Ismét bekerült a DJSI World indexbe az LG

forrás: Prím Online, 2023. december 22. 10:05

Az LG Electronics (LG) immár 12. alkalommal került be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (DJSI World). A DJSI World a világ legnagyobb 2500 vállalatának felső 10 százalékát rangsorolja hosszú távú gazdasági, környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlataik alapján. A listát széles körben használják a vállalatok fenntartható gazdálkodási módszereinek összehasonlítására és a társadalmilag felelős befektetések viszonyítási pontjaként.

Az LG a legmagasabb pontszámot érte el a szabadidős eszközök és termékek (Leisure Equipment & Products), valamint a szórakoztató elektronika (Consumer Electronics) iparági kategóriában. Mindemellett az LG az egyetlen dél-koreai vállalat, amely 12 éve folyamatosan szerepel a DJSI World Indexben.

 

A vállalat magas pontszámot kapott környezetvédelmi kezdeményezéseiért, az üvegházhatású gázok kibocsátásának aktív csökkentéséért, a vízfelhasználás mérsékléséért, valamint az újrahasznosítási arány növeléséért. Az LG jelentős lépéseket tesz a 2030-ra kitűzött szén-dioxid-semlegesség elérésére irányuló célja felé is, mivel az előző évhez képest 220 000 tonnával csökkentette a teljes kibocsátást az üvegházhatású gázok tekintetében. Emellett a vállalat csatlakozott a RE100 kezdeményezéshez, amellyel célja, hogy 2050-re minden telephelye 100 százalékban megújuló energiával működjön.

 

 

A társadalmi kritériumok tekintetében az LG pozitív értékelést kapott az emberi jogok megfelelő kezelése, a munkahelyi sokszínűségre irányuló erőfeszítései és a befogadó kultúra megteremtése miatt. A vállalat elismerést kapott továbbá az átlátható és felelős irányítási gyakorlatok megvalósításáért, beleértve a készségmátrix hatékony alkalmazását az igazgatóságban, továbbá az elnökségen belüli függetlenség, szakértelem és sokszínűség fokozására irányuló törekvéseket.

 

Az ENSZ Globális Megállapodása (UN Global Compact - UNGC) és a Felelősségteljes Üzleti Szövetség (Responsible Business Alliance - RBA) tagjaként az LG nemcsak a nemzetközi emberi jogi és munkaügyi normákat tartja be, hanem aktívan fejleszti irányítási folyamatait is, hogy megfeleljen az egyre szigorúbb globális ESG-szabályozásoknak, például az EU ellátási lánc átvilágításáról szóló törvényének (Supply Chain Due Diligence Act).

 

Az LG a DJSI World mellett 14. éve szerepel a DJSI Asia Pacific, valamint 15. éve a DJSI Korea Indexben, amelyek ugyanazokat a kritériumokat értékelik, mint a DJSI World, de az ázsiai-csendes-óceáni régió, valamint Dél-Korea vállalataira összpontosítanak.

 

Az LG emellett már a harmadik egymást követő évben kap "A" besorolást a Koreai Vállalatirányítási és Fenntarthatósági Intézet (Korea Institute of Corporate Governance and Sustainability) által kiadott ESG+ minősítési skálán. Az elmúlt négy évben pedig a Morgan Stanley Capital International (MSCI) globális befektetési kutatócég szintén "A" osztályzatot adott az LG-nek.

 

Az LG elkötelezett az iránt, hogy ESG-terveit működése minden szintjén alkalmazza, ezért tavaly óta összes munkavállalója számára kötelező tanfolyamokat tart ezek elsajátítására. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30