A jövőben mobilszámra is utalhatunk pénzt

Az AXA Bank már teszteli alkalmazását

forrás: Prím Online, 2014. január 21. 17:31

Mobilalkalmazással az AXA Bank ügyfelei – Magyarországon elsőként – bárkinek utalhatnak pénzt okostelefonról, akiknek tudják a mobilszámát. Az applikáció letölthető Android, iOS/iPhone és Windows Phone rendszerű készülékekre. Ezenkívül bárhol, bármikor módosíthatják a bankkártyájukhoz tartozó költési limiteket, és követhetik egyenlegének alakulását is.

Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. tavaly decemberben közzétett adatai szerint a hazai internethasználók közel fele rendelkezik okostelefonnal. Az okostelefon-tulajdonosok 66 százaléka minimum 10 alkalmazást telepített készülékére, azonban közel felük még csak kevesebb mint 5 alkalmazást használ rendszeresen. A kutatási eredményekből az is kiderül, hogy keresleti oldalról folyamatosan nőnek az igények az újabb és újabb alkalmazások iránt.

 

A mobilapplikációkat használók egyre növekvő tábora számára jelent jó hírt, hogy mostantól egy innovatív kényelmi funkcióval bővül a banki alkalmazások köre. Az új alkalmazás éles tesztjéhez jelenleg próbahasználókat toboroz a bank, amelyre a hivatalos oldalon lehet regisztrálni. Elsőként ők használhatják majd az applikációt, míg a mindenki számára nyílt piaci bevezetés áprilisban várható.

 

Legérdekesebb eleme minden bizonnyal a mobiltelefonszámra történő pénzátutalás. A folyamat azzal indul, hogy az AXA Bank ügyfele okostelefonján átutalást kezdeményez egy általa ismert mobilszámra. Ezt követően a bank SMS-t küld az átutalás kedvezményezettjének arról, hogy pénzt szeretnének küldeni számára. Ezután a kedvezményezett felkeres egy weboldalt, ahol beazonosítja magát és megadja azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri (a regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, a következő utalás már automatikus). Ekkor a bank elindítja az utalást, aminek megtörténtét az utalás kezdeményezője a mobilalkalmazással tudja ellenőrizni.

 

Az alkalmazás az Android, iOS vagy Windows Phone piactereinek bármelyikéről ingyenesen letölthető lesz, és használatáért a bank nem számít fel külön díjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az ügyfél az internet-bankon keresztül indítaná azt.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás