A sérülékeny szoftverek komoly biztonsági problémát okoznak a magyar vállalatok harmadánál

forrás: Prím Online, 2014. január 26. 12:30

A magyar vállalatok dolgozói sokszor találkozhatnak a sérülékeny szoftverek következményeivel, amelyek komoly biztonsági incidenseket okozhatnak az üzleti szférában. Ez volt az egyik fő következtetése a Kaspersky Lab és a B2B International „Globális vállalati informatikai biztonsági kockázatok” című felmérésének, amelyet 2013 tavaszán végzett el a két vállalat. A legális szoftverek sérülékenységeinek egyik fő forrása a vállalati számítógépes fertőzések és kritikus adatszivárgások. A két vállalat felmérésében résztvevő vállalatok 38 százaléka állította, hogy az elmúlt 12 hónapban legalább egyszer érte őket ilyen incidens.

Tény, hogy Kelet-Európában az ilyen típusú incidensek csökkentek, hiszen 2011-ben a megkérdezettek 67 százalék nyilatkozott incidensről, míg ez a szám 2013-ban már csak 42 százalék körül alakult. Összességében a megkérdezett kelet-európai vállalatok 87 százaléka számolt be arról, hogy az incidensek legfőbb okai a belső biztonsági problémák és a szoftveres sérülékenységek voltak. Ami az incidensek arányát illeti, a felmérés szerint Oroszország (51%) vállalatait érintették leginkább ezek a fajta problémák. Az ázsiai és csendes-óceáni térség országai közül a vállalatok 43 százaléka találkozott ilyen jellegű problémával, míg Észak-Amerikában és Japánban a megkérdezett vállalatok mindössze 38, illetve 29 százalékának volt hasonló incidensben része. Ugyanakkor a felmérésben résztvevők 25 százaléka szenvedett adatszivárgást a legális vállalati szoftvereknek köszönhetően, míg 9 százalékukat érte ennek következtében pénzügyi veszteség.

A fejlett vállalati biztonsági megoldás sok esetben segít elkerülni a kritikus sérülékenységeket és fenyegetéseket. A Kaspersky Endpoint Security for Business prefesszionális biztonsági megoldást kínál minden vállalat számára. Az Automatix Exploit Prevention felismeri és blokkolja a gyarkan használt alkalmazások biztonsági réseit, míg a System Management hatékonyan kezeli a vállalati munkaállomásokat, ezáltal lehetővé téve a központilag telepíthető biztonsági frissítéseket a vállalati eszközökön.

A Kaspersky Lab megoldása biztosítja azt a magas szinű védelmet és biztonságot, amelyre minden vállalati informatikai infrastruktúrának szüksége van, ha a szoftverek nem rendelkeznek naprakész frissítésekkel.

Kulcsszavak: bug security Kaspersky Lab

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08