Az Oracle vállalta, hogy 2025-re világszerte megújuló energiára vált

forrás: Prím Online, 2021. július 2. 13:58

Az Oracle újabb vállalással növelte a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét: 2025-re megújuló forrásokkal kívánja biztosítani a globális működéshez szükséges energiaellátás 100 százalékát, a létesítményekét és a felhőjét egyaránt. 

„A megújuló energiákra való támaszkodás fontos lépés egy fenntarthatóbb jövő felé” – nyilatkozta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója. „Az Oracle mindig is úgy fogja a legnagyobb hatást gyakorolni a környezetre, hogy olyan technológiát szállít az ügyfeleinek, amellyel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, ez az új cél pedig tükrözi ügyfeleink, partnereink és befektetőink közös értékeit.”

 

Az Oracle megújuló energiára vonatkozó legújabb célkitűzése a meglévő fenntarthatósági törekvésekre épít, mint például:

•  Tiszta felhő: Az Oracle fenntartja célkitűzését, hogy 2025-re az összes következő generációs Oracle felhő régió 100 százalékban megújuló energiával üzemeljen.

•  Hardver újrahasznosítás: Az elektronikus hulladék csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek folytatásaként az Oracle a 2020-as gazdasági év során több mint ezer tonna kidobásra ítélt hardvereszközt gyűjtött be, amelynek 99,6 százalékát vagy újra felhasználták vagy újrahasznosították.

•  Hulladékcsökkentés: Az Oracle négyzetméter alapon számolva 25 százalékkal csökkentette a tulajdonában lévő épületek hulladéktárolóiba juttatott hulladék mennyiségét 2015 óta.

•  Felelős beszerzés: Az Oracle elvárja az összes kiemelt beszállítójától, hogy 2025-re rendelkezzen környezetvédelmi programmal.

 

 

 

Az Oracle európai felhő-régiói már most 100 százalékban megújuló energiával működnek, emellett világszerte a vállalat 51 irodája használ 100 százalékban megújuló energiát.

 

„A megújuló energia kulcsfontosságú a klímaváltozás kezeléséhez és segít minket abban, hogy egy tisztább, zöldebb jövő felé haladhassunk” – mondta Kwasi Kwarteng, az Egyesült Királyság üzleti és energiaügyi minisztere. „Az Oracle ambiciózus vállalásával biztosítja, hogy gyorsabban elérkezzünk egy fenntartható jövőhöz, emellett világszerte környezettudatosabb működésre ösztönözni a vállalkozásokat.”

 

„A Telenor Group nemrégiben tudományos alapú célokat tűzött ki saját kibocsátásának 2030-ig történő 57 százalékos csökkentésére, ezzel párhuzamosan beszállítóinkkal együttműködve csökkentjük az ellátási láncunk kibocsátásait is. Kritikus fontosságú számunkra, hogy beszállítóink is osszák az elkötelezettségünket, ezért örömmel látjuk az Oracle célkitűzését, hogy 2025-re 100-ban megújuló energiával működjön” – nyilatkozta Cecilie Heuch, a Telenor Group ügyvezető-alelnöke, valamint emberi és fenntarthatósági vezetője. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12