Egy centi vastag a Verbatim új külső merevlemeze

forrás: Prím Online, 2012. november 8. 12:44

A Verbatim bemutatta jelenlegi legvékonyabb külső merevlemezét. Mindössze 10,5 miliméteres vastagságával ez a világ egyik legvékonyabb hordozható HDD-je, 20 százalékkal vékonyabb mint bármelyik eddigi Store ‘n‘ Go modell.

Köszönhetően a benne levő 7 milliméter vastag fizikai meghajtónak a Verbatim Store ‘n’ Go Ultra Slim Hard Drive szép társa lehet egy Ultrabooknak. A Verbatim Ultra Slim Hard Drive 500 gigabájtos kapacitásával bőséges plusz tárolóhely-kiegészítést nyújt, illetve biztonsági mentéseket is elhelyezhetünk rajta.  Fekete és ezüst színekben kapható.

A Store ‘n’ Go Ultra Slim merevlemez támogatja a szupergyors USB 3.0 adatátviteli szabványt, ami akár tízszer gyorsabb adattovábbítást tesz lehetővé mint az USB 2.0. A meghajtók azonnal készen állnak arra, hogy használatba vegyük őket PC-vel vagy bármilyen Mac eszközzel és előre le vannak formatálva FAT-32 formátumúra. 
A meghajtókon megtalálható a Nero BackItUp Essentials szoftver, amelynek segítségével a felhasználók teljeskörű biztonsági mentést készíthetnek rendszerükről, emellett beállíthatnak rendszeres, időponthoz kötött mentést is akár titkosítva és jelszóval védve.A Verbatim Green Button energiatakarékossági funkciója csökkenti az energiafelhasználást és megnöveli a merevlemezek várható élettartamát alvó állapotba helyezve a meghajtót, amikor csak ezt a felhasználó szeretné. Beállíthatjuk az alvó módot 10 perc inaktivitás után vagy beállíthatjuk a 10 perc többszörösét egészen 120 percig. Az asztalon levő zöld ikonra kattintva azonnal alvó állapotba helyezhetjük a merevlemezt, de azt is választhatjuk, hogy ez egyáltalán ne történjen meg.

A Verbatim Store ‘n’ Go Ultra Slim HDD USB-felvételek elkészítésére is tökéletesen alkalmas. Számos televízió rendelkezik manapság egy vagy több USB porttal. A felhasználók számára az már teljesen megszokottá vált, hogy fényképeiket és videóikat a TV-hez csatlakoztatott USB-eszközökről nézzék meg.  Manapság egy új USB-funkció is megjelent a televízióknál, az USB-felvétel. Ha mostanában vásároltunk új TV-t, jó eséllyel tartalmazza ezt a funkciót, különösen, ha közép-, vagy felsőkategóriás modellről van szó. Az USB-felvétel lehetővé teszi, hogy a televíziós műsorokat egy külső tárolóeszközre rögzítsük, így külső merevlemezünk gyakorlatilag videófelvevőként funkcionál. Emellett az élő tévéműsor megállításához is használhatjuk. Az USB-felvétellel külső merevlemezünk a HDD/DVD és a VHS eszközök közvetlen helyettesítőjévé vált.

A termék novembertől egész Európában kapható ára 19 900 forint + ÁFA. A termék ingyenes kiegészítő USB 3.0 kábellel érkezik.

Kulcsszavak: Verbatim winchester

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30