A Bosch Rexroth a hidraulika specialista HydraForce felvásárlását tervezi

forrás: Prím Online, 2022. július 29. 10:00

A Bosch Rexroth hidraulika üzletágának bővítését tervezi az Illinois állambeli Lincolnshire-ben (USA) működő HydraForce Inc. felvásárlásával. A HydraForce 2100 munkatársával hat gyártóüzemben – az USA-ban, Brazíliában, Nagy-Britanniában és Kínában – fejleszt és gyárt kompakt hidraulikus szelepeket és megoldásokat. A Bosch Rexroth és a HydraForce 2022. július 15-én írta alá a megállapodást. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.
A tranzakció trösztellenes jóváhagyások függvénye.

A HydraForce tervezett felvásárlásával a Bosch Rexroth tovább növeli észak-amerikai értékesítési hálózatát, egyúttal piaci jelenlétét is erősíti. „A HydraForce felvásárlásával növeljük piaci jelenlétünket a környező régiókban a kompakt hidraulika területén, egyúttal Európában és Észak-Amerikában piaci jelenlétünk is kiegyensúlyozottabbá válik. Az akvizíció ugyanakkor növekedést tesz lehetővé Ázsiában” – mondja Rolf Najork, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja és a Bosch Rexroth AG elnök-vezérigazgatója.

 

„A Bosch Rexroth-ban egy olyan nagyszerű partnerre találtunk, aki értékeli és osztja az innovációról, az ügyfélközpontúságról, a termékekről és az alkalmazási szakértelemről, valamint a kultúránkról alkotott nézeteinket. Meggyőződésem, hogy új tulajdonosként a Bosch Rexroth-tal nagyszerű új távlatok nyílnak meg ügyfeleink, partnereink és munkatársaink előtt, és további növekedés is lehetséges” – mondja Mike Terzich, a HydraForce elnök-vezérigazgatója.

 

A két vállalat együttes tevékenysége a kompakt hidraulikus megoldások széles skáláját biztosítja az ügyfelek számára. Míg a Bosch Rexroth kompakt hidraulikus elemek és rendszerek széles választékát kínálja, a HydraForce mechanikus és elektromos becsavarható szelepeket és vezérlőblokkokat gyárt. A kompakt hidraulikus megoldások nagy teljesítménysűrűsége lenyűgöző, és lefedi a hidraulikus rendszerek alapvető másodlagos funkcióit. Többek között biztosítja például, hogy a kotrógép biztonságosan és pontosan fel- és leemelhesse a terheket.

 

A Bosch Rexroth a következő öt évben több mint 80 millió eurót fektet be elchingeni mobil hidraulika gyárába.

 

„Széleskörű portfóliójának és nemzetközi pozíciójának köszönhetően a Bosch Rexroth stabil alapokkal rendelkezik. A HydraForce felvásárlásával, közvetett értékesítési csatornákon keresztül még tovább bővítjük világszerte piaci jelenlétünket: az értékesítési partnerek és a rendszerintegrátorok fontos célcsoportjaink a jövőben. Ezekben a kihívásokkal teli időkben a regionális ellátási láncok stabilizálásában is segítünk, hogy még jobban támogassuk ügyfeleinket” – mondja Frank Hess, a Bosch Rexroth kompakt hidraulika üzletágának vezetője. Az üzletág jelenleg 1800 munkatársat foglalkoztat, és négy helyszínen gyárt Kínában, az USA-ban, Németországban és Olaszországban. 

 

Hidraulika üzletág: befektetések, partneri együttműködések és a gyártási hálózat fejlesztése

A Bosch Rexroth aktív szerepet tölt be a kompakt hidraulikában, valamint az ipari és mobil hidraulikában. A fluidtechnika a gépgyártás és az összes ipari szektor egyik legfontosabb beszállítói ágazata. A hidraulikus rendszereket az építőiparban, a mezőgazdaságban és a szerszámgépekben, valamint az anyagok szállításában és kezelésében is használják. Az iparág erős növekedést mutat, és jó a rendelésállománya. A Német Gépész- és Üzemmérnöki Szövetség az idén 6 százalékos árbevétel-növekedésre számít (forrás: VDMA, 2022). A növekvő kereslet kielégítése érdekében a Bosch Rexroth célzott felvásárlásokba, stratégiai partneri együttműködésekbe, valamint gyártási hálózatának modernizálásába és bővítésébe invesztál. A Bosch Rexroth a közelmúltban például kisebbségi részesedést szerzett a svájci BRUSA HyPower AG vállalatban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán. A mintegy 220 munkatárssal rendelkező BRUSA nagy teljesítményű alkatrészeket fejleszt és gyárt elektromos meghajtású járművekhez. Ezenkívül a Bosch Rexroth a következő öt évben több mint 80 millió eurót fektet be elchingeni (Németország) mobil hidraulika gyárába. A helyszínen a mobil munkagépekhez, például kotrógépekhez, kerekes rakodógépekhez, mobil darukhoz, traktorokhoz vagy kombájnokhoz szükséges alkatrészeket gyártják.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24