Vezeték nélküli parkolás

Kollár Csaba, 2001. május 9. 20:22
Május 14-től Stockholm lakói SMS-ben vagy WAP-on keresztül is fizethetnek a parkolásért. Az Europolitan Vodafone és a Parking Partners egyesítették erőiket annak érdekében, hogy kidolgozzanak egy olyan vezeték nélküli kommunikációs megoldást, ami lehetővé teszi a mobileszközökkel történő parkolási díj fizetését.
A közeljövőben szeretnék azt is bevezetni, hogy a parkolási díj a telefonszámlán jelenjen meg, de most a felhasználóknak még előre kell fizetniük. A díjakat az alapján számítják ki, hogy a call center, illetve a regisztrációs központ hány beérkező üzenetet fogadott. Így tulajdonképpen a telefonunk a központ segítségével saját parkolóóránkként is működik. A szolgáltatást az előrejelzések szerint mintegy 30 000 parkolóhelyen veszik majd igénybe. Minden egyes hely egy bizonyos övezetbe tartozik. A parkolási díj megállapításához hívni kell a központot, majd meg kell határoznunk a helyzetünket, és azt, hogy mennyi ideig kívánunk ott maradni. A hagyományos parkolóórákkal szemben, ha előbb térünk vissza a gépkocsinkhoz, akkor lehetőség van a számlálóórát egy újabb hívással megállítani, így nem kell az egész összeget kifizetni.

David Andrew, a Parking Partners képviselője elmondta, hogy „nagyon büszkék vagyunk az Europolitan Vodafone-nal kötött megállapodásra. Az M-payment egyaránt hasznos lesz a gépkocsivezetők és a parkolóőrök számára. Végre nem kell sorba állni a parkolóórák előtt, így a sietősebbek már menet közben intézhetik parkolási díjaikat”. Mikael Frostenson a Europolitan Vodafone szóvivőjeként kihangsúlyozta, hogy „ez a szolgáltatás megmutatja, hogy mennyire hasznos telekommunikációs technológia. Igaz, hogy ez nem egy bonyolult szolgáltatás, de talán éppen ezért bárki számára könnyen elérhető és használható”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24