EHT kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: EHT

Miként kell hozzálátni a vezetékes számhordozás bejelentéséhez?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) január 19-én szerkesztőségünkhöz eljuttatott információja szerint a hatóság Központi Referencia Adatbázisához beérkezett adatok szerint január 22-én valósul meg első alkalommal, hogy egy hazai vezetékes telefon előfizető - korábbi hívószámának megtartása mellett - új szolgáltatót vesz igénybe.

Kulcsszavak: vezetékes NHH jog EHT
2004. január 19. 12:14

HíF: országos fórum Debrecenben

'Felkészülve Európára!" mottóval, november 28-án a Debreceni Egyetemen rendezte meg XIX. országos fórumát a HíF.

2003. november 30. 21:09

Elektronikus hírközlési törvény: januártól megtakarítás

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) kalkulációi szerint a januárban hatályba lépő új elektronikus hírközlési törvény révén a magyarországi háztartásoknak átlagosan 500 forinttal csökkenhetnek a távközlési költségei - közölte Kovács Kálmán, az IHM vezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Januártól a Hírközlési Felügyelet helyett Nemzeti Hírközlési Hatóság működik majd, míg a mostani Hírközlési Döntőbizottságot a Nemzeti Hírközlési Tanács váltja fel.

Kulcsszavak: IHM távközlés jog EHT HÍF
2003. november 25. 17:55

Az Országgyűlés elfogadta az elektronikus hírközlésről szóló törvényt

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az új elektronikus hírközlési törvényt, amely - mind a vezetékes, mind a mobilszolgáltatók esetében - lehetővé teszi a számhordozhatóságot és a szabad szolgáltató-választást.

Kulcsszavak: jog EHT
2003. november 24. 18:24

EHT: Az ingyenes internetszolgáltatók átadták petíciójukat

Az ingyenes internetszolgáltatók hétfőn délelőtt átadták petíciójukat a parlamenti pártok frakcióvezetői, az Informatikai és Hírközlési Miniszter, és a Kancelláriaminiszter részére.

Kulcsszavak: EHT jog ISP
2003. november 17. 10:09

A NETÉRT 7 pontja az új EHT kapcsán

A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:

2003. november 17. 10:02

EHT: rövidesen szavazhat T. Ház

Pataki Dániel, az IHM hírközlési helyettes államtitkára november 13-án, délután az irodájában tartott rövid sajtóbeszélgetésen ismertette az új elektronikus hírközlési törvény internetszolgáltatásra vonatkozó szabályozásának egyes pontjait.

Kulcsszavak: EHT törvény
2003. november 13. 17:15

EHT: Veszélybe kerülhet az ingyenes internet-hozzáférés

A Parlament elé kerülő új Elektronikus Hírközlési Törvényt jelenlegi formájában aggályosnak tartják az ingyenes internet hozzáférést nyújtó szolgáltatók.

2003. november 11. 17:45

ATSZE: az új elektronikus hírközlési törvény cserbenhagyja a fogyasztókat

Az új elektronikus hírközlési törvény jelen állás szerint a legjobb esetben is teljesen hatástalannak fog bizonyulni a kormányzati és szakminisztériumi ígéretek ellenére.

Kulcsszavak: törvény EHT ATSZE
2003. november 6. 21:00

EHT: újabb módosító indítványok a bizottság előtt

Az Országgyűlés informatikai és távközlési bizottsága november 5-én tartott ülésén tárgyalt négy törvényjavaslat közül a legnagyobb érdeklődést az EHT-törvényjavaslathoz beadott kapcsolódó módosító indítványok elbírálása váltotta ki.

Kulcsszavak: kormány EHT törvény
2003. november 5. 19:38

PanTel: Minél függetlenebb a hatóság, annál erősebb a verseny

A PanTel október 29-én tartott sajtótájékoztatóján Jan Mulder vezérigazgató felhívta a figyelmet, a cég üdvözli a vezetékes távközlésben a versenyt minél jobban elősegítő új elektronikus hírközlési törvényt.

Kulcsszavak: PanTel Pantel EHT
2003. október 29. 13:58

EHT: módosító indítványok az Informatikai bizottság előtt

Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának október 28-án tartott ülésének első két napirendi pontjában meghallgatták a szolgáltatók és az érdekképviseleti szervek véleményét az elektronikus hírközlésről szóló törvényjavaslatról, majd a törvényjavaslatra (T/5680. szám) érkezett módosító javaslatokat vitatták meg a képviselők.

Kulcsszavak: EHT jog távközlés
2003. október 28. 18:59

Az SZDSZ egyeztetést kezdeményez a hírközlési törvényről

Négypárti egyeztetést hív össze csütörtökre az informatikai tárca a hírközlési törvény módosításáról, a médiatörvénnyel összefüggő változtatások miatt.

Kulcsszavak: EHT jog
2003. október 8. 16:06

Az Elektronikus Hírközlési Törvénytől igazi versenyt vár az Elender-főnök

Jelenleg a Matáv diktálja a feltételeket az ADSL-piacon. Kedvezőbb konstrukciókat biztosít a tulajdonában lévő Axelero Rt.-nek, és ezzel a piac többi szereplőjét lehetetlen helyzetbe hozza – ezt Kóka János, az Elender Üzleti Kommunikációs és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

2003. október 8. 14:58

Az új EHT és a postatörvény az Informatikai Bizottság előtt

A Parlament Informatikai és Távközlési bizottsága október 7-én tartott ülésén a kormány által elfogadott elektronikus hírközlési törvény (EHT) és postatörvény törvényjavaslatainak általános vitára való alkalmasságáról döntött.

Kulcsszavak: EHT IHM jog
2003. október 7. 18:51

Péntektől elérhető az EHT-tervezet szövege

Október 3-ától péntektől az IHM és az Országgyűlés honlapján egyaránt elérhető lesz a dokumentum szövege.

Kulcsszavak: IHM HÍF EHT jog
2003. október 1. 16:30

HTE: kongresszus az elektronikus hírközlési törvényről

A Budapest Konferencia hajón, kétszáz résztvevővel szeptember 26-án tartotta harmadik kongresszusát a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE).

2003. szeptember 26. 14:23

EHT: aggódó Matáv

Az elektronikus hírközlési törvény (EHT) tervezetének a fő szándéka a Matáv korlátozása, a vállalatnál keletkező jövedelem mások közötti elosztása – olvasható a Matáv Csoport lapjának, a Telmondónak a legújabb számában.

Kulcsszavak: Matáv IHM EHT távközlés jog
2003. szeptember 3. 10:13

IHM-témák az Informatikai Bizottságban

Az Országgyűlés Informatikai és távközlési bizottsága június 18-án tartott ülésén két tájékoztatót hallgatott meg: Pataki Dániel, az IHM távközlési helyettes államtitkára bemutatta az elektronikus hírközlési törvény elkészült tervezetét, míg Mohácsi Béla, a tárca helyettes államtitkára az IHM 2003. évi pályázatait ismertette.

2003. június 18. 18:28

Elkészült az elektronikus hírközlési törvény tervezete

[smallimage 1 left]Elkészült az elektronikus hírközlésről szóló törvény tervezete, amelynek legfőbb célja, hogy lebontsa a valódi távközlési versenyt akadályozó gátakat - közölte Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: EHT jog hírközlés
2003. június 10. 14:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15