A Dell Technologies és az Amazon közösen gondoskodik az adatok védelméről

forrás: Prím Online, 2021. december 14. 13:48

A Dell Technologies és az Amazon.com, Inc. vállalata, az Amazon Web Services, Inc. (AWS), bejelentette a Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS megoldást. Az AWS Marketplace-en az ügyfelek megvásárolhatják és könnyedén üzembe helyezhetik a Dell cyber recovery megoldását. Az új megoldással a cégek megvédhetik az adataikat, és elzárhatják őket a zsarolóvírusok jelentette fenyegetéstől. 

A Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS többrétegű védelemmel és modern megközelítéssel teszi lehetővé az AWS-ügyfelek számára, hogy gyorsan és magabiztosan állíthassák helyre az üzleti folyamataikat egy kibertámadást követően. A megoldás izolálja az ügyfelek kritikus adatait a támadásnak kitett felületekről, és egy biztonságos, automatizált üzemeltetési szeparációval (air gappel, „légréssel”) fizikailag és logikailag is elkülöníti őket. A hagyományos biztonsági mentés megoldásoktól eltérően ez az izolációs módszer ellehetetleníti a hozzáférést a mentett adatokhoz.

 

 

 

Mivel a cégek különböző informatikai infrastruktúrákat építenek a nyilvános felhőben és helyszíni környezetekben, fejlett adatvédelmi megoldásokkal javíthatják a biztonságos adattárolást. 2021-es Dell Technologies Global Data Protection Index felmérésben megkérdeztek 1000 informatikai döntéshozót, akik szerint a cégek 67%-a nem bízik abban, hogy egy kibertámadás esetén az összes üzletileg kritikus adat helyreállítható. A Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS segít az ügyfeleknek kezelni a zsarolóvírusok és egyéb kibertámadások egyre növekvő fenyegetését.

 

A Dell Technologies legújabb adatvédelmi megoldása, már megvásárolható az AWS Marketplace-en, ahol könnyedén megtalálhatók, tesztelhetők, megvásárolhatók és üzembe helyezhetők az AWS-en futó szoftverek. Így az ügyfelek gyorsan hozzáférhetnek a Dell AWS-hez készült adatvédelmi megoldásaihoz.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40