Korhatár-besorolást és szolgáltatói szerződést vizsgált a Médiatanács

forrás: Prím Online, 2023. július 14. 11:20

A vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó törvényi kötelezettség megsértése miatt bírságolta meg a szegedi Rádió 88 szolgáltatóját az NMHH Médiatanácsa. A testület egy bejelentés nyomán a „Dr. Pimple Popper, a bőrgyógyász” című, a TLC-n sugárzott tévéműsor egyik epizódját is továbbította a holland társhatóságnak helytelen korhatár-besorolás miatt.

A műsorstruktúrára vonatkozó, hatósági szerződésen alapuló vállalások teljesülését ellenőrizte a Médiatanács a szegedi 95,4 MHz-en sugárzott, helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Rádió 88 március 18. és 24. közötti adáshetének vizsgálata során. A testület megállapította, hogy a közszolgálati célokat szolgáló műsorszámok, műsorelemek arányai elmaradtak a szolgáltató szerződéses vállalásaitól, emellett nem teljesültek a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokra vonatkozó arányok sem. A Médiatanács ezért bírságot szabott ki a Rádió 88 médiaszolgáltatójára.

 

A TLC csatornán május 12-én 20 órától sugárzott „Dr. Pimple Popper, a bőrgyógyász” című műsorszám „Lipómák” elnevezésű epizódját lakossági bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. Az epizódot a szolgáltató 9 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszámként tette közzé, azonban azt a hatósági ellenőrzés alapján kizárólag „16 éven aluliak számára nem ajánlott” korhatár-megjelöléssel ellátva és csak 21 és 5 óra között lehetett volna közzétenni a magyar szabályozás alapján, figyelemmel a műtéti beavatkozások túlzottan részletes, félelemkeltő bemutatására.

 

Mivel a csatorna szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a Médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Az LG három hónapig ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál okostévéin

Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban*, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára.**  Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el. 

2024. február 22. 14:29

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07