Windows 7: 350 millió eladott licenc 18 hónap alatt

Kiss Ádám Zoltán, 2011. május 22. 12:12

A Microsoft hivatalos adatai alapján április végére a vállalat 350 millió Microsoft Windows 7 licencet értékesített világszerte, mindösszesen 18 hónap leforgása alatt. A hetes Windows sikere mára már feledtette a korábbi változat nem túl fényes teljesítményét.

A Microsoft nem publikálta, hogy a 350 millióból mennyi volt az új PC-kkel eladott, úgynevezett előre installált operációs rendszer és mennyi dobozos, upgrade illetve mennyiségi licenc fogyott, de ez a szám így is magért beszél. Korábbi ilyen mérföldkőnek mondható értékesítési adat volt a megjelenést követő első év végére elért 240 milliós darabszám, illetve az ez év január második felére elért 300 millió is.

Ezt az eredményt annak fényében is érdemes nézni, hogy az elmúlt 18 hónap a világválság jegyében telt, a világ PC eladásai sosem látott mértékben zuhantak. A Microsoft mindent meg is tesz azért, hogy partnereit segítse új windowsos PC-k eladásában. Az egyik ilyen ötlet Angliában indult el, a Microsoft aloldalt hozott létre, ahol az új Windows operációs rendszereket futtatni képes eszközöket, notebookokat, asztali PC-ket, mobil eszközöket a felhasználók szempontjából elsődleges funkció szerint csoportosította és az egyes csoportokban az árkategóriák legjobbjait kiemelte.

A Microsoft által kigondolt The Collection megoldás: http://www.microsoft.com/uk/windows/thecollection/

A Microsoft vezetői szerint ez az elképzelés csökkenti a teljesítményre és a beszállítókra helyezett szokásos hangsúlyt és inkább a designbeli különbségekre és a felszereltségre hívja fel a figyelmet.

Kulcsszavak: Windows 7

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30