Az LG elkötelezi magát a megújuló energiaforrások használatára

forrás: Prím Online, 2023. június 12. 20:14

Az LG Electronics (LG) csatlakozott a RE100 (Renewable Energy 100) globális kezdeményezéshez, amely azt tűzte ki célul, hogy a vállalkozások álljanak át arra, hogy 100 százalékban megújuló forrásból fedezzék teljes villamosenergia-szükségletüket. A RE100-tagság újabb példája az LG fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségének.

A vállalat véglegesítette terveit arra vonatkozóan, hogy 2050-ig minden telephelyét 100 százalékban megújuló energia használatára állítja át. E cél elérése érdekében az LG 2030-ig fokozatosan 60 százalékra, 2040-ig pedig 90 százalékra növeli a megújuló forrásokból, például nap- és szélenergiából származó villamosenergia-felhasználását, 2050-re pedig eléri a 100 százalékos célt.

 

 

Amellett, hogy nagy hatékonyságú napelemek telepítésével az LG megújuló energiát termel és használ fel irodáiban és gyáraiban, számos további intézkedést is végrehajt majd. Ilyen például a megújulóenergia-tanúsítványok (REC) megszerzése, a megújuló forrásból származó villamos energia vásárlására szolgáló szerződések (PPA) aláírása, valamint Dél-Koreában a Korea Electric Power Corporation (KEPCO) által szolgáltatott energia zöld prémiumának megfizetése.

 

Az LG ez irányú erőfeszítései részeként tavaly ún. direkt PPA-t  írt alá a GS EPS koreai áramtermelő vállalattal, hogy 2025-ig három futballpályának megfelelő méretű naperőművet építsen a dél-koreai Csangwonban található LG Smart Park meglévő integrált gyártóegysége tetején. Néhány napelem telepítése már megtörtént, ezek tavaly december óta áramot is termelnek egyes épületek számára. A vállalat már a világ más pontjain is telepített napelemeket irodaházai tetejére, például a dél-koreai Szöulban található LG Sciencepark K+F komplexumára; az észak-amerikai központi campus épületére New Jerseyben; az LG India irodaházára Nagy-Noida városában; valamint a thaiföldi Rayong háztartásigép-gyárra.

 

 

Az LG már ez előtt is dolgozott azon, hogy felgyorsítsa a megújuló energiaforrásokra való átállást és a szén-dioxid-semlegesség elérését. A megújuló energiára való áttéréssel a vállalat csökkenti az energiafelhasználás során keletkező közvetett szén-dioxid-kibocsátást is. 2019-ben az LG bejelentette Zero Carbon 2030 vállalását, amelynek célja, hogy 2030-ra elérje a nettó nulla (közvetlen és közvetett) szén-dioxid-kibocsátást.

 

„Folyamatos erőfeszítésekkel és innovációval az LG jó úton halad afelé, hogy megvalósítsa a 100 százalékban megújuló energiára való áttérést és a szén-dioxid-semlegességet” – mondta Lee Sam-soo, az LG Electronics stratégiai igazgatója. „Az LG továbbra is teljes mértékben elkötelezett ESG-víziójának megvalósítása mellett, amely mindenki számára jobb életet teremt.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07