Kormányálláspont a hírközlési törvény módosításáról

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 22. 07:51
A kormány a mérsékelten infrastruktúra alapú versenyt támogatja a szolgáltatás alapúval szemben az egységes hírközlési törvény módosításánál - közölte Borókai Gábor kormányszóvivő a kabinet hétfői ülését követő sajtótájékoztatón, a fővárosban.
Elmondta, hogy a kormány - a Gazdasági Versenyhivatallal egyetértve - támogatja azt a módosító javaslatot, amelynek értelmében a mobil és a vezetékes rendszer összekapcsolásakor az árat ott határoznák meg, ahol a hívást kezdeményezik. - Vezetékes telefonról kezdeményezett hívások esetében a vezetékes díjak érvényesek - tette hozzá.

A kabinet támogatja azt a javaslatot, hogy a kispiaci szereplők beléphessenek a "nagyok" piacára, ugyanezt a nagyok viszont nem tehetik meg.

- Az internetszolgáltatások árcsökkenése érdekében a távközlési szolgáltatónak a díj egy részét át kell adnia az internetes szolgáltatónak - ismertette az egyik támogatott javaslatot a kormányszóvivő. Borókai Gábor közölte: a kormány nem támogatja azokat a javaslatokat, amelyek feloldanák a párhuzamos szolgáltatás tilalmát, valamint eltörölnék az úgynevezett egyhatodos korlátot. (E szabályok a kábeltévék szolgáltatási körét, illetve területét korlátozzák és feloldásukat a nagyobb szolgáltató társaságok szorgalmazták.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40