Kiemelkedő energiahatékonyságú háztartási gépeket mutatott be az LG az IFA kiállításon

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 7. 12:59

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon, a Net-Zero House zónában mutatta be új, legalább A energiaosztályú háztartási készülékeit. A fenntarthatóbb mindennapokhoz tervezett legújabb konyhai, ruhatisztítási és lakberendezési megoldásokkal a vállalat az energiafelhasználás, valamint az üzemeltetési költségek és a környezeti lábnyom csökkentésének növekvő igényére reagál.

 

Energiahatékony mosás mesterséges intelligenciával

 

Az LG új elöltöltős mosó- és szárítógép párosa a villanyszámla növelése nélkül varázsolja tisztává és szárazzá a ruhákat. A mosógép egy speciális mosóprogramot is kínál, amely akár 60 százalákban*  megakadályozza, hogy a mosási ciklusokból származó mikroműanyagok a vízhálózatba kerüljenek.

 

Hasonlóan hasznos a szárítógép AI Dry funkciója is, amely képes felismerni a gépbe helyezett ruhatöltet súlyát, anyagtípusát és nedvességtartalmát, ami alapján beállítja az optimális szárítási időt és hőmérsékletet. Az LG Dual Inverter hőszivattyújával és kompresszorával a TurboDry funkció gyorsan és hatékonyan szárítja meg a ruhákat. Az új szárítógép ráadásul R290 hűtőközeget használ, amely alacsony globális felmelegedési potenciáljáról (GWP) ismert. A kényelmes felhasználói élmény érdekében mind a mosógép, mind pedig a szárítógép elegáns LCD érintőképernyős kezelőpanellel van felszerelve.

 

Energiahatékony hűtőszekrény erős teljesítménnyel

 

Az LG új alulfagyasztós hűtőszekrényét a vállalat Smart Inverter Compressor rendszere hajtja, amely mindig az aktuális körülményekhez igazítja teljesítményét, ezzel egyedülálló energiahatékonyságot biztosítva – a gyártó ráadásul 10 év garanciát ad rá. A kompresszor kevesebb zajt is bocsát ki, mint a gyártó bármely más kompresszora a kategóriájában.**  Az élelmiszerek frissességét az LG LINEARCooling technológia sokáig megőrzi azzal, hogy a hőmérséklet-ingadozást ± 0,5 Celsius-fok alatt tartja, míg a DoorCooling+ gyors és egyenletes hűtést biztosít a hűtőszekrény minden sarkában.

 

 

Teljeskörű konyhai megoldások kiemelkedő energiahatékonysággal

 

Az LG új, 24 hüvelykes (60 centiméteres) beépíthető InstaView sütőjének A++ energiahatékonysága***  nagyban köszönhető a továbbfejlesztett szigetelésnek, az optimalizált fűtésszabályozásnak és a négyrétegű üvegajtónak, amelyek mind csökkentik az energiafelhasználást és a hőveszteséget. Az LG InstaView technológiája emellett szintén hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához azzal, hogy a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül, arra kettőt koppintva bármikor ellenőrizhetik a sütőben lévő ételek állapotát.

 

Az LG energiatakarékos Inverter Direct Drive motorjával felszerelt QuadWash mosogatógép ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A wifi-kompatibilis, elegáns kialakítású készülék csatlakoztatható az LG ThinQ alkalmazáshoz, így a felhasználók kényelmesen, a mobiljukról vezérelhetik és felügyelhetik a gép működését, új programokat tölthetnek le rá, és a Smart Diagnosis funkció segítségével azonnal észlelhetik a kisebb üzemhibákat.**** 

 

„Az LG rendkívül energiahatékony háztartási készülékei támogatják a háztartásokat az energiatakarékosságban, a közüzemi költségek csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Piacvezető technológiáinkat kihasználva továbbra is olyan termékeket fogunk létrehozni, amelyek jobbá teszik az emberek életét, és kevésbé terhelik a környezetet.”

 

A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

 

_________________

Az LG belső teszteredményei alapján. A vizsgálat során egy 100 százalékban poliészterből készült 3 kg-os töltetet (egy edződzsekit) mostak Microplastic Care programon. A mosás során keletkező 20 mikrométernél nagyobb mikroműanyagok mennyisége 60 százalékkal kevesebb lett, mint ugyanazon töltet Mixed Fabric programmal történő mosásakor.

Az LG belső teszteredményei szerint az új LG alulfagyasztós modellje kevesebb zajt (29 dB) bocsát ki, mint egy hagyományos LG alulfagyasztós készülék (32 dB).

  A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission, IEC) 60350-1 szabványának megfelelően végzett, háztartási elektromos főzőkészülékeken végzett energiahatékonysági vizsgálatok alapján. Az LG InstaView sütő energiafogyasztása ciklusonként 0,51 kWh légkeveréses, konvekciós üzemmódban.

  A Smart Diagnosis azzal segít a felhasználóknak, hogy diagnosztizálja a készülékkel kapcsolatos kisebb problémák okát, illetve használati tippeket is adhat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Az LG három hónapig ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál okostévéin

Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban*, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára.**  Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el. 

2024. február 22. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07