Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 12:58

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

A gyorsan eszkalálódó klímaválsággal szemben sürgősen innovatív megoldásokra van szükség minden ágazatban, különösen az információ- és kommunikáció-technológiai (IKT) ágazatban. Ez a sürgető környezetvédelmi kihívás az iparágon belül azonnali cselekvést követel mind a gyártóktól, mind a fogyasztóktól.

 

EPEAT Climate+ tanúsítvány: új mérce

 

Az EPEAT Climate+ tanúsítvány vezetőként jelöli meg az AOC és a Philips Monitors vállalatokat a fenntarthatóbb elektronikai termékek felé tartó úton. A Globális Elektronikai Tanács (GEC) által felügyelt tanúsítási folyamat olyan szigorú kritériumok betartását követeli meg, amelyek biztosítják, hogy a termékek tervezése és gyártása a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az éghajlatváltozás mérséklésére összpontosítva történjen. Az EPEAT Climate+ bajnokok olyan gyártók, amelyek EPEAT-regisztrált termékei elnyerték az EPEAT Climate+ minősítést.

 

 

Az EPEAT Climate+ jelölés termékkövetelményei

 

Az EPEAT Climate+ jelölés megszerzéséhez a termékeknek számos kulcsfontosságú kritériumnak kell megfelelniük, amelyek a fenntarthatóság átfogó megközelítését tükrözik:

1. Nyilvános és harmadik fél által ellenőrzött termék ÜHG-nyilatkozatok: átlátható és ellenőrzött közzététel a termék üvegházhatású gáz kibocsátásáról.

2. Energiahatékony upstream gyártási folyamatok: olyan gyártási folyamatok, amelyek az energiahatékonyságot helyezik előtérbe.

3. Tudományosan megalapozott ÜHG-csökkentési célok: elkötelezettség az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentésére vonatkozó, tudományosan megalapozott célok mellett.

4. Megújuló energiaforrások beszerzése: megújuló energiaforrások felhasználása a termékek gyártása során.

5. Termék energiahatékonysági szabványok: a termékek energiahatékonyságára vonatkozó magas szintű szabványoknak való megfelelés.

 

Ezek a kritériumok, amelyeket az érdekeltek széles körével – többek között gyártókkal, tudósokkal, politikai döntéshozókkal és a fenntarthatóság szószólóival – együttműködve dolgoztak ki, azt hivatottak biztosítani, hogy a termékek megfeleljenek a szén-dioxid csökkentés legmagasabb szintű ipari szabványainak.

 

Elkötelezettség az átfogó fenntarthatóság mellett

 

A tanúsítvány nemcsak a termékek környezetbarát kialakítását ismeri el, hanem a mögöttük álló vállalatok felelős gyakorlatát is. A GEC által jóváhagyott, harmadik fél által megbízott hitelesítési szakértők biztosítják, hogy az összes előírt klímavédelmi kritérium teljesüljön, ami jelentős mértékben növeli az EPEAT Climate+ jelölés hitelességét.

 

A fogyasztókra és a környezetre gyakorolt hatás

 

Ez a tanúsítvány különösen egy olyan korszakban jelentős, amikor a fogyasztók egyre tudatosabbak a döntéseik környezeti hatására vonatkozóan. Segíti a vásárlókat abban, hogy gyorsan felismerjék azokat a technológiai termékeket, amelyeket az éghajlatváltozás mérséklését szem előtt tartva terveztek és gyártottak, és ezzel hozzájárulnak az éghajlati válság enyhítésére irányuló közös erőfeszítésekhez. Az AOC és a Philips Monitors eredménye képessé teszi a fogyasztókat arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és olyan termékeket válasszanak, amelyek összhangban vannak a környezeti felelősségvállalásra vonatkozó értékeikkel.

 

Kevin Yang üzenete

 

Az AOC és a Philips Monitors vállalati etikájának középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a fenntartható gyakorlatok előmozdítására irányuló folyamatos erőfeszítések állnak az elektronikai iparban. „Szeretnénk köszönetet mondani a Globális Elektronikai Tanácsnak az új EPEAT Climate+ minősítés bevezetéséért, amely még inkább képessé teszi a hozzánk hasonló gyártókat arra, hogy fenntarthatóbb termékeket vezessenek be a piacon" – mondta Kevin Yang, Technical Product Lead EU | Global Product Manager, Philips / AOC Monitors & IT. „Az AOC és az MMD vállalatnál hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság a sikerünk kulcsa, és lehetőséget kínál számunkra arra, hogy képességeinket, szakértelmünket és kapcsolatainkat felhasználva jobb jövőt teremtsünk az egyén, a társadalom egésze és a környezet számára, amelyben mindannyian élünk."

 

Előrelépés egy zöldebb jövő felé

 

Az AOC és a Philips Monitors EPEAT Climate+ tanúsítványának megszerzése jelentős lépést jelent a környezeti fenntarthatóság felé vezető úton. Ez azt bizonyítja, hogy proaktívan közelítenek a fenntarthatóságnak a termékeikbe való beépítéséhez, és tükrözi mind a környezet, mind a fogyasztók jóléte iránti elkötelezettségüket.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30