SecOps) műveletekhez.
 • Egyszerűsített átállás EDR-ről XDR-re: Az egyetlen beépített végpontvédelmi platformmal rendelkező megoldásként, a SecureX több mint 30 előre beépített munkafolyamattal, 40 kulcsrakész integrációval és új automatizálási képességekkel segíti a felhasználókat az EDR-ről (Endpoint Detection and Response, végponti észlelés és válaszadás) az XDR-re (Extended Detection & Response, kiterjesztett észlelés és reagálás) történő átállásban. Továbbá a Cisco Secure Client, a felhasználókat, a felhőt és a végpontvédelmet biztosító közös platform gyorsabb XDR képességeket tesz lehetővé. 
 • Kiterjesztett vizsgálat és gyorsabb reagálás: A Cisco Secure Endpoint fejlett keresési technológiája tovább erősíti az észlelési és reagálási képességeket. A megoldás több mint 200 azonnali végpont-lekérdezéssel biztosít valós idejű válaszokat fenyegetések felismeréséhez.

 

Cisco SASE továbbfejlesztett felhőbiztonsággal

A távoli és hibrid munkavégzés minden olyan helyen szükségessé teszi a megfelelő védelmet és teljesítményt, ahol az alkalmazottak hozzáférnek az internethez vagy a felhőalkalmazásokhoz. A Cisco SASE architektúrája több biztonsági és hálózati funkciót integrál egyetlen biztonságos megoldáscsomagba. Ez jelentősen leegyszerűsíti és csökkenti a telepítéshez, a konfiguráláshoz és az integrációhoz korábban szükséges költségeket, időt és erőforrásokat. A SASE megoldáshoz kapcsolódó bejelentések: 

 • A Cloud Security gyors telepítése az SD-WAN-on: A Cisco Umbrella és a Cisco SD-WAN közötti integráció egy gombnyomással lehetővé teszi az SD-WAN kiterjesztését a felhő felé, valamint az intelligens útválasztás révén biztonságos hozzáférést nyújt és az elérhető legjobb felhasználói élményt kínálja a felhőalkalmazásokhoz való csatlakozás során.
 • Behatolásmegelőzési rendszer (IPS - Intrusion Prevention System) a felhőalapú tűzfalban: Az Umbrella felhőalapú tűzfala egy további védelmi réteggel, a Snort 3 IPS megoldással bővült, amelyet a Cisco Talos csoport támogat.
 • Új csomagok a legjobb védelemért: Az Umbrella új Secure Internet Gateway (SIG) Advantage csomagja egyetlen előfizetésen belül kínál teljes körű biztonsági megoldásokat, amelyek egyszerűsítik a megoldások megvásárlását és egységesítését.

 

A hálózati biztonság újradefiniálása és egyszerűsítése

Az alkalmazások állandóan változó környezete megnehezíti a hálózati biztonság kialakítását. A folyamatos integráció és teljesítés (CI / CD) alkalmazások szorosabb koordinációt tesznek szükségessé a fejlesztők, valamit a biztonsági- és a hálózati csapatok között, a biztonságos alkalmazáskörnyezet és munkafolyamatok megteremtésének, a tűzfalak megfelelő konfigurálásának és szabályozások betartásának érdekében. A hálózati biztonság újradefiniálásával és egyszerűsítésével kapcsolatos bejelentések:

 • Az iparág első integrált hálózati- és munkaterhelés védelme: A Cisco Secure Workload dinamikusan informálja a Cisco Secure tűzfalat a szabályozások változásáról, valamint átláthatóságot és irányítást biztosít, függetlenül az alkalmazások helyétől.
 • Továbbfejlesztett fenyegetésvédelem: A Secure Firewall Threat Defense 7.0 nagyobb hatékonyságot nyújt a Snort 3 IPS révén, amely a világ vezető fenyegetésvédelmi platformja. A Snort jelenleg több mint 800 ezer Cisco eszközökön van telepítve, a nyílt forráskódú Snort motort több, mint 8 millióan töltötték le, és jelenleg több mint 750 ezer aktív felhasználóval rendelkezik. Az innováció magában foglalja a hatékony szabályozások kialakítását olyan dinamikus környezetekben, ahol nincsenek fix IP-címek, a teljesítmény pedig akár 30 százalékkal is növekedhet az egyes eszközökön. A SecureX hozzáadása a Secure Firewall Management Center-hez szintén tovább egyszerűsíti az észlelést és a reagálást.
 • A Cisco Secure Firewall Cloud Native bevezetése: A Kubernetes környezetekhez tervezett Cisco Secure Firewall Cloud Native fejlesztőbarát megoldás, a Cisco eddigi legrugalmasabban kezelhető tűzfala.

 

Ha szeretne többet megtudni a Cisco védelmet egyszerűsítő megoldásairól, látogasson el ide: cisco.com/go/security.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46