A Magyar E-sport Válogatottnak is szurkolhatunk az idei Európa Játékokon

forrás: Prím Online, 2023. június 28. 17:10

Megkezdi szereplését a Magyar E-sport Válogatott az Európa Játékok idén debütáló E-sport Bajnokságán (#EGE23), amely június 28. és július 2. között zajlik Katowicében. Nemzeti kiválóságaink valamennyi versenyszámban, a női és férfi eFootball 2023 platformján és a Rocket League játékban is megmérkőznek kontinensünk legjobbjaival az e-sport történelmi eseményen. Ez utóbbiban a K&H MNEB kupagyőztes Budapest Five csapatnak szurkolhatunk. Jelenleg világszerte kevés a női e-versenyző, ezért a K&H Csoport, a magyar e-sport válogatott stratégiai partnere kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy Nagy „Kriszti” Krisztina személyében a női e-fociban is képviselteti magát Magyarország.

A Global Esports Federation és az Európai Olimpiai Bizottság idén először rendezi meg az Európa Játékok E-sport Bajnokságát, amelynek a lengyelországi Katowice ad otthont. Az #EGE23-at a krakkói III. Európa Játékok keretében, részben azzal párhuzamosan bonyolítják le, újabb nemzetközi színteret biztosítva az e-sportolók számára, hogy nemzeteiket képviselve versenyezhessenek.

 

 

„Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett az e-sport, egyúttal a Magyar E-sport Válogatott is, hiszen az Európa Játékok most debütáló E-sport Bajnokságán valamennyi versenyszámban, a Rocket League és az eFootball 2023 platformján is rajthoz állnak nemzeti kiválóságaink. Büszkék vagyunk versenyzőinkre, és külön örömmel tölt el bennünket, hogy női e-fociban is ott leszünk ezen a történelmi eseménynek számító kontinensviadalon. Ezúttal is igyekeztünk minden támogatást megadni válogatott játékosaink számára az igen intenzív felkészülés, az általunk szervezett edzőtáborok során. Reméljük, mindenkinek sikerül kihoznia magából a maximumot, izgatottan várjuk a mérkőzéseket” – emelte ki Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) elnöke.

 

 

A Magyar E-sport Válogatott Rocket League csapatában Nagy „Negsy” Richárd, Horváth „MSTR.” Bence és Orbán „Meshinn” Dominik lép a virtuális arénába, akik a K&H MNEB Hungarian Open versenysorozat második és harmadik kupa győztesének, a Budapest Five játékosai. Az eFootball 2023 platformján a férfiaknál Varga „BendeJuice” Bendegúznak, a hölgyeknél pedig Nagy „Kriszti” Krisztinának drukkolhatunk.

 

 

„A hazai e-sport indulása óta állunk nagyvállalati partnerként a sportág mellett, ugyanis a sport minden területén fontosnak gondoljuk elismerni a kiválóságokat, akik példát mutatnak eltökéltségükkel és kiváló eredményeikkel. Most egy új szintre emelkedett a sportág, és nemcsak amiatt, mert a hazai bajnokság, a K&H MNEB után nemzetközi szinten is megméretteti magát a válogatott, hanem mert a hölgyek is megjelentek a profi szinten. Mivel alapvető szervezeti értékeink kultúránk része a nemek közötti egyenjogúság biztosítása, ezért ahogy a saját kollégáink körében, úgy a sportban is azt támogatjuk, hogy mindenkit az érdemei és tehetsége alapján ismerjünk el” – hangsúlyozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. 

 

A Magyar E-sport Válogatott mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája élőben közvetíti a portál Twitch és YouTube csatornáján, valamint Facebook oldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07