E-autózásban erősít a Brau Union

forrás: Prím Online, 2022. július 14. 09:55

A Brau Union Österreich sörfőzdéinél és kereskedelmi egységeinél telepít elektromos töltőket, hogy ne csak a termelés, hanem a vállalat munkatársainak közlekedése is minimális karbonkibocsátású legyen az alpesi országban.

A Brau Union öt osztrák gyártóüzemét (Zipf, Wieselburg, Göss, Puntigam, Schwechat), és a linzi cégközpontot szerelte fel a Siemens elektromos töltési megoldásával. A 28 üzembe helyezett VersiCharge töltőállomás minden használatban lévő elektromos autóval kompatibilis, így a cég munkatársai kényelmesen tölthetik járműveiket akár óránként 22 kW-os teljesítménnyel. A töltési technológia szabványosítása a Brau Union telephelyein biztosítja a munkavállalók e-autóinak egyszerű és igény szerinti töltését Ausztria-szerte. Következő lépésként 2022 folyamán összesen 56 további VersiCharge töltőállomást fognak beüzemelni a vállalat értékesítési helyszínein.

 

 

 

Az e-mobilitás része a Brau Union fenntarthatósági programjának. A cég célja, hogy 2030-ig az összes osztrák sörfőzdéjüket átállítsák a karbonsemleges működésre.

 

A Brau Unionnal régebb óta együtt dolgozik a Siemens Ausztriában, például a főzdék energetikai hatékonyságát fejlesztették SIMATIC Energy Manager bevezetésével.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár új présüzemében

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzemében, amely helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket, mind pedig a vállalat globális termelési hálózatának gyárait.

2022. november 25. 13:58

Elsősorban nem a környezetvédelem miatt veszünk e-autót

Nem a környezettudatosság, hanem az állami támogatások ösztönzik leginkább a villanyautózást – derült ki az Allianz Hungária elektromosautó-vásárlási szokásokkal kapcsolatos online, nem reprezentatív kutatásából.*

2022. november 25. 11:17

Költségcsökkentés prémium teljesítménnyel

A Bridgestone, a gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális piacvezetője bejelentette új, prémium kategóriás nyári gumiabroncsát, a kishaszongépjárművekhez fejlesztett Duravis Van-t. A Bridgestone új abroncsa hatékonyan minimalizálja az állásidőt, és hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

2022. november 18. 16:57

Bridgestone Blizzak LM005 tesztgyőzelem az AUTO BILD Sportautó 2022-es téli gumiabroncstesztjén

Csúcsteljesítmény a téli utakon (is): a Bridgestone Blizzak LM005 245/40 R19 méretben diadalmaskodott a német AUTO BILD sportautókra vonatkozó 2022-es téli gumiabroncstesztjén.

2022. november 2. 09:58

Kína meghatározza az autonóm vezetés trendjeit

Kína az autonóm vezetés területén is dinamikusan halad előre, amit olyan megatrendek mozgatnak, mint az e-mobilitás terjedése, a mesterséges intelligencia és az 5G fejlődése vagy a járműmegosztás előretörése – derült ki dr. Martin Schuster, a SAIC Volkswagen sanghaji vezetői asszisztens rendszerek kutatás-fejlesztési igazgatója, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Tudományos Tanácsának tagja előadásából.

2022. október 27. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55