A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

forrás: Prím Online, 2022. július 21. 09:59

A Bosch Rexroth AG kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPower AG-ban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A BRUSA HyPower termékeivel a Bosch Rexroth kibővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját, és lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektromos hajtásarchitektúrák gyors és egyszerű megvalósítását. 

Ennek eredményeként az építőiparban és a mezőgazdaságban, a logisztikában vagy a kommunális szolgáltatásokban használt haszongépjárművek helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működhetnek – ezáltal környezetbarátabbak és csendesebbek. A Bosch Rexroth 2022. július 4-én részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.

 

A CO2-kibocsátás jelentős része az építkezéseken, a kikötőkben vagy a bányákban végzett munka során keletkezik, a Bosch Rexroth ezért a mobil munkagépek villamosítására koncentrál. A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában, teljesítmény és méret szerint skálázva, tartalmazza a megfelelő hajtásokat, invertereket, szoftvermegoldásokat és a legkorszerűbb hidraulikát. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői tökéletesen kiegészítik ezt a széles választékot.

 

Fokozott együttműködésre törekednek: Ming Jiang (jobbra), a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke és Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. 

 

„A fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget jelent számunkra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz – közös piaci jelenlétünkkel további, mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument célzunk meg” – mondta Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja. „A Bosch Rexroth az iparág legszélesebb választékát kínálja, egymáshoz tökéletesen illeszkedő komponensekkel. A haszongépjárművekkel végzett munkát és azok vezetését még tovább szeretnénk optimalizálni, ezért a BRUSA HyPower fontos partner számunkra.”

 

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke hozzáteszi: "Együttműködésünk révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudjuk elégíteni, és a fejlesztési időt is csökkentjük. Töltőink és DC átalakítóink funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók. Az alkalmazások széles skáláját fedjük le, amiből a haszongépjárművek gyártói profitálnak.”

 

A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat. A svájci vállalat a Bosch Rexroth számára mobil gépekben való használatra fejleszt és gyárt hatékony és robusztus termékeket.

 

A tranzakció keretében két ismert pénzügyi befektető is kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24