Már előrendelhetők az LG 2023-as OLED evo és QNED tévéi

Kütyü Magazin, 2023. május 23. 18:23

Az LG idei tévémodelljei között egészen változatos formaterveket és funkciókat találhatunk. Vannak kimondottan játékhoz ajánlott, jelentősen megnövelt fényerejű készülékek, de a kínálatban megtalálható a falhoz illeszkedő, műalkotásra emlékeztető, minimalista kialakítású modell is. A továbbfejlesztett processzorokkal a készülékek új szintre léptek mind a képi megjelenítés, mind a hangzás terén. Az LG limitált ideig az előrendelésben résztvevő modellek mellé most ajándék hangprojektort is kínál.

 

Mesterséges intelligenciával a kiváló képi és hangzásvilágért

Az LG 2023-as OLED kínálatában szerepelnek a legújabb G3 és C3 OLED evo sorozatú tévék is, amelyek a korábbinál nagyobb fényerőt és színpontosságot, valamint tiszta képet és részletességet biztosítanak az OLED evo technológia és az új, hatodik generációs α9 AI processzornak köszönhetően. Ez a processzor az LG legkifinomultabb, mesterséges intelligenciára épülő mélytanulási technológiáját használja a kiemelkedő kép- és hangminőség érdekében: az AI Picture Pro így a tartalmak minden korábbinál hatékonyabb felskálázását teszi lehetővé. A modul egy olyan képfeldolgozási technológiát is magában foglal, amely azonosítja és finomítja a kiemelt objektumokat a képen, például emberek arcát azért, hogy élethűbben jelenjenek meg a képernyőn. A megjelenítés finomhangolása mellett az α9 AI Processzor működteti az LG AI Sound Pro technológiáját – ez a funkció a szoba adottságaihoz állítja be a tévé hangzását, a kétcsatornás hangot virtuális 7.1.2 surround hangzássá alakítja át, ezzel biztosítva a teljes térhatású akusztikát.

 

 

Új megjelenés, új funkciók

Az idei LG OLED evo G3 sorozat jelentős fejlesztéssel érkezik, mégpedig az LG saját Brightness Booster Max technológiájával. A fejlesztés vadonatúj fényvezérlő architektúrát és fényerősség-fokozó algoritmusokat foglal magában, ezzel akár 70 százalékkal növelhető a készülék kijelzőjének fényereje. Mivel a képernyő önálló fénykibocsátásra képes pixelekből áll, így a magas fényerő nem ront a kontraszton vagy a megjelenített kép színhűségén. Az LG 2023-as G3 OLED evo kialakítására jellemző az egyedülálló One Wall Design: ez azt jelenti, hogy a tévé könnyedén simul a falra anélkül, hogy rés maradna a felület és a készülék között. 

Szintén különleges dizájnnal rendelkeznek a tavaly bemutatott LG OLED Objet Collection Posé modellek, melyek elmossák a prémium képernyők és az egyedi használati igények szerint készült bútorok közötti határokat. Elhelyezésük rugalmas és kényelmes, miközben szinte bármilyen stílusú beltérbe tökéletesen illeszkednek. A Posé szögletes, minimalista dizájnját a szövetelemek teszik igazán elegánssá. A tévé segít letisztultabbá tenni a belső tereket, hiszen kényelmesen használható csatlakozórendszere révén nem lesz kábelrengeteg a készülék körül, ami még inkább kiemeli esztétikai tulajdonságait.

 

 

A játékosok is megtalálják a számításaikat

Az idei OLED evo tévék 0,1 milliszekundumos válaszidővel és alacsony bemeneti késleltetéssel és akár négy HDMI 2.1a kompatibilis porttal teszik teljessé és kényelmessé a videójátékok élményét. A legújabb készülékek Game Optimizer funkcióval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák a játékra jellemző optimális beállításokat és ezek között könnyedén tudjanak váltani, így az egyes játékműfajokhoz tudják optimalizálni a kijelző beállításait. A G-SYNC, a FreeSync Premium és a változó képfrissítési sebesség (VRR) konfigurációi is könnyedén elérhetők a Game Optimizer menüjéből.

Az LG idei OLED és QNED szériájának felhasználói  mostantól 4K-ban és akár 60 fps sebességgel élvezhetik a játékokat a GeForce NOW felhőalapú játékszolgáltatáson keresztül, amihez nem szükséges letöltés, telepítés vagy további hardver. A szolgáltatás jelenleg is elérhető Full HD felbontásban 60 fps sebességgel a webOS 5.0 vagy újabb verziójú webOS-t futtató LG televíziókon (a 2020-2022-es modelleken), míg a GeForce NOW 4K-s játék-támogatása a későbbiekben a 2022-es TV-modellek egy részéhez is elérhető lesz.

Az LG 2023-as tévéi között QNED modellek is megtalálhatók, amelyek Quantum Dot NanoCell Color technológiával rendelkeznek. Ennek köszönhetően pontos és élethű színeket produkálnak, ezzel téve teljessé az otthoni moziélményt. Az OLED kijelzők kontrasztarányához a QNED Million Grey Scale Block Dimming technológiával felszerelt legújabb QNED MiniLED tévék állnak a legközelebb. Ráadásul az idei Mini LED készülékek nemcsak 64-szer nagyobb kontrasztot tudnak megjeleníteni, mint a korábbi modellek, hanem karcsúbbak és az LG legújabb hangprojektoraihoz kiválóan illeszkedő dizájnnal is rendelkeznek.

Az LG legújabb, 2023-as OLED és QNED modelljei a következő linken előrendelhetők az LG Webáruházában 2023. május 31-ig.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50