Az 50 legjobb iPhone alkalmazás - játékok

Vértes Judit, 2011. szeptember 5. 11:19
Augusztusi cikksorozatunkban bemutattuk a Time magazin által kiválasztott 50 legjobb weboldalt . Most elkezdjük az -ugyancsak a Time magazin értékelése alapján - legjobbnak tartott iPhone alkalmazások ismertetését, elsőként a játékok kategóriában.

Nincs iPhone Angry Birds nélkül. A játék amilyen egyszerű, olyan addiktív. Csúzliból kilőtt madarakkal kell ráomlasztani az építményt a zöld malacokra. A játék népszerűségét mutatja, hogy már robotok is játszák (http://video.prim.hu/video/angry-birds-jatekot-jatszo-opto-fidelity-robot ).

 

A Scrabble szójáték mindenki számára remek kikapcsolódás. A társasjáték online változatával játszhatunk a gép ellen, online partnerekkel, vagy facebook-os ismerőseinkkel. A kezdőknek létrehozott tanuló változatban „csaló mód” is van, a gép segít nekünk kiválasztani a legnagyobb pontértékű szavakat.

 
Ha még nem megy olyan jól a játék, a Wurdle alkalmazással gyakorolhatunk. A gép által megadott betűkből kell a lehető legtöbb értelmes szót kirakni. Nyelvgyakorlásnak is kiváló.
 
Talán az Angry Birds-nél is félelmetesebb játék a Plants vs. Zombies. Ha a zombi hadsereg megtámadja a frissen művelt földet, nincs más megoldás, mint bombázni őket bármivel, ami a kezünk ügyébe akad, legyen az kukoricaszem, vagy fagyott görögdinnye.
 
A Doodle Jump a kezdetek óta népszerű játék. A hosszú orrú figurát kell a készülék billentgetésével eljuttatni a különböző szintekre, legyőzni a szörnyeket, összeszedni az ajándékokat. Mindezt hol az űrben, hol a dzsungelben, hol a téli tájban.
 
Ki gondolná, hogy a ninja legfélelmetesebb ellenségei a gyümölcsök? A Halfbrick Studio által fejlesztett játékban, a Fruit Ninja alkalmazásban így van. A levegőben repülő gyümölcsöket kell kettészelni az ujjunkkal mielőtt földet érnek. Remek elfoglaltság, amíg a zöldségesnél állunk sorban.
 
Aki szelídebb játékra vágyik, kipróbálhatja a Cut the Rope alkalmazást, ahol egy kekszet kell végigvezetni a különböző akadályokkal teli labirintuson.
 
Nincs idegesítőbb, mint amikor indulás előtt nem találjuk a kulcsunkat, a végén kiderül, hogy végig az orrunk előtt volt. A Pictureka játék segít kifejleszteni azt a képességünket, hogy észrevegyük a tárgyakat a rendetlenségben. Kiváló koncentrációfejlesztő játék.
 
A legjobb alkalmazások közé került még a GeoDefense Swarm. A játékban egy kaptárszerű bázisról ágyúval kell kiűzni a betolakodókat.
Kulcsszavak: játék TOP50

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50