Harmadszor is a beszállítói toplista élén a Schneider Electric Európában

forrás: Prím Online, 2022. augusztus 17. 20:25

Az első helyen végzett a Gartner beszállítói láncokat értékelő európai TOP15-ös listáján a Schneider Electric, a vállalat sorban harmadik évben bizonyult a legjobbnak ezen a területen. A cég tavaly elindított kibocsátáscsökkentő kezdeményezéséhez már több mint ezer beszállító csatlakozott.

Az első helyre rangsorolta a Gartner a Schneider Electricet, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatot a „Supply Chain Top 25: Europe Top 15” listáján, ezzel sorban a harmadik évben bizonyult a legjobb beszállítói láncot működtető európai cégnek a társaság. A társaság a Gartner május végén bemutatott „Supply Chain Global Top 25” rangsorában a második helyet szerezte meg, két pozíciót javítva 2021-hez képest, vagyis azon túl, hogy Európában már több éve a legjobbnak számít, világszinten is a második legjobb ellátási láncot működteti a cég. A fenntarthatóság a Schneider Electric céljainak és küldetésének középpontjában áll, és a társaság felgyorsította erőfeszítéseit annak érdekében, hogy a legagilisabb, leginnovatívabb, leginkább bolygó- és ügyfélközpontú ellátási láncot hozza létre.

 

 

Tavaly a Schneider Electric elindította a Zero Carbon Projectet, amelynek célja, hogy csökkentse ellátási láncának szénlábnyomát. Több mint 1000 beszállító – amelyek a társaság szén-dioxid-kibocsátásának 70 százalékát teszik ki – vállalta a kezdeményezés részeként, hogy 2025-re felére csökkenti működésének CO2-kibocsátását. A projekt része a Schneider Electric 2021-2025-ös fenntarthatósági erőfeszítéseinek, és konkrét lépés afelé, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését 2050-re 1,5°C-on vagy az alatt tartsuk, ahogyan azt a Párizsi Egyezmény is célul tűzte ki.

 

A Schneider Electric klímavédelmi erőfeszítéseinek elismeréseként az év elején a Világgazdasági Fórum Sustainability Lighthouse elismerést adott a cég franciaországi Le Vaudreuil-ben található gyárának. Ez a létesítmény a második Schneider Electric üzem a Kentucky állambeli Lexington után, ami elnyerte ezt az elismerést és a világon is mindössze a hatodik. A vállalat indiai Hyderabadban található gyárát pedig iránymutatóként jelölték meg, így ez már a cég ötödik üzeme, ami ilyen minősítést kapott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30