Innovációs központot létesít az Albacomp Székesfehérváron

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 11. 08:33

Innovációs központot létesít az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., a mintegy 1,5 milliárd forint összköltségű projekthez a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán közel 850 millió forint uniós támogatást nyert - közölte a székesfehérvári vállalat az MTI-vel.

Az Albacomp RI Kft. várhatóan 2014 végéig 4 ezer négyzetméteres irodaházat és gyártócsarnokot épít, ahol helyet kaphat minden a kutatási, fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenységhez kapcsolódó funkció.
 

A beruházás során kialakítanak egy hardverfejlesztő és tesztelő labort is, amely lehetővé tesz egyebek között GPS-GPRS-szimulációt, EMC-vizsgálatokat és tesztelést szélsőséges környezeti hőmérsékleten is. Az innovációs központban lesz egy nagy biztonságú szerverterem, ahol rendelkezésre állnak felhő alapú ASP-szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra, szünetmentes tápegységek. A létesítményt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat az Albacomp tervei szerint a betelepülő vállalkozásoknak is biztosítják.
 

A cég közölte, hogy a központot a klaszteren belüli együttműködésében készülő k+f projektek fejlesztési és gyártási szakaszaiban is használják. Az innovációs klaszter első termékfejlesztését a Lemon Szenzortechnikai Kft. projektcég valósítja meg, amely a mobil mérőhálózatra épülő levegőminőség-mérő rendszer kifejlesztéséhez az Új Széchenyi Terv pályázatán csaknem 230 millió forint támogatást nyert. A mintegy 382 millió forint összköltségű beruházás célja olcsóbb, könnyen elterjeszthető, akkreditált mérőműszerekből álló rendszer kifejlesztése.
 

A projektcég tulajdonosa az Albacomp RI Kft. mellett az Albacomp Services Kft., a Combit Zrt., az Aqua-Terra Lab Kft. és a P-Energy Kft.
 

Az Albacomp RI Kft. jelenleg 82 dolgozót foglalkoztat. A nyilvános cégadatok szerint az utolsó lezárt gazdálkodási évben, 2012-ben 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, egy évvel korábban az árbevétel meghaladta a 5,5 milliárd forintot.

Kulcsszavak: innováció Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás