Megújul a Google Now

Czipperer Dia, 2013. november 18. 17:04

Az Android 4.4 KitKat megjelenésével számos alkalmazás megújul, többek között a Googéle Now is. Már múlt hónapban felbukkant egy funkció, amelyet most több másik is követ.

 

A Google Now frissítésének az Android KitKat update-jével együtt üdvözölhettük, ám nem egyszerre jön minden. Múlt hónapban lehetett hallani először egy funkcióról, amellyel az adott emberekről szóló híreket lehet követni (melyekre korábban rákerestünk vagy köbvettünk).

 

Nem egészen úgy kell elképzelni, mint a Google Readert, ám hasonló ahhoz-. A kiválasztott források legutóbbi bejegyzéseit láthatjuk, és továbbiakat is hozzáadhatunk a „What to Wtach” funkció segítségével.

 

A Google Now-ra a Waze frissítései is érkeznek. Ezeket az asztali változaton és a Mapsben megjelentek már. Ennek az az előnye, hogy értésít, ha vlaamilyen változás történik az adott útvonalon A programmal a sporteredményeket is élőben követhetjük, egy adott emlékeztetőnél pedig beállíthatjuk, hogy ismétlődjön.

 

A frissítések folyamatosan válnak elérhetővé mindenki számára.

 

Forrás: Engadget.com

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58