Elérhető az iparág leggyorsabb, Oracle adatbázis futtatására szolgáló rendszerének új verziója

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 29. 19:13

Az Oracle bejelentette az Oracle Exadata X9M platformok elérhetőségét, az iparág leggyorsabb és legolcsóbb Oracle adatbázis futtatására szolgáló rendszereinek legújabb verzióját. Az új Exadata X9M bejelentés része az Oracle Exadata Database Machine X9M és az Exadata Cloud@Customer X9M – utóbbi az egyetlen olyan platform, amely az Oracle Autonomous Database-t az ügyfelek adatközpontjaiban futtatja. A Fortune 100 vállalatok 87 százaléka, valamint több ezer kisebb vállalkozás támaszkodik az Oracle Exadata-ra az üzletileg kritikus rendszereinek futtatásához.

A következő generációs Exadata X9M platformok az online tranzakciófeldolgozást (OLTP) több mint 70 százalékkal magasabb IOPS-értékkel és 19 mikroszekundum alatti IO-késleltetéssel gyorsítják fel. Emellett akár 87 százalékkal növelik az analitikus SQL-feldolgozás és a gépi tanulás sebességét. Az Exadata X9M az előző generációval megegyező áron nyújt nagyobb teljesítményt, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a tranzakciós alkalmazások futtatásának költségét akár 42 százalékkal, az analitikai alkalmazásokét pedig akár 47 százalékkal csökkentsék. 

 

Az informatikai üzemeltetés egyszerűsítése érdekében az Exadata X9M az OLTP, analitikai, gépi tanulási, memórián belüli és vegyes feldolgozások bármely kombinációját gyorsabban végzi el, kevesebb erőforrás felhasználásával. A korábbi generációkhoz képest 33 százalékkal több adatbázis-kiszolgáló CPU és memória, valamint 28 százalékkal több tárhely áll rendelkezésre, így az Exadata X9M ügyfelei még több Oracle-adatbázist konszolidálhatnak egyetlen Exadata-rendszeren, csökkentve ezzel a költségeket és a komplexitást. 

"Az Oracle Exadata X9M generáció azon stratégiánk folytatása, amelynek célja, hogy a világ leggyorsabb Oracle adatbázis platformját nyújtsuk, és minden formában elérhetővé tegyük: a nyilvános felhőben, a cloud@customer verzióban és helyben telepítve is" - mondta Juan Loaiza, az Oracle Mission-Critical Database Technologies ügyvezető alelnöke. "Az X9M esetében a legújabb CPU-kat, hálózati és tárolóhardvereket alkalmazzuk, és optimalizáltuk a szoftverünket, hogy jelentősen gyorsabb teljesítményt nyújtsunk. Az ügyfelek a leggyorsabb OLTP-t, a leggyorsabb analitikát és a legjobb konszolidációt kapják - mindezt az előző generációval azonos áron. Egyetlen más platform, saját adatközpontban összeállított infrastruktúra, adatbázis vagy felhőszolgáltatás sem közelíti meg az Exadata X9M teljesítményét, ár/teljesítmény arányát és egyszerűségét."

 

A flash tárolót használó Amazon RDS-hez képest az Exadata Cloud@Customer X9M 50-szer jobb OLTP-késleltetést biztosít. A Microsoft Azure SQL-hez képest az Exadata Cloud@Customer X9M 100-szor jobb OLTP-késleltetést biztosít. Analitikai feladatok esetében az Exadata Cloud@Customer X9M akár 25X gyorsabb átviteli sebességet biztosít, mint a Microsoft Azure SQL, és akár 72X gyorsabb átviteli sebességet, mint az Amazon RDS.

 

Az Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance X9M  

Az Oracle bejelentette a Zero Data Loss Recovery Appliance X9M készülék elérhetőségét is. A Recovery Appliance kifejezetten az Oracle-adatbázisok védelmére készült, és egyedülálló képességekkel rendelkezik az adatbázisok adatvesztés nélküli helyreállítására, valamint a biztonsági mentések automatikus validálására az adatbázisok garantált helyreállíthatósága érdekében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kriptobefektetések: minek nevezzelek?

Nagy hírt kavart az amerikai értékpapírfelügyelet (SEC) január 10-i döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon) leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet is aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

2024. február 23. 11:33

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07