Innováció a mozgássérülteknek – fejjel irányítható kerekesszékek

Pár éven belül világszerte elterjedhetnek

forrás: Prím Online, 2014. április 4. 09:50

A világon több mint 7,5 millió nyaktól lefelé bénult ember életét könnyítheti meg a NowTechnologies fejlesztése, a GyroSet. Az innováció lényege, hogy a mozgássérült emberek fejük mozgatásával tudják irányítani kerekes széküket. 

A GyroSet a NowTechnologies által fejlesztett szerkezet, amellyel a mozgássérültek a fejük mozgásával irányíthatják kerekesszéküket. Ez a startup egyik legígéretesebb fejlesztése, és nem utolsósorban számos nyaktól lefele bénult ember mindennapjait könnyítheti meg a jövőben.

 

 

Az innováció számos olyan további lehetőséget rejt magában, amelyek még jobban segíthetik a rászorulókat: a headsetből, Android alkalmazásból és az operációs rendszerrel kompatibilis eszközből álló találmány lehetővé teszi a headset egérként való alkalmazását, így viselőjük képessé válik a számítógép használatra.

 

Ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozott emberek akár önálló munkavégzésre is képesek lesznek, valamint olyan kommunikációs és navigációs alkalmazások is hozzáférhetővé válnak, mint: videótelefon, globális helymeghatározás, hangalapú webkeresés, képernyőbillentyűzet és hangszintézis. A gondozók a saját okostelefonjuk segítségével távolról elérhetik a szék műszaki paramétereit, fogadhatnak riasztásokat és készüléküket másodlagos joystickként használhatják a kerekes székek irányítására.

 

A GyroSetből már elkészült a prototípus, a tesztelés jelenleg is folyik a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjában. A 100 millió forintos befektetés célja, hogy minél hamarabb végfelhasználók számára is elérhető áron megvásárolható legyen a termék. A tervek szerint az AVEC teljes körű menedzsment és marketing támogatásának segítségével a NowTechnologies három éven belül véglegesíti a fejlesztést, kiépíti a gyártási és nemzetközi értékesítési hálózatát.

 

 

A GyroSetben rejlő lehetőségeket jól mutatja, hogy az Egyesült Királyságban működő, gerincsérült betegeket tömörítő, Sir Frank Williams által is támogatott ernyőszervezet, a Spinal Injuries Association egyetlen hivatalosan támogatott projektje a NowTechnologies fejlesztése, amelybe most 100 millió forintot fektet az AVEC Csoporthoz tartozó OTP – Day One Magvető Tőkealap.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30