Új adatközponti megoldás a piacon

forrás: Prím Online, 2021. október 3. 18:05

Tovább bővítette adatközponti portfólióját a Schneider Electric, a társaság bemutatta az Easy Micro Data Center termékcsaládot. Az új termékek méretük és integrált kialakításuk miatt gyorsan és költséghatékonyan telepíthetők. 

A több telephellyel rendelkező vállalkozások számára kínál újabb lehetőséget számítási feladatokat végző berendezéseik megbízható, gyors és költséghatékony telepítésére a Schneider Electric Micro Data Center termékcsaládjának új sorozata, az Easy Micro Data Center, ami szabványos IT és kereskedelmi környezetben is kiválóan alkalmazható. Az Európában, Dél-Amerikában, Kelet-Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában már elérhető Easy Micro Data Centerek a Schneider Electric közelmúltban bevezetett Easy Racks és Enclosures szabványosításával készülnek. Gyárilag integrálták beléjük az Easy UPS szünetmentes tápegységeket (UPS), az Easy Power Distribution Units energiaelosztó megoldást (PDU), valamint környezeti érzékelők és hűtési rendszerek teljes választékát is tartalmazzák. Az Easy Micro Data Center termékek emellett hálózati kapcsolattal is rendelkeznek, ami lehetővé teszi a webalapú távfelügyeletet, illetve kiegészítő opciók is rendelkezésre állnak a Schneider Electric EcoStruxure IT-szoftveréhez, így bárhonnan biztonságosan, valós időben menedzselhetők. 

 

A magas szintű előzetes integrációnak és az alapos tesztelésnek köszönhetően az Easy Micro Data Center lényegesen felgyorsítja az IT-megoldásszállítók, rendszerintegrátorok és értéknövelt viszonteladók (VAR) számára a telepítést, akár 2-4 héten belül konfigurálhatják és a helyszínre szállíthatják ezeket a berendezéseket. Ennek köszönhetően a Schneider Electric új termékcsaládja kiváló választás azon vállalkozások számára, amelyek rövid telepítési idővel szeretnének rugalmas, megbízható és költséghatékony adatközponti megoldáshoz jutni. 

 

 

Méretük és integrált kialakításuk miatt ugyanis az Easy Micro Data Center költséghatékonyan telepíthetők bármilyen edge computing vagy elosztott IT-környezetben. A Schneider Electric adatai szerint a telephelyeken elhelyezett mikroadatközpontok akár 42-48 százalékos költségmegtakarítást is hozhatnak a hagyományos, központosított létesítményekhez képest. 

 

Az Easy Micro Data Center C-sorozatú modelljei zárt burkolatban készülnek, amelyek kereskedelmi környezetben, például egy szabványos irodában vagy üzlethelyiségben történő telepítésre is alkalmasak. Az Easy Micro Data Center S-sorozata pedig szellőztetett burkolatot tartalmaz, így szabványos IT-környezetekben, például hálózati szekrényekbe és szerverszobákba telepíthető. 

 

"Napjainkban a rugalmasság, a hatékonyság és a telepítés gyorsasága alapvető szempontok a fizikai informatikai infrastruktúra esetében. Az a képesség, hogy az informatikai erőforrások bármilyen környezetben rendelkezésre állhatnak, nagyfokú rugalmasságot nyújt a vállalkozások számára, de ehhez az is kell, hogy biztosak lehessenek abban, hogy megbízhatóan, a specifikációnak megfelelően és a költségkereten belül jutnak hozzá ezekhez a megoldásokhoz. A felhőn keresztüli távfelügyeletet lehetővé tevő, beépített menedzsmentszoftver révén az Easy Micro Data Center lehetővé teszi a több telephelyen található informatikai infrastruktúra hatékony kezelését, ezáltal a megbízhatóság, a megfizethetőség és az agilitás optimális kombinációját biztosítják az ügyfelek számára" – mondta el Rob McKernan, a Schneider Electric Secure Power üzletágának Europáért felelős vezető alelnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07