Elérhető az Oracle programozási nyelvének legújabb verziója

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 15. 20:40

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált a Java 17, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója.

A Java 17 több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági frissítést, valamint 14 JEP-et (JDK Enhancement Proposal, fejlesztési javaslat) tartalmaz. A három évvel ezelőtt kiadott előző JDK 11 LTS óta több mint 70 JEP-t vezettek be a termékbe. 

 

A Java 17 a Java hathónapos feljesztési ciklusának legújabb, hosszú távú támogatású (LTS) kiadása, amely az Oracle mérnökei és a Java-fejlesztői közösség más tagjai közötti, az OpenJDK Közösségen és a Java Community Process (JCP) keretében folytatott széles körű együttműködés eredménye.

 

Egyszerűbb licencelés: Az Oracle JDK 17 és a jövőbeli JDK-kiadások célja, hogy egyszerűbbé tegyék a Java licencelését és jogosultságát. A következő LTS kiadás megjelenését követő egy teljes évig szabadon felhasználható licenc alatt állnak rendelkezésre. Az Oracle tervei szerint  az Oracle OpenJDK kiadásokat továbbra is a nyílt forráskódú General Public License (GPL) alatt biztosítja, ahogyan azt 2017 óta teszi.

 

 

Az LTS-kiadások felgyorsítása: Az Oracle együttműködik a Java-fejlesztői közösséggel és a JCP-vel az LTS ütemezésének javításán, hogy a szervezetek rugalmasabban dönthessenek arról, hogy mikor akarnak, ill. egyáltalán akarnak-e újabb Java LTS-verzióra áttérni. Az Oracle azt javasolja, hogy a következő LTS-kiadás a Java 21 legyen, és azt 2023 szeptemberében tervezi elérhetővé tenni, ami a jelenlegi LTS-kiadási ütemet három évről két évre változtatja.

 

Az Oracle legalább 2029 szeptemberéig biztosítja az ügyfelek számára a Java 17 biztonsági, teljesítmény- és hibajavító frissítéseit.

 

A Java felhőben történő bevezetésének felgyorsítása érdekében az Oracle nemrégiben bemutatta az Oracle Java Management Service-t, egy új, Oracle Cloud Infrastructure (OCI)-natív szolgáltatást, amely segít a szervezeteknek a Java futtatóprogramok és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezelésében.

Kulcsszavak: Oracle Java Java 17

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05