Ismerje meg az AGON gaming monitorok 5. generációját

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 16. 11:26

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

Az AG275QXN/EU az iparágban elsőként alkalmazott Fast VA panellel rendelkezik, amelyek megfelelő érzékenységgel rendelkeznek a multiplayer versenyjátékokhoz, miközben a VA panelek gazdag kontrasztja a történetközpontú, egyjátékos játékokhoz is fantasztikus élményt nyújt. Az AG275QX/EU modell Fast IPS panelje ezzel párhuzamosan kiváló színpontossággal és 10 bites színmélységgel rendelkezik, amely ideális a tartalomkészítők/gamerek számára. Az AOC fenntarthatóság iránti elkötelezettségének megfelelően a monitorok 100%-ban újrahasznosítható papírpárnás csomagolásban kerülnek forgalomba.

 

A mai sokoldalú játékosok számára kifejlesztett monitorok vadonatúj, szögletes, egyenes vonalvezetésű dizájnnal rendelkeznek, amely sok játékos íróasztalához illeszkedik: prémium minőségű és masszív fém lábazat, minimális lábnyommal, kettő- vagy hárommonitoros elrendezésekhez 3 oldalon keret nélküli panelekkel multitaskinghoz, valamint állítható magasságú, ergonomikus lábazat, LAN partikhoz vagy versenyekre történő könnyű szállításhoz beépített hordozófogantyúval.

 

Az AGON 5 modellek a következő szintre emelik a játékot:
QHD felbontás, 165 Hz, 1 ms GtG (VA vagy IPS), megfizethető árak

 

Az AG275QX/EU lapos Fast IPS panelje 10 bites színmélységet alkalmaz, így 1,07 milliárd színt ad vissza nagy színpontossággal. A gyors tempójú versenyakciók kezeléséhez 165 Hz frissítési rátája  (170 Hz-re túlhúzható) és 1 ms GtG válaszideje éles, gyakorlatilag szellemképmentes látványt biztosít. Az IPS technológiának köszönhetően az AG275QX/EU kiváló, széles betekintési szögeket kínál.

 

Az AG275QXN/EU lapos Fast VA panellel kiemelkedő, 1 ms GtG válaszidővel rendelkezik, és megdönti a VA panelek „lassabb” negatív megbélyegzését. A világ egyik első 1 ms GtG-vel rendelkező lapos VA paneljével ellátott AG275QXN/EU modell a 165 Hz frissítési rátának köszönhetően ugyanolyan gyors reakciókészséget biztosít, mint IPS testvérei, ráadásul a mélyebb feketék és a magasabb, 3000:1 kontrasztarány mellett.

 

Mindkét modell natív QHD felbontással (2560x1440) rendelkezik, ami a mindennapi feladatoknál előnyös, és a játékokban valamint a videókban lehetővé teszi a finomabb részletek megjelenítését. Ez az aktuális ideális felbontás a játékhoz is, ami jelentős előrelépés a Full HD-hez képest, de még mindig alacsonyabb, mint a 4K, így a legtöbb új grafikus kártya QHD felbontásban is magas képkocka sebességet tud elérni. Mindkét AGON 5 modell használható konzol módban is, amely képes 4K @ 120 Hz-es jelet fogadni és ezt 2560x1440-re visszaméretezni, miközben a konzoljátékosok továbbra is élvezhetik a magas (120 Hz) képfrissítési sebesség előnyeit.

 

A mozgóképek még nagyobb élességének elérése érdekében mindkét modell rendelkezik MBR (mozgási elmosódás csökkentés) funkcióval, amellyel 1 ms MPRT érhető el. Ebben az üzemmódban a háttérvilágítás a képfrissítési sebességgel összhangban villog, így a lassabb pixelátmenetek gyakorlatilag láthatatlanná válnak, ezáltal a lehető legtisztább átmenetek jönnek létre az egyes képkockák között. Az extrém alacsony input lag biztosítja továbbá, hogy a felhasználók jele szinte azonnal vizuális megjelenítéssé alakul, így a játékosok a legmagasabb szinten versenyezhetnek. Míg az AG275QXN/EU támogatja az Adaptive-Sync funkciót, addig az AG275QX/EU NVIDIA G-Sync kompatibilis is, így egyik modellnél sem jelentkeznek olyan mesterséges zavaró hatások, mint például a képkockák eltérése miatti szakadozás vagy akadozás.

 

Az AGON 5 sorozat új dizájnja prémium, mégis egyszerű, így minden gémer esztétikájának megfelel. A modellek sokoldalúak, így a játékosok további perifériákat, joystickokat, gamepadokat stb. csatlakoztathatnak, és a modellek 4 portos USB 3.2 Gen 1 elosztóval is rendelkeznek. Az ergonomikus és masszív fém lábazat 150 mm magasságállítást, -20/20° billentési tartományt, -5/23° dőlésszöget és 90° elforgatást kínál – így a hosszú játékmenetek miden korábbinál kényelmesebbek lehetnek. A VESA rögzítési lehetőség tovább növeli a rugalmasságot. A FlickerFree technológia és az Low Blue üzemmód hozzájárul az egészségesebb játékhoz, különösen az esti órákban.

 

Mindkét modellben megtalálható a G-Menu, az AGON by AOC monitorok és más AOC perifériák vezérlésére szolgáló fő szoftvercsomagja, amely a testreszabási lehetőségek széles skáláját kínálja. A 4 irányú joystick alternatív OSD-vezérlést biztosít.

 

Az AGON AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modell 2022 szeptemberétől vásárolható meg 439 € és 359 € áron.

 

_________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Kulcsszavak: monitor AGON by AOC AGON

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

AOC GAMING monitorok merész új dizájnnal

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – az évet egy teljesen új gaming monitor sorozat bevezetésével kezdi az AOC GAMING termékcsaládon belül. A díjnyertes G2 sorozat utódjaként az új G4 sorozat teljesen új, elegáns dizájnt kapott. 

2024. január 30. 14:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40