Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

forrás: Prím Online, 2021. december 3. 09:53

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

 

  •   Siemens Mobility kiterjeszti Railigent partner ökoszisztémáját
  •   Magasabb szintű kiberbiztonság a garantált rendelkezésre állásért 

 

Ezért a két vállalat egyesíti a know-how erőforrásait a komplex szállítási rendszerek biztonsága érdekében: A RazorSecure a vasúti kiberbiztonsági megoldások specialistája, és folyamatosan, valós időben nyomon követi az egyes rendszerek viselkedését és a forgalmat a teljes hálózaton. A Siemens Mobility elkötelezett amellett, hogy garantálja a vasúti rendszerek rendelkezésre állását olyan intelligens digitális eszközkezelő rendszerei segítségével, mint a Railigent.

 

„A valós idejű nyomon követés és a vonataink informatikai és szoftverszerkezetében fellépő rendellenességek lehető legkorábbi észlelése az egyetlen módja annak, hogy a flotta 100 százalékos rendelkezésre állását biztosítani tudjuk, a legmagasabb szintű kiberbiztonság fenntartása mellett. A RazorSecure szakértelmével és bevált megoldásaival segíthet nekünk elérni ezt a célt” – mondta Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility ügyfélszolgálati részlegének vezérigazgatója.

 

„A vasúti ágazatnak kifejezetten a saját egyedi kihívásaira tervezett innovatív megoldásokra van szüksége. A Siemens Mobility-vel való együttműködés során a vasúti kiberbiztonsági szakértelemre és a termékportfóliónkra építve a legjobb átfogó megoldásokat tudjuk kínálni, amelyek fokozzák a gördülőállomány védelmét”, mondta Alex Cowan, a RazorSecure vezérigazgatója. 

 

Az Egyesült Királyság-beli Basingstoke székhelyű RazorSecure a Siemens Mobility partner ökoszisztémájának részévé fog válni. Az úgynevezett Alliance for Availability célja, hogy a komplex kihívásokat együttműködésen keresztül oldja meg, és a legkülönfélébb szolgáltatási folyamatokat, technológiákat és szakértelmet egyesítse egy nyitott ökoszisztémában, annak érdekében, hogy egyesítse a vasúti ágazat, a beszállítók, az üzemeltetők, a partnerek és az egyetemek erőforrásait. Az Alliance for Availability keretében a Siemens Mobility jelenleg 22 partnerrel működik együtt világszerte. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második céget érint a gazdasági bűnözés

A szervezetek közel fele tapasztalt visszaélést vagy pénzügyi bűncselekményt az elmúlt két évben a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint. A vállalkozásokat érintő fenyegetések listáját a kiberbűnözés, az üzleti partnerek által elkövetett visszaélések és a hűtlen kezelés vezeti. Az iparágakat tekintve a technológiai, média- és távközlési ágazatokban volt a legmagasabb a csalások előfordulása, ezeken a területeken a vállalatok kétharmada tapasztalt valamilyen visszaélést. A kutatás arra is rámutat, hogy a jövőben megnövekedhet az ellátási láncokhoz kapcsolódó visszaélések kockázata is.

2022. május 20. 11:25

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24