Nemzetközi drónversenynek ad otthont a Széchenyi-egyetem augusztus utolsó hétvégéjén

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 19. 12:20

A győri Széchenyi István Egyetem és a tatabányai Edutus Egyetem szervezésében, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt., valamint a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület szakmai közreműködésével kerül sor a Drone Racing World Cup Hungary 2023 nemzetközi versenyre a győri campus szomszédságában augusztus 25–27-én. Az Aranypart II. melletti tisztáson felállított pályán versenypilóták által vezérelt drónok csapnak össze egymással. Az esemény ingyenesen látogatható, amelyre minden érdeklődőt várnak.

A Magyarországi Drón Koalíció alapító tagjaként a Széchenyi István Egyetem jelentős szereplője a dróniparágnak, a hazai drónkutatásnak, drónfejlesztésnek, emellett a szakemberek oktatásában is kiemelkedő szerepet játszik. A hallgatók maguk is bekapcsolódhatnak a dróntechnológia világába, hiszen az intézmény Digitális Fejlesztési Központja támogatásával valós fejlesztésen is dolgozhatnak, valamint egyetemi versenycsapatban is részt vehetnek. A drónversenyek szervezése pedig e tevékenység széles körű megismertetéséhez járul hozzá. Az intézmény e tevékenysége során együttműködik a tatabányai Edutus Egyetemmel, amellyel közös vállalkozást is alapított Cloud for Intelligent Airplace Zrt. néven.

 

 

A két egyetem szervezésében, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt., valamint a Magyar Drón és Multirotoros Egyesület szakmai közreműködésével kerül sor a Drone Racing World Cup Hungary 2023 nemzetközi versenyre augusztus utolsó hétvégéjén. A Nemzetközi Repülőszövetség (FAI) által elismert hivatalos bajnokság helyszínét idén a Széchenyi István Egyetem biztosítja, amely a második nemzetközi, multirotoros FPV drónverseny lesz Magyarországon. A kiemelt európai futamnak minősülő hazai világkupán a számos nemzetet felsorakoztató, közel 60 fős mezőnyben a nemzetközi élvonal pilótái is jelen lesznek. 

 

Izgalmas versenyre van kilátás a Széchenyi István Egyetem győri campusa mellett, az Aranypart II.-n.

 

A viadal biztonságos helyszínéül a város egyik legszebb szabadtéri területe, a Széchenyi-egyetem kampuszának szomszédságában fekvő püspökerdei Holt-Duna-part szolgál, amely a kisgyermekes családok, sportolók és horgászok népszerű célpontja is egyben. Ide várják a verseny résztvevőit és az érdeklődőket, ahol egyszerre érezhetik a Széchenyi István Egyetem innovatív miliőjét és a varázslatos természeti környezetet. A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy legyen részese a nem mindennapi élménynek, és kövesse figyelemmel élőben a drónok harcát augusztus 25–27-én, Győrben.

 

A részletes program elérhető a https://droneracehungary.hu/faiwc/hu/a-verseny/idoterv oldalon.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országos sikert aratott a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata a távközlési versenyen

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

2024. február 26. 21:07

Fejlett audovizuális lehetőségek és lenyűgöző hardver egy kompakt, stílusos csomagban

A HONOR bejelentette, hogy itthon is kapható a HONOR Pad 9, a vállalat legújabb tabletje. Lenyűgöző, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel és 120Hz-es képfrissítési rátával; nyolchangszórós, a HONOR Histen hangolási technológiát alkalmazó audiorendszerrel és erőteljes Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 chipszettel egy impozáns, mégis kompakt eszközhöz juthatnak a felhasználók.

2024. február 26. 20:24

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07