Az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel rendez közös meetupot a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2022. november 23. 15:39

Digitalizáció az oktatásban: az ELTE címmel rendez a legnagyobb magyarországi egyetem, az ELTE munkatársainak közreműködésével zajló online meetupot a Neumann Társaság 2022. december 8-án. 

2020 márciusában a koronavírus járvány terjedése miatt Magyarország néhány nap alatt az online térbe költözött, beleértve a hazai felsőoktatási intézményeket is. Több mint két és fél évvel a pandémia kitörése után a több mint négyezer főt foglalkoztató ELTE mint intézmény digitális átállásáról és az online zajló oktatásról beszélgetünk az egyetem két vezető beosztású munkatársával.

 

A meetup vendégei egy “keletkezéstörténetet” elevenítenek fel, két szemszögből is megosztva tapasztalataikat a hallgatósággal: egyrészt oktatásszervezési, másrészt informatikai/műszaki megvalósíthatósági irányból.

 

 

A Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup felkért szakértői:

● Cseszregi Tamás, az ELTE oktatási igazgatója. Az igazgatóság feladata az egyetem oktatásszervezési feladatainak végrehajtása, illetve a kari szintű oktatásszervezési feladatok irányítása és szakmai felügyelete. 

● Ritter Dávid, az ELTE informatikai igazgatója. Az igazgatóság központi informatikai, oktatástechnikai és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt az egyetem számára, és ezek keretében biztosítja a hálózat, a kliensek és a szerverek működtetését, a felhasználók adminisztrációját és felügyeletét. Koordinálja az egyetem IT-fejlesztéseit és az IT-stratégiája kialakítását. 

 

Szó fog esni az oktatók, a diákok és az adminisztratív munkavállalók kezdetkori digitális készségeiről, a virtuális oktatás megszervezése és a szervezet általános működése érdekében alkalmazott eljárásokról és megoldásokról, valamint az elért eredményekről, tanulságokról. Hogy a végbement transzformáció sikerét miképp ítélik meg a kulcsszereplők, az ad hoc kialakult válsághelyzet mennyiben hagyott teret a kifinomult tervezésnek, mik voltak a legnagyobb nehézségek és volt-e “mázli” avagy szerencsés fordulat, a beszélgetés során fogjuk megtudni.

 

A Neumann Társaság részéről a beszélgetést Dandoy Gabriella, a Neumann Társaság munkatársa moderálja.

 

A 2022. december 8-án 14 órától zajló Digitalizáció az oktatásban: az ELTE meetup Zoom platformon zajlik majd, az eseményen való részvétel ingyenes, mindössze előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken lehet elvégezni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgált az NMHH

Fél perc alatt megközelítőleg 51.700 internetes weboldalt nyitnak meg a felhasználók Magyarországon számítógépen vagy laptopon. Ugyanezen idő leforgása alatt azonban ötször több, közel 268.000 kontaktus történik mobiltelefonon és tableten, ami egy átlagos napon 766 millió kattintást, oldalletöltést jelent. Milyen eszközökön böngészünk a legtöbbet, a mobiltelefonos applikációk népszerűek-e, illetve mennyi időt fordítunk az online hírfogyasztásra vagy éppen a közösségi médiára? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása ezekre a kérdésekre kereste a válaszokat.

2023. május 30. 15:29

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01