A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City

forrás: Prím Online, 2022. május 19. 17:10

A hazai kreatív ipari startupok számára hirdet versenyt a Tech In The City, a hazai forduló győztese pedig továbbjut a Creative Business Cup június végi nemzetközi döntőjébe.

Először kerül megrendezésre idehaza a Creative Business Cup, ami a kreatív iparban működő startupok számára életrehívott versenysorozat és egyben egy nemzetközi közösség is. A Creative Business Cup több, mint 70 országban kerül megrendezésre, ami az innovatív és kreatív startupok legnagyobb seregszemléje és megmérettetése. A versenyt idén már 10. alkalommal rendezi meg a dán központtal működő Creative Business Network. A Creative Business Cup globális verseny mögött a kreatív és innovatív startupokat összefogó és támogató Creative Business Network áll, amely partnerhálózatával a kulturális és kreatív iparágak összekapcsolásán és megerősítésén dolgozik világszerte.  

 

A startup verseny egy remek lehetőség, a tanulni és fejlődni vágyó vállalkozásoknak, hiszen a verseny mögött álló szervezetek kiterjedt nemzetközi hálózattal, tudással, mentorációval és különböző értékes üzleti lehetőségekkel is segítik a résztvevőket. A versenyen való részvétel belépő a világ legkiterjedtebb globális kreatív hálózatába, ahol értékes visszajelzések, workshopok, bootcampek és befektetői találkozók révén építhetik vállalkozásukat a csatlakozó vállalkozók. A Creative Business Cup versenyzői egyben lehetőséget kapnak arra, hogy a hazai és globális megmérettetésen a szakmai zsűri, befektetők, startupok és kiemelkedő üzleti vezetők előtt mutassák be a megoldásukat. 

 

 

Idehaza a  Tech In The City szervezésében kerül megrendezésre a magyarországi döntő, ahol a zsűri által legjobbnak talált startup a június végi koppenhágai BRIGHT iparági konferencián és globális döntőn Magyarországot fogja képviselni. Minden évben az összes nemzeti verseny a Creative Business Cup globális döntőjében csúcsosodik ki, ahol több, mint 80 kreatív szupernóva, briliáns előadó, zsűri tag és befektető találkozik a BRIGHT iparági fórumon, hogy az innováció és a kreatív üzleti erőfeszítések előmozdítására összpontosítsanak. A hazai megmérettetésre azon csapatok jelentkezését várják, akik már működő, vagy a piacra bevezetett termékkel, vagy szolgáltatással rendelkeznek a következő területek egyikén: reklám, média, építészet, kézművesség, design és tervezés, élménytechnológiák, divat, film, videó és fotográfia, gasztronómia, szabadidős tevékenységek, zene, előadóművészet, játék és tanulás, rádió és televízió, szoftver, VR és AR megoldások, és 3D nyomtatás. A kreatív iparágban tevékenykedő startupok a Creative Business Cup Hungary versenyére egészen június 2-ig jelentkezhetnek. A következő oldalon minden fontos tudnivaló megtalálható a versennyel és a regisztrációval kapcsolatban. A kiválasztott startupoknak a 2022. június 10-én megrendezésre kerülő budapesti döntőn lesz lehetőségünk bemutatkozni.

 

 

A Tech In The City és partnerei elkötelezett támogatói a vállalkozói és startup ökoszisztémának, tevékenységük középpontjában a technológiával, digitalizációval és innovációval kapcsolatos szemléletformálás és szakmai tevékenységek állnak. A Startup Grind Budapest a hazai vállalkozói és startup világ aktív szereplője és a Mediaspace.global, a média, marketing, technológia, szabályozás és innováció vezető szakembereinek globális platformja stratégiai együttműködő patnerként csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

“A hazai közösségek, vállalkozások és szervezetek szoros együttműködésére van szükség, így a kreatív ipar számára is elengedhetetlen, hogy bővüljön és erősödjön az őket támogató hálózat – és végső soron a kulturális és kreatív ágazatot a reflektorfénybe helyezzük.” – jelentették ki a kezdeményezés mögött álló szervezetek képviselői.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat dr. Guller Zoltán miniszteri biztos látja el. Megjelent az a kormányrendelet, amely a DMÜ működését szabályozza, ezzel egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre.

2022. augusztus 12. 11:18

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Megérkezett a Huawei új, nagy teljesítményű zászlóshajó notebookja

Új csúcskategóriás notebookkal bővül a HUAWEI MateBook-széria: augusztus 15-től Magyarországon is elérhető a HUAWEI MateBook X Pro. A modell ultravékony magnézium fémházzal, 14,2 hüvelykes 3,1K-os HUAWEI Real Color FullView kijelzővel rendelkezik. 

2022. augusztus 11. 17:25

Augusztustól itthon is kapható a Huawei legújabb, nagy képernyős notebookja

Hazánkba is megérkezik a Huawei legújabb notebookja, az új HUAWEI MateBook D 16, amely 15.6”-es gépházban 16”-es FullView kijelzőt kínál. Ez a gépméret könnyű hordozhatóságot, míg a nagyméretű kijelző, valamint a gyártó által elsőként ebben a modellben alkalmazott 16:10-es képarány kényelmes és hatékony feladatvégzést tesz lehetővé. 

2022. augusztus 11. 15:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24