Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 1. 16:23

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

 

„Az esport színtér nagyon kemény környezet, és az esport sportolóknak és rajongóknak a lehető legjobb felszerelésre van szükségük. Olyan legendás csapatokkal együttműködve, mint a G2 Esports, tudjuk, mit akarnak a professzionális játékosok, és az ő igényeiket szem előtt tartva hívtuk életre az AGON PRO-t” - mondta Stefan Sommer, az AOC globális marketing vezetője.

 

AGON PRO AG254FG: 360 Hz, 1 ms GtG, Nvidia Reflex Latency Analyzer

 

A valódi mestermű verhetetlen

A 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG erőteljes dizájnnal rendelkezik a legjobb játékosok számára, és elnyerte a „reddot design award” díjat. A 3 oldalon keret nélküli elülső dizájn szándékosan minimalista, ezáltal csökkenti a zavaró tényezőket, és amikor a színpadi fények a versenyek alatt erősen világítanak az árnyékoló pajzs növeli a láthatóságot. A monitor hátoldalán az AGON Light FX RGB világítás erős vonalait és feltűnő hangsúlyait láthatjuk, ez 14 világítási módot és 10.000s RGB fénykombinációt kínál, amelyek a speciális AOC szoftverben a G-Menu segítségével testre szabhatók. Az első AGON LED logó kivetítése szintén növeli a játékosok ráhangolódását arra, hogy megmutathassák egyedi játékstílusukat. 

Az AGON PRO AG254FG árnyékoló pajzsa a tiszta képi megjelenítés érdekében véd a napfénytől és a színpadi fényektől

 

Az AGON PRO AG254FG 24,5 hüvelykes gyors IPS panelje kivételes tulajdonságokkal rendelkezik: a 360 Hz frissítési ráta és az 1 ms GtG válaszidő gondoskodik a művi hatások, például szellemképek nélküli megjelenítésről. A 24,5 hüvelykes monitor Full HD felbontása az esport játékosok által kedvelt kristálytiszta, éles képi megjelenítést eredményez, és lehetővé teszi a felhasználó grafikus processzora számára, hogy a sebesség és a képkockasebesség tekintetében teljes potenciálját megmutassa. Az IPS panel alkalmazásával ez az esport-minőségű monitor az igazán élénk és természetes színvisszaadás érdekében 110% sRGB-skála lefedettséget** támogat és széles, 178°/178° betekintési szögeket kínál. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően a kijelző az élethű dinamikatartomány érdekében HDR-adatokat is képes dekódolni és helyesen megjeleníteni.

 

Az AGON PRO AG254FG továbbá natív NVIDIA G-Sync processzorral és 1-360 Hz közötti változtatható frissítési rátával rendelkezik, így a monitor frissítési rátájának a GPU képkocka-sebességéhez való igazítása révén kiküszöböli az akadozást és a szakadásokat. Ha a mozgási elmosódás problémát jelent, az NVIDIA Ultra Low Motion Blur technológiája a háttérvilágítás stroboszkópos megvilágításával csökkenti a mozgási elmosódást, szuper sima mozgóképet biztosítva ezáltal.

 

Az AGON PRO AG254FG az AGON by AOC monitorok között elsőként rendelkezik az Nvidia Reflex technológiával, amely hihetetlenül alacsony szintre csökkenti a rendszer latenciáját. Az Nvidia Reflex technológia integrálásával a játékfejlesztők kiküszöbölhetik a GPU renderelési sorát, és a GPU-intenzív jelenetekben csökkenthetik a CPU ellennyomását. Emellett a beépített Nvidia Reflex Latency Analyzer képes mérni a pontos időt az egér kattintása és a képernyőn megjelenő pixelek változása között, ami korábban csak nagy sebességű kamerákkal és speciális berendezésekkel volt lehetséges.

 

Az optimális testtartás döntő fontosságú a játék közbeni kényelem és teljesítmény szempontjából. Az AGON PRO AG254FG ezt egy ergonomikus, állítható magasságú, billenthető, forgatható és dönthető állvánnyal könnyíti meg. A 4 portos USB elosztó segítségével a játékosok közvetlenül a monitorhoz csatlakoztathatják az egeret és a billentyűzetet, míg amikor nincs szükség fejhallgatóra, az 5 W sztereó hangszórók DTS hangzással ütős hangzást biztosítanak a mindennapi használathoz.

 

A monitor beállításához a felhasználók vagy a mellékelt vezetékes távvezérlővel, a QuickSwitch használatával tudnak a különböző beállítások között átváltani, vagy használhatják az AOC G-Menu szoftvert a számítógépükön. A további játékfunkciók közé tartozik a Dialpoint (célkereszt), amely segít a játékosoknak a célzás javításában, a Frame Counter a másodpercenkénti képkocka információ megjelenítéséhez a négy sarok bármelyikén, az AOC Shadow Control funkció a sötét területek megvilágításához a képernyő többi részének befolyásolása nélkül és fordítva, az AOC Game Color beállítás a színtelítettségi szintek módosításához, valamint a 6 játékmód a különböző játékműfajokhoz (ebből 3 a felhasználó által testre szabható).

 

Az első AGON PRO modell, a 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG 2021 szeptemberétől lesz megvásárolható 849 € ajánlott fogyasztói áron.

 

_____________

* IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q1 

** sRGB terület CIE1931 alapján

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Gaming útközben az új AOC GAMING 16G3 modellel

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az AOC GAMING első hordozható gaming monitorát, a 16G3 modellt. A 15,6 hüvelykes (39,5 cm) kijelzőt úgy került megtervezésre, hogy karcsú, vékony és szemet gyönyörködtető kialakításával lépést tartson a magával ragadó mobil játékokkal és fokozza az útközbeni termelékenységet.

2023. szeptember 16. 15:47

Új termékekkel jelentkezik a Philips monitors

A szeptember mindig energikus és lendületet ad életünk újjászervezéséhez és újrakezdéshez. A diákok visszatérnek az osztálytermekbe, a családok pedig a tanévhez igazítják a naptárukat. Sok szakember a nyári szünet után felfrissülve tér vissza az irodába, és új erővel veti bele magát a feladatokba. Talán nem meglepő, hogy az elektronikai cikkek iránt különösen nagy a kereslet az évnek ebben az időszakában: az adatok szerint az EMEA-régióban a válaszadók 45%-a tervezi új elektronikai termékek vásárlását, a laptopoktól a táblagépekig, a monitoroktól a webkonferencia-kiegészítőkig*.

2023. szeptember 6. 09:56

Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

2023. augusztus 29. 13:01

Itt a Samsung első Dual UHD felbontású gaming monitorja

A Samsung a vizuális kijelzők üzletágának élvonalbeli vállalataként mutatja be az Odyssey széria legújabb modelljeit, a gaming monitorok jövőjét meghatározó 57 colos Odyssey Neo G9 és az 55 colos Odyssey Ark készülékeket. Az új játékmonitorok először az egyik legnevesebb nemzetközi számítógépes- és videójáték rendezvényen, a kölni Gamescom 2023 kiállításon láthatóak augusztus 23. és 27. között. 

2023. augusztus 26. 16:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59